Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    maruska
    09. Veljača 2017. 09:50

Pozz novim curkama  , mi imamo pregled idući tj, jedva čekam da vidim malo zlato 
    Sutra nam je 19 tj..al još ništa od lupkanja, do sad sam možda par puta osjetila (al slabo skroz), miran račić 

Trenutno smo u fazi uređenja dječje sobice, s obzirom da je prva bebica, pa onda planiramo kupiti kolica..i čekam sajam opreme za bebe u 4mj da kupim ostale stvari, jer sam čula da ima super popusta..

Jel vi radite il ste na čuvanju? 

mrva2017
    09. Veljača 2017. 09:50

Mamicaaa, i mi smo na 5.katu bez lifta... znam kako ti je.. ja već sada na svakom katu malo stanem i predahnem, a di mi je kraj trudnoće..
    i mene nešto bole leđa zadnja 2 dana... prije ih nisam osjećala.. jučer mi je čak noga propala, nisam mogla stat.. ko da mi je kuk propao odjednom... ali dobro, brzo sam došla k sebi.

maruska
    09. Veljača 2017. 09:59

Mene isto boli donji dio leđa kad duže stojim, i počele su mi noge biti nekako malo teške na kraju dana..

Ofnica
    09. Veljača 2017. 10:02

maruska

Pozz novim curkama  , mi imamo pregled idući tj, jedva čekam da vidim malo zlato 
    Sutra nam je 19 tj..al još ništa od lupkanja, do sad sam možda par puta osjetila (al slabo skroz), miran račić 

Trenutno smo u fazi uređenja dječje sobice, s obzirom da je prva bebica, pa onda planiramo kupiti kolica..i čekam sajam opreme za bebe u 4mj da kupim ostale stvari, jer sam čula da ima super popusta..

Jel vi radite il ste na čuvanju?

Maruška, ja sam tek u 20.tj osjetila mini pokrete, tek prije nekih tjedan-dva dana je to postalo ono malo ozbiljnije. Pogotovo i ako je posteljica sprijeda