Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petra178
    05. Travanj 2017. 14:52

sundi i mrva, nije mi povukao citat al na vaše postove se odnosi :D

• KFK
    05. Travanj 2017. 14:54

Koliko ja znam to za bruto/neto još nije u zakonu iako se govorilo da će biti i ima još ljudi koji imaju plaće u netu. Naravno tko nije malo više upućen i te struke ne može ni znat, iako se slažem uvijek u brutu :D

Za OGTT nemam pojma, meni nekako drago da ne moram ić. Nisam išla ni u prvoj trudnoći, al idem idući tjedan na pregled pa ću pitat. Inače sutra ulazim u 29 tjedan pa ne znam ni ima li smisla još..

Sundi
    05. Travanj 2017. 14:54

E da i to sam vas htjela pitati, ocito se razumijete u to. Te porezne olaksice se racunaju po postotku od place ili fiksno. Mislim tipa 2XXX kn je neoporezivo a onda ako imas djete jos fiksan iznos. Ili se olaksica za djete racuna po postocima.
    Pitam zato sto ja imam puno vecu placu od supruga. Ali on opet radi u gradskoj firmi pa dobije i neke druge beneficije pa ako je fiksna porezna olaksica onda nam je bolje prijavit djete na njega, ako ide po postotku vise se isplati prijaviti na mene.
    Mislim da se to mjenjalo s 1.1 ove godine.

Maja 3
    05. Travanj 2017. 14:59

https://katalozi.net/ktc-katalog/ktc-katalog-sve-za-bebe-124
    Evo ktc ima neke bodi benkice na akciji..

• KFK
    05. Travanj 2017. 15:01

Sundi

E da i to sam vas htjela pitati, ocito se razumijete u to. Te porezne olaksice se racunaju po postotku od place ili fiksno. Mislim tipa 2XXX kn je neoporezivo a onda ako imas djete jos fiksan iznos. Ili se olaksica za djete racuna po postocima.
    Pitam zato sto ja imam puno vecu placu od supruga. Ali on opet radi u gradskoj firmi pa dobije i neke druge beneficije pa ako je fiksna porezna olaksica onda nam je bolje prijavit djete na njega, ako ide po postotku vise se isplati prijaviti na mene.

Porezna olakšica je fiksan iznos, ovisno o broju djece. Za tebe je tzv. osobni odbitak (neoporezivi dio plaće) od 1.1. 3800kn. Za prvo dijete ti se dodaje na taj iznos još faktor 0,7 na iznos od 2500kn, tj 1750kn. tako da ti je ukupno neoporezivo s jednim dijetetom 5550kn. Sad ako ti je suprugu npr bruto 5000, a tebi 8000 ne isplati vam se da je dijete prijavljeno na njega.

Sundi
    05. Travanj 2017. 15:08

KFK

Sundi

Porezna olakšica je fiksan iznos, ovisno o broju djece. Za tebe je tzv. osobni odbitak (neoporezivi dio plaće) od 1.1. 3800kn. Za prvo dijete ti se dodaje na taj iznos još faktor 0,7 na iznos od 2500kn, tj 1750kn. tako da ti je ukupno neoporezivo s jednim dijetetom 5550kn. Sad ako ti je suprugu npr bruto 5000, a tebi 8000 ne isplati vam se da je dijete prijavljeno na njega.

Ali ako smo oboje iznad tog iznosa onda nam je financisjki sve jedno ako sam razumjela. On dobi jos jednu placu za rodenje djeteta, pa dan go itd.  Ja radim kod privatnika pa imam veliku placu ali nemam nikakve benificije. Mislim imam sluzbeni mobitel i laptop  da me mogu nazvat u radaonu da se spojim na teren..

Ofnica
    05. Travanj 2017. 15:11

Prijavite djecu na onog tko ima veci bruto

• KFK
    05. Travanj 2017. 15:14

Sundi

KFK

Sundi

Ali ako smo oboje iznad tog iznosa onda nam je financisjki sve jedno ako sam razumjela. On dobi jos jednu placu za rodenje djeteta, pa dan go itd. Ja radim kod privatnika pa imam veliku placu ali nemam nikakve benificije. Mislim imam sluzbeni mobitel i laptop da me mogu nazvat u radaonu da se spojim na teren..

Nisam sigruna da kužim ovo s još jednom plaćom, a dan više GO nema veze. Ako ti može pomoć probaj uz pomoć ovoga vidjet isplativost: http://www.rrif.hr/wct_index.php?run=kalk111&wct=230&neto_bruto=bruto&ogranicenje=sa . utipkaj svoj i njegov iznos bruto plaće pa usporedi. Za sebe upiši faktor osobnog odbitka 1, a za njegovu plaću upiši 1,7 jer je dijete na njemu. Ako sam dobro skužila radi se o jednom djetetu ili? Ako su 2 upišeš faktor 2,7 na njega.

Ofnica
    05. Travanj 2017. 15:21

Kfk, sundi misli na to da joj muz dobije kao neku prigodnu nagradu za rođenje djeteta u visini place. U svakom slučaju, trebaju prijaviti djecu na onog tko ima veci bruto. U svakom slučaju, sad dok je zena na porodiljnom djeca trebaju ici na muza, a kasnije ih mogu prebaciti.
    Kfk mozda sam se malo krivo izrazila, jos je uvijek moguce ugovoriti i placu u netu, ali se to ne običava odnosno potiče se ugovaranje u Brutu upravo zbog potencijalne zloupotrebe olakšice od strane poslodavaca. Frendica je imala ugovorenu plavu u netu, prijavila je bebaca kad se rodio i onda je poslodavac rekao: ček ti sad imas 500kn veću placu...i smanjio joj bruto zamislite! zato velim da postoje rupe u zakonu koje poslodavci koriste.

Ofnica
    05. Travanj 2017. 15:24

Cure pogledajte u centri malo...meni je mama kupila hrpu bodica po 9,99, pamuk, hrvatska proizvodnja, snizenju sa 49,99. Doduše to je bilo u Sisku prije nekih mjesec dana, ali mozda i drugi dućani imaju te akcije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.