i moji su na poslu u panici jer nitko ne zna raditi moj posao... iskreno briga me.... i već mi je šefica rekla da bih se mogla vratiti iza Nove godine.. a termin mi je u 7.mj. Mislim si da naravno..
danas sam se tako naživcirala na poslu da sam se počela tresti.. bojim se za bebicu.. valjda joj neće biti ništa.. sutra ulazimo u 19.tj.
tako da još jedan ovakav stres i odo ja na komplikacije.. ne treba mi to... briga me i za novce i za sve..
i moji su na poslu u panici jer nitko ne zna raditi moj posao… iskreno briga me…. i već mi je šefica rekla da bih se mogla vratiti iza Nove godine.. a termin mi je u 7.mj. Mislim si da naravno..
danas sam se tako naživcirala na poslu da sam se počela tresti.. bojim se za bebicu.. valjda joj neće biti ništa.. sutra ulazimo u 19.tj.
tako da još jedan ovakav stres i odo ja na komplikacije.. ne treba mi to… briga me i za novce i za sve..
eto..i tvoji su ne tolerantni....
Mi smo isti tjedan, i isti mj poroda
A neznam šta bi ti rekla..i meni je bilo baš ružno kad me to pitao, pa mislim, i njegova žena, kćer su bile trudne, i bile na porodiljnom par puta..al prema djelatnici je drugačije..
Neznam dal da se bojim za posao ili ne..super mi je radit, kolege, uvjeti, plaća sve..al što se tiče godišnjih, eto porodiljnih malo sve navlače na svoju ruku..svi imamo dosta starog, i prastarog GO, kojeg nikako iskoristit,jer nikad mu nije povoljan trenutak..
Nemam baš neku zamjenu, trenutno..posao koji obavljam nezna nitko radit u firmi..pa im je to problem, al opet kad gledam s druge strane, imam svoja prava, i ak ću gledat da mu udovoljim nikad neću imat djecu, nikad neće bit povoljan trenutak, niti ću ikad moći kvalitetno provest tih godinu dana s njim/a..
Mislim da bi trebala otvoreno porazgovarati s njim i reći mu da je tvoj plan ostati doma godinu dana, a ako se odlučiš ranije vratiti svakako ćete biti u kontaktu i javit ćeš mu to na vrijeme. Budi otvorena i reci..."sigurno ste i vi svjesni kako je beba mala sa 6 mjeseci i ovisi o mami i dojenju još (ako te traži da se vratiš prije), možete to znati po svojoj ženi i kćeri (baš mu to namjerno nabaci da ga malo osvjestiš)"
I daj mu prijedlog odnosno daj mu do znanja da želiš na nekog prenijeti posao: "budući da planiram izbivati godinu dana, predlažem da se već sad počnem educirati nekog tko će me zamijeniti, želim evo već sad biti korektna prema vama, kao i uvijek do sad, i to vam dati do znanja kako bismo mogli kvalitetno pripremiti moju zamjenu i rasporediti posao". Također mu reci da te može telefonski konaktirati za pitanja, a o tome da li ćeš moći dolaziti odrađivati neke stvari, moraš sama odlučiti, to ti ne mogu ja savjetovati...makar bih ja to isto na lijepi način dala do znanja da me mogu konzultirati telefonski bilo kada, ali da mi ne pada na pamet dolaziti dok mi beba doma plače od grčeva ili ko zna od čega...mislim stvarno...
Nek ti ne bude neugodno, jer ako će te sada gaziti, što će biti kasnije kad budeš imala bebu zbog koje ćeš morati i na bolovanje ponekad? Možda neke od vas misle da sam gruba i otresita zbog toga, ali to je naše jedino pravo koje nam moraju omogućiti. I kako im nije neugodno uopće to dovoditi u pitanje...bitan je samo naš stav.
i moji su na poslu u panici jer nitko ne zna raditi moj posao… iskreno briga me…. i već mi je šefica rekla da bih se mogla vratiti iza Nove godine.. a termin mi je u 7.mj. Mislim si da naravno..
tako da još jedan ovakav stres i odo ja na komplikacije.. ne treba mi to… briga me i za novce i za sve..
