Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mici_0555
    09. Veljača 2017. 12:23

Ja još nisam rekla na poslu. Čakat ću 12.tjedan..tj.još 2 tjedna. Nova šefica odjela mi je horor. Kad mi je mama umirala radila sam 10 sati na dan, drugi ostajali i po 12 i s posla vozila 100 km direkt u bolnicu...znala je sve i krenula mi pisat mailove o tome kako nisam u redu prema drugima koji ostaju do 20 navečer... Svašta sam joj u fino odgovorila. Kad je prošla kolegica rekla da je trudna ova je prestala s njom razgovarat. Isto kad sam ja otišla na bolovanje radi operacije ciste, tražila me da se vratim nakon tj dana, kad sam odbila 2 mj nije samnom razgovarala. Ugl. bar znam s kakvim pacijentima imam posla. Ugovor mi ističe 1.7. a termin mi 5.9.
    Ne očekujem od takvih luđaka niti da mi ga produže niti da imaju razumijevanja što neću ostajat 12 sati na poslu. Nakon porodiljnog mijenjam posao sigurno. Stavljam si novce sastrane da mogu preživit i s onih 2300...ako mi ne produže tako da sam na miru. Probat ću radit dokle ide...ako nakon što ima kažem i dalje od mene zahtjevaju prekovremene pokušat ću sredit komplikacije... Sad ne znam kako to ide? Frendica mi rekla da više nije tako jednostavno kao prije...Ima ko iskustva? Cure čuvajte zdravlje i živce!

Pinkica93
    09. Veljača 2017. 12:48

mici_0555

Ja još nisam rekla na poslu. Čakat ću 12.tjedan..tj.još 2 tjedna. Nova šefica odjela mi je horor. Kad mi je mama umirala radila sam 10 sati na dan, drugi ostajali i po 12 i s posla vozila 100 km direkt u bolnicu…znala je sve i krenula mi pisat mailove o tome kako nisam u redu prema drugima koji ostaju do 20 navečer… Svašta sam joj u fino odgovorila. Kad je prošla kolegica rekla da je trudna ova je prestala s njom razgovarat. Isto kad sam ja otišla na bolovanje radi operacije ciste, tražila me da se vratim nakon tj dana, kad sam odbila 2 mj nije samnom razgovarala. Ugl. bar znam s kakvim pacijentima imam posla. Ugovor mi ističe 1.7. a termin mi 5.9.
    Ne očekujem od takvih luđaka niti da mi ga produže niti da imaju razumijevanja što neću ostajat 12 sati na poslu. Nakon porodiljnog mijenjam posao sigurno. Stavljam si novce sastrane da mogu preživit i s onih 2300…ako mi ne produže tako da sam na miru. Probat ću radit dokle ide…ako nakon što ima kažem i dalje od mene zahtjevaju prekovremene pokušat ću sredit komplikacije… Sad ne znam kako to ide? Frendica mi rekla da više nije tako jednostavno kao prije…Ima ko iskustva? Cure čuvajte zdravlje i živce!

Pokušaj pitati gin, objasni cijelu situaciju pa vidi šta će reć. Nemaš kaj za izgubiti.
    Ja sam od kraja 11 mj na komplikacijama koje sam dobila nakon što sam završila na hitnoj zbog krvarenja.

Sundi
    09. Veljača 2017. 12:59

Sad kad citam postove fakat sam sretna s kakvim ljudima radim.  Ok radim puno i prekovremeno i terene i sve sto treba i kad treba. Ali svi su bili i vise nego sretni kad sam im rekal da sam trudna. Mogu otic s polsa kad hocu odradit vikendom ili od doma.
    Pa sad nek se ljudi iscudavaju zasto se u hrvatskoj ne rada vise djece... Na krjau ispada da sve sto si napravio se zaboravi cim imas bilo kakav problem ili potrebu...

mici_0555
    09. Veljača 2017. 13:10

Na žalost je tako...2 godine prekovremenih, noćnih, rada na godišnjem svaki dan..hrpa putovanja...uspješnih projekata..i onda dođe 1 operacija, 1 smrtni slučaj i već si na crnoj listi... Tako je valjda s firmama koje su u naglom rastu...jednostavno gaze sve pred sobom dok ide...

