Bok, curee, joj što se ste se raspisale u par dana što me nije bilo, treba to sad pohvatati :)
Vidim da pišemo gdje ćemo roditi pa meni možete zapisati Čakovec.
Za OGTT, ja sam išla u 23.tjednu, vadili krv natašte, pa za sat vremena, pa opet nakon dva sata..
Sada idem na uzv u trudničku ambulantu, zbog bubregića da vidimo kako su nam, držite fige da budu bolje ;)
javiš nam naravno kako je prošlo.. sjećam se da si pisala da je nešto sa bubrezima, ali ne sjećam se detalja.. nama je sad na zadnjem pregledu nešto rekla za bubrežne čašice... da su povećane ili smanjenje... nemam pojma... prepala sam se pa nisam zapamtila.. kao da je to često kod dečkića... da li su nekoj od vas šta govorili za to?
Hej cure, jeste primijetile kako vam neka određena hrana smeta? Meni se nakon mesnih prerađevina i čokolade stvara grozna kiselina u ustima. Nemam onu tipičnu žgaravicu, ništa ne boli niti peče, al kiselina je grozna . Nadam se da će ostati samo na ovim namirnicama.
Daaaa mamika bas bi bilo fora! Jel tebi po izv pokazuje sta ranije termin? Meni po mjeri glave vec oko 20.5., a po opsegu trbuha oko 10.6.-mali mrsavko, iako mi se cini da 1050g za 28tj. nije malo. Jucer mi je Dr da la uputnicu za Sv. Duh da odem na uzv u 32.tj. Rekla je da jos svega 2 puta dolazim k njoj, sad 1.4 kad mi otvara bolovanje, onda oko 17.4 kad mi otvara porodiljni i onda idemo TA…Isuseeee kak je sve to blizu! 😳
Da,po uzv mi je kakti par dana razlike!Nekih 5,6....Veli moj ginic-a ko da ces rodit na taj dan!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Hej cure, jeste primijetile kako vam neka određena hrana smeta? Meni se nakon mesnih prerađevina i čokolade stvara grozna kiselina u ustima. Nemam onu tipičnu žgaravicu, ništa ne boli niti peče, al kiselina je grozna. Nadam se da će ostati samo na ovim namirnicama.
Jucer sam si napravila palacinke sa sirom od i tegralnog brasna,vec sam ih prije radila!Ali tako su mi lose sjele na zeludac da sam imala osjecaj kamens u zelucu!I nekad mi nakon rajcice bude ona koselina-fuuuuuj....Zgaravicu sam imala svega par puta!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ajme kolikoo novih postova!?!
Trebat će mi pola dana da sve prođem. Ok, koliko sam skužila, javljamo lokaciju.
Kod mene je Petrova.
E sad, od zadnjeg pregleda (ovaj tjedan) na sličici ultrazvuka mi pišu neka dva datuma. Ako netko zna kakvi su to termini, to bi bilo super. Prije je za termin pisalo na nalazu 18.8. a sada piše: EDD 18-8-2017 pa opet par redova niže EDD 22-8-2017...između ta dva datuma je mjera za BPD i tjedni pod kraticom GA.
Hej cure, jeste primijetile kako vam neka određena hrana smeta? Meni se nakon mesnih prerađevina i čokolade stvara grozna kiselina u ustima. Nemam onu tipičnu žgaravicu, ništa ne boli niti peče, al kiselina je grozna. Nadam se da će ostati samo na ovim namirnicama.
Jucer sam si napravila palacinke sa sirom od i tegralnog brasna,vec sam ih prije radila!Ali tako su mi lose sjele na zeludac da sam imala osjecaj kamens u zelucu!I nekad mi nakon rajcice bude ona koselina-fuuuuuj….Zgaravicu sam imala svega par puta!
I meni sir u trudnoći smeta.. kad god jedem neki kolač/burek i sl di ima sira, žgaravica me ubija...
Ajme kolikoo novih postova!?!
Trebat će mi pola dana da sve prođem. Ok, koliko sam skužila, javljamo lokaciju.
Kod mene je Petrova.
E sad, od zadnjeg pregleda (ovaj tjedan) na sličici ultrazvuka mi pišu neka dva datuma. Ako netko zna kakvi su to termini, to bi bilo super. Prije je za termin pisalo na nalazu 18.8. a sada piše: EDD 18-8-2017 pa opet par redova niže EDD 22-8-2017…između ta dva datuma je mjera za BPD i tjedni pod kraticom GA.
BDP ti je promjer glavice... meni je po svim mjerilma (BDP, AC, FL, težina bebe) beba veća od termina...
Hej cure,
Pitanje vezano uz ogtt. Dobila sam uputnicu i.planiram to u petrovoj obavit slj tjedan. Znate li je li potrebno naručiti se za pretragu?
Eh da, nisam podijelila s vama moj 1.porod:
Dobila trudove u 22.30, i cekala negdje do 23 kad sam bila 100 % da je to to. Brzo se spremila (bez tuširanja :) ) i u autu su vec bili na 3-4 min, muž je vozio ko blesav :)
Došli u bolnicu, otvorena 4 prsta vec...klistir, drip, dobila i epiduralnu (jer sam bas inzistirala) i rodila u 3.45 ujutro. Onak, i je i nije brzo. Tad sam mrzila kad su mi svi govorili da sam super brzo prošla, al sad sam svjesna da je to za prvorotkinju fakat bilo dobro :)
Eto, nista strasno, al da sam bila sama doma...ne znam kak bi mi bilo. Jer kad počnu trudovi sarafit ne mozes se ni micat ni pricat.
evo ja sam prekjučer bila na ogtt-u u domu zdravlja...nisu mi ništa naplatili i vadili su mi krv 3 puta....a razultati 5.0-11.0-9.5...a referentni intervali su <5,1-<10-<8,5 pa po tom mi je povišeno al još nisam bila kod ginića da vidim kaj će on reč...znam da se na vuk vrhovcu netreba naručivat nego samo doć al neznam za petrovu...
Sortiraj odgovore
Najstariji