Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    03. Ožujak 2017. 10:23

Pozdrav cure,

nije me bilo neko vrijeme, bila sam nekoliko dana kod staraca u Slavoniji, pa sam po povratku trebala par dana da nadođem. :)
    Onda mi je trebalo još par da se uspijem ulogirati :D

Ne znam ima li koja od vas taj problem ali tek sada nakon prvog tromjesječja luda sam kao kupus. Baš kratak fitilj. Sa mamom na mogu na zelenu granu nikako pa nikako. Inače sam poprilično bliska sa njima ali ovi moji hormoni i njezini (u menopauzi) su ubitačna kombinacija.

Nadam se da ste sve dobro. Malo sam sad škicnula postove od zadnje pisanja ovdje, držite se :) Ove promjene vremena isto nikako ne pomažu, ali pregurat ćemo i to "proljeće". 

Mi idući tjedan imamo pregled i nadamo se da ćemo vidjeti spol, a jučer smo ulovili super polovna kolica na njuškalu pa je jedna stavka manje (tj. prva je riješena). :)

03. Ožujak 2017. 11:30

babuska da, da bas u maternici.Nisam niti ja htjela panicarit, uvijek se trudim prvo pomislit da je to sve normalno
    a onda se bacit u istrazivanje na internetu :D Ali tako uhvati bolit kao da te netko na trenutak ustipi za zivac haha
    blu5 blago nama ako bebe budu tako aktivne i cijeli dan nakon poroda, bit cemo kao zombiji haha

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Babuska03
    03. Ožujak 2017. 11:58

gala, ma da, baš smo siva zona. a i suludo je što ne smijemo imati nikakve uplate mjesecima prije poroda da bismo ostvarili pravo nezaposlenih, odnosno pravo na porodiljnu naknadu. al dobro kažeš, samo da su bebice zdrave i žive. malo ćemo stegnut remen, al i izdržat. :)

pandice, i mene ulovila teška panika kad sam osjetila tu 'slezeničku' bol u maternici, ali sreća, ne traje dugo. al ja ti onda ne surfam šta ta bol znači nego što nam bebe rade u trbuhu, u smislu kuda nam organi idu, kako se to sve skupa širi pa kad vidim kud mi se sad popela maternica, gdje će mi doć želudac, a gdje mjehur, onda me čudi što me više ne boli :)))) stvarno nam bebice preuređuju utrobu. ono, potpuna adaptacija! :)))

i u vezi s kolicima, čitala sam jako dobre recenzije mutsy evo urban kolica i sad vidim da su na akciji u baby centru. sad koštaju isto koliko u sloveniji. ima li neka od vas iskustva s mutsyijem?

https://www.babycenter.hr/?q=Mutsy+Evo#;sort:default

• Anuska-st
    03. Ožujak 2017. 12:07

Pozz cure evo jos jedna ljetna bebica na kraj osmog stize.. vidim da pisete o novom zakonu ja sam cula da je to vec izglasano ..

Pinkica93
    03. Ožujak 2017. 12:47

Pozdrav cure.
    Ako će fakat povećati naknade za porodiljni bit će super. Nadam se samo da će mi ovi bedaci iz firme produživati redovno ugovore i ovi bedaci iz HZZO-a to kaj sam sad na komplikacijama uračunati u tih 12 mj staža kaj ti treba za punu plaću. Ako baš i neće, samo da povećaju te naknade. Inače jao si ga meni.

Pinkica93
    03. Ožujak 2017. 12:48

I dobro nam došla, Renata.

• Kiara19
    03. Ožujak 2017. 13:07

mici_0555

Cure ja danas idem šefu tek reč za trudnoću..držite fige…ne znam zašto al nekak se bojim…
    Isto se borim s naknadom. Ugovor mi istiće 1.7. a porodiljni od 20.7. Mislite da zbilja može napisat ginekolog da mi je termin 2 tj ranije? Druga opcija za koju se bojim jer ne znam kolko je to po zakonu je da me prijavi neko drugi iz usluge ko ima firmu tako da mi ide staž i naknada. Staža imam 10x previše…samo ugovora nemam za stalno :-/
    Sve u svemu…molit ću šefa kad mu kažem da mi što prije javi odluku o mom ugovoru kako bi se znala organizirat.

Mi smo u istom sosu :) i ja vec imam u planu ako mi ginekologica ne pomakne termin za par dana da me suprug prijavi na svoj obrt.

Rozaa
    03. Ožujak 2017. 13:26

Matie89

Drage moje, evo da se I ja javim s pregleda. :) Nakon predugih 6 tjedana sam napokon ponovo vidjela bebicu, I sve je super. Radili su kombinirani, rezultati za tjedan dana. Nuhalni manji od milimetra. Doktorica je cak radila kratki 4D ali je bebica pokrila lice rukom, imala sam osjecaj da joj smeta taj uzv :((
    A najljepse od svega, iako sam tek 13+3 osjetila sam baloncice u maternici :) mislim da mi je to beba dala mali poklon nakon sto su me mucnine satrale. A Dr je rekla da je sigurno beba jer sam puno smrsala pa je mogu vec osjetiti :))) Malo sam se raspisala, ali sam tako sretna cijeli dan moram podijeliti s vama
    Uzivajteee

Supeeer....ja sam u cetvrtak usla u 15.tjedan i jucer mi se ucinilo kao da nesto osijetim ali nisam se htjela previse razveseliti....slj.tj.kontrola...brojim dane vec samo da cujem je li sve ock,a i da vidim bebaca.
    Uzivaaaj

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

Rozaa
    03. Ožujak 2017. 13:31

Renata Renchy

Pozz cure evo jos jedna ljetna bebica na kraj osmog stize.. vidim da pisete o novom zakonu ja sam cula da je to vec izglasano ..

Dobrodoslaa Renata...
    MOj termin je 24.08. :)

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

Ofnica
    03. Ožujak 2017. 15:52

Mamicaaa

Hah da zamisli kak nam uopce pada na pamet trazit go? Eto ti si mogla tak rec,mene su trazili papir od doktora gdje im je pisalo kad pocinje porodiljni..ma sva sreca pa su tu malo drugacija prava tak da cu ja bit doma s bebom 2godine pa cisto sumnjam da ce mi ostatak ovog godisnjeg vrijedit u 2019 godini 😂😂

A kak je kod tebe s opcijom plaćanja ostatka godišnjeg? Da pitaš da ti isplate razliku? U Hrv se to ne može...osim u slučaju promjene poslodavca.
    Čuj ti njih, oni tražili papir od doktora? Otkud im pravo??? To ulazi u tvoju privatnost, mislim da to nisu smjeli...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.