• KFK
    09. Veljača 2017. 13:37

mici0555 nemoraš ni govorit s 12 tjedana ako je takva situacija. Ja sam prvi put rekla s 10 i pokajala se. Išla sam bit fer jer su od nas 4 iz odjela dvije kolegice dale otkaz. Pa sam htjela bit fer i reći  menadžerici koja ostaje praktički sama, da zna na vrijeme da ću i ja uskoro na porodiljni. reakcija negativna i to od žene

Za drugu trudnoću, tj sad sam rekla sa 16tj. Osim direktora i kolegica iz ureda nitko nije još ni primijetio, a danas mi je točno punih 20tj. I direktor kao šef mi je rekao da je najbitnije gradit obitelj i da čuvam sebe i bebu. 

Ja na tvom mjestu još ne bih govorila. A i preispitaj opciju komplikacija, savjetuj se s ginekologom

LlamaFace
    09. Veljača 2017. 14:00

Mici, objasni ginekologu ako treba u detalje kakva je situacija (jeziva, po svemu sto tipkas). Meni nije ni priblizno tako bilo na poslu, ali barem jednom dnevno bih imala mini zivcani i bila sam bolesna cijelo vrijeme a nisam htjela na taj nacin prozivljavati trudnocu. Moja dr nije naklonjena davanju komplikacija ako stvarno nema fizickog razloga za to ali ipak me je pustila na kraju, mislim da je upisala radno mjesto kao razlog. Sluzbeno sam na go do kraja drugog, pa ce mi onda otvoriti komplikacije.

mici_0555
    09. Veljača 2017. 14:53

Hvala cure na savjetima. Danas idem opet na službeni put u Njem, ide i direktor...čak sam se nečkala da mu kažem na putu...a sad kad bolje razmislim..čekat ću još...bar dok ne dođu nalazi harmonyja.
    Možda će mi ginić imat razumijevanja kad mi je posao 80 km udaljen i to u drugoj državi...
    Javim vam.

Mamicaaa
    09. Veljača 2017. 14:58

Poslodavci nekad znaju bit bas bezobrazni..i znam da ima tih kojima je bitniji posao nego njihovo vlastito djete,al bar kad je kolegica bila trudna okej su bili prema njoj i otisla je na komplikacije i sve najnormalnije...mislim ja sam u njem sa svojim sefom imala malih okrsaja od kad sam trudna i rekla sta mislim u tom trenutku i sad  je sve super lijepo polako prica sa mnom objasnjava i bla bla...tako da treba pokazati zube..ovak kad oni vide da mogu s tobom kak njima pase onda te gaze i iskoristavaju maksimalno..drage cure nadam se da ce vam biti okej situacija na poslu i da ce sefovi shvatit te neke normalne stvari..

Ninche9
    09. Veljača 2017. 15:18

Cure NEMOJTE dozvoljavati da vas sefovi tokom porodiljnog svakodnevno kontaktiraju pa cak ni telefonom, NEMOJTE nuditi tu opciju.. prvo ce bit jedan poziv tjedno, pa jedan dnevno, pa "ajde molim te ako uhvatis vremena dodi u firmu i rijesi to u pola sata mi to ne mozemo"..itd itd. Natovarit cete si jos jedan problem na vrat, a onda kukati. Niko nije nezamjenjiv i nek se sef snade.
     Moji kolege s posla su super, nadam se da ce doci jednom kad rodim i da ce se povremenom javiti telefonom, ali ne zelim intimu svog doma dijeliti s njima i stajati na raspolaganju. To je vrijeme samo za moju obitelj.

nina0607
    09. Veljača 2017. 15:37

Pandica1510

jutro cure :))

uh sto se tice bolova u ledima to vucem vec duze vrijeme. Samo donji dio pogotovo ako setam ili malo duze stojim, ajmee..

ne znam sad tocno tko je prije par dana pisao nesto ako se dobro sjecam za treće dijete. Moja sogorica ce imati treće dijete i bit će tri godine na porodiljnom i kaze da ce kroz sve tri godine imati punu plaću. Eto ako je nekome to od koristi informacija… ;)

Sogica je krivo upucena. Do sad je bilo druge dvije god pada na 1600,sad je samo upitno dal su to digli na 2300 ili ostavili. A zadnje sto sam cula je da su zasad ostavili1600

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.