Ček ček ček...? Ona ti je predložila da se vratiš nakon 5mjeseci? Ona pretpostavljam nema djece... Takve ljude jednostavno treba na finjaka staviti na svoje mjesto i dovesti ih situaciju da im bude neugodno da su to uopće pitali. Koje sebične guzice...socijalno i emotivno neinteligentne i neosjetljive...
Ček ček ček…? Ona ti je predložila da se vratiš nakon 5mjeseci? Ona pretpostavljam nema djece… Takve ljude jednostavno treba na finjaka staviti na svoje mjesto i dovesti ih situaciju da im bude neugodno da su to uopće pitali. Koje sebične guzice…socijalno i emotivno neinteligentne i neosjetljive…
ima 3 djece i sa svakim se vratila nakon 6 mj. Valjda misli da svi tako moraju... nikakvi novci ti ne mogu nadoknaditi vrijeme s tvojim djetetom....
Ok, ali to je bila isključivo njena odluka. Uostalom, nemaš se ti njoj kaj opravdavati...ideš na porodiljni i kad se vratiš, vratiš, isključivo tvoj odabir i odluka.
ma.. nemam komentara na neke ljude... otkad sam trudna ponaša se skroz drugačije prema meni.. kao da bih ja trebala misliti na firmu, a ne na svoj život...
ovo nam je prvo dijete i stvarno se veselimo... jedva čekamo 07.mj. da nam dođe...
Pozz svima, jeste mi dobro?
Maruska, ja sam morala na cuvanje od samog početka i mogu ti reći da nisam mislila da će mi biti ovako teško ali s vremenom sam se priviknula. Sad smo u 19 om tjednu i treba još pola izgurati
Sto se udaraca tiče nisam još ništa osjetila, kaže dr vjerojatno zbog posteljice koja je sprijeda i nisko ali pomno osluškujem kad će ;)
Vidim da ste neke već počele sa kupovinom opreme za bebe, super mi dođe pročitati što ste i gdje kupili. Mi ćemo još malo s tim pričekati pa na proljeće u akciju ;)
Istina da poslodavcima nikad nije najpovoljniji trenutak za dijete i porodiljni. Po mom mišljenju ne moraš se ti nikome opravdavat, ni nudit da nekog obućavaš. Pa valjda bi oni trebali organizirati zamjenu, i da je njima u interesu da se sve dalje normalno odvija. Svašta
Meni su na bivšem poslu za prvu trudnoću baš ružno reagirali i opteretili me maksimalno do samog kraja. Nisu mi dali da iskoristim cijeli godišnji. Više puta sam bila na rubu suza. S trudnoćom je e sve bilo ok, i ja sam mislila radit ću do kad god budem mogla. I onda mi je 2 mjeseca prije termina ginekolog rekao da će me poslat u rađaonu jer je beba bila na -1, tj. u položaju za porod. Idući dan sam rekla da uzimam godišnji i 45 dana i idem doma. A još sam i svaki dan putovala na posao 50km busom.
Sad sam na novom poslu i ostala sam trudna 2 tjedna nakon što sam počela radit. I baš suprotno, sve su reakcije prepozitivne. I ta 2 zadnja mjeseca ne namjeravam radit i ponavljat istu grešku.
Čuvajte cure svoj mir i svoje bebe. Sve je dobro dok je dobro..
Šok i nevjerica kako nehumanih ljudi ima!!!! Dobro da ti ta babuskara nije još rekla da čim beba izađe iz tebe da se moraš pojaviti na poslu. Prestrašno pogotovo što to žena kaže. Za muškog mi ne bi bilo tako čudno ili za ženu koja nije nikada rodila, ali neka sa troje djece...
Nema tih para zbog kojih bi normalna osoba trpila takve stvari. I u najgoroj situaciji se nekako snađeš bez kune u nocčaniku. Sve za svoje zdravlje i bebino, a zdravlje ni za što. Samo se opustiti i sve će se (valjda) nekako svima nama koje smo u banani srediti na dobro. Samo pozitiva.
Sortiraj odgovore
Najstariji