Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Ožujak 2017. 09:20

blu5

LlamaFace

Cure,idem na ogtt u ponedjeljak pa me samo zanima koliko puta ce mi vadit krv? Dva ili tri? I sad kad sam gledala tablicu ne mogu vjerovati koliko je to blizu,uhvatila me trta 😂

U Splitu se tri puta vadi krv, kad dođeš, nakon 1h, pa nakon 2 h.

I u Zagrebu se vadi tri puta ako hoćeš jedan put platiti 15 kn jer HZZO plaća samo 2 vađenja.

• blu5
    10. Ožujak 2017. 09:22

Kako su meni smišne te mjere prema UZV.Mislim, ne bi da se svaka beba rodi ista?!? Neke imaju veću glavu, neke su mršavije, neke deblje, neke sa kraćim nogama, različito smo svi građeni. Nekima su roditelji svaki od 2 metra, pa jasno da će se i beba tom logikom rodit veća, pa na kraju ispada da je prema UZV ta beba nastala misec dana ranije, i onda navodno je mama prenijela?!? Hahaha 

mrva2017
    10. Ožujak 2017. 09:24

kad smo kod tog ogtt-a.... ja sam sad u 23.tjednu.. doktorica mi još nije rekla da idem na to.. jel je to obavezan pregled? na početku trudnoće kada sam vadila krv, šećer mi je bio na donjoj granici... samo mi je na zadnjem pregledu rekla da je šećer ok i ništa nije spominjala ogtt... 

10. Ožujak 2017. 09:26

Mrva, moj ginekolog je rekao da on sve trudnice šalje na OGTT u 24. tjednu.

10. Ožujak 2017. 09:33

Ofnice, što se tiče tečaja u Vinogradskoj, nije mi problem dati 300 kn, a za tu bolnicu sam odlučila još prije par godina da ću tamo roditi ako ikad budem rađala. Što se tiče bolovanja, dogovorila sam se s ginekologom da ćemo vidjeti na slijedećem pregledu kako se osjećam i koliko mi je teško ići na posao. Meni je ustvari najteže sjediti tih 8 sati + 1,5 sat u autu. Imam i još dosta godišnjeg, ali svi mi kažu da izdržim tako da mogu slijedeće godine ostati duže s malim.

mrva2017
    10. Ožujak 2017. 09:33

Lagertha

još mi je tata dijabetičar i malo mi je bilo čudno da nije ništa rekla... a sljedeći pregled mi je sa punih 25 tjedana.. budem ju pitala onda...

10. Ožujak 2017. 09:37

mrva2017

Lagertha

još mi je tata dijabetičar i malo mi je bilo čudno da nije ništa rekla… a sljedeći pregled mi je sa punih 25 tjedana.. budem ju pitala onda…

Mislim da sam negdje pročitala podatak da se OGTT radi od 24. tjedna (evo googlala sam:  provodi se u trudnoći između 24. i 32. tjedna trudnoće). Pitaj je naravno, ti bi obavezno onda trebala to napraviti zbog tate. Meni taj OGTT nije uopće bio tako strašan, bila sam gladna pa mi je ta tekućina pasala i onda sam otišla u auto i navila si budilicu za 1 sat i malo odrijemala  

mrva2017
    10. Ožujak 2017. 09:48

Lagertha

mrva2017

Lagertha

još mi je tata dijabetičar i malo mi je bilo čudno da nije ništa rekla… a sljedeći pregled mi je sa punih 25 tjedana.. budem ju pitala onda…

Mislim da sam negdjepročitala podatak da se OGTT radi od 24. tjedna(evo googlala sam:provodi seu trudnoćiizmeđu 24. i 32. tjedna trudnoće). Pitaj je naravno, ti bi obavezno onda trebala to napraviti zbog tate. Meni taj OGTT nije uopće bio tako strašan, bila sam gladna pa mi je ta tekućina pasala i onda sam otišla u auto i navila si budilicu za 1 sat i malo odrijemala

puno ti hvala na informacijama....

Mamicaaa
    10. Ožujak 2017. 09:54

Hahahah aaa bas su me nasmijale price o porodu i trudovima...mamika je izvela psa u setnju,a maslacak nigdje bez kavice haha 😂😂 malo ste mi olaksale svojom pricom o porodu 😆
    Ja cu isto u njem pa da moj dio ne bude prazan Universitätsklinikum ( najbolje skraceno UKH) 😛
    A za vid sam primijetila jos prije par mjeseci kad nisam mogla vidjeti  za koliko mi ide tramvaj uzasno mutno mi je bilo,nisam vidjela sve dok se nisam priblizila na metar-dva..ko bakica neka hahaha 😂😂
    OGTT- Ja sam popila tu tekucinu i nakon sat vremena vadila krv i to odmah 3epruvete..tak da nez zasto al ja nisam vadila krv prije tog sto moram popit..

Eloa
    10. Ožujak 2017. 10:01

Bok, curee, joj što se ste se raspisale u par dana što me nije bilo, treba to sad pohvatati :)
    Vidim da pišemo gdje ćemo roditi pa meni možete zapisati Čakovec. 
    Za OGTT, ja sam išla u 23.tjednu, vadili krv natašte, pa za sat vremena, pa opet nakon dva sata..

Sada idem na uzv u trudničku ambulantu, zbog bubregića da vidimo kako su nam, držite fige da budu bolje ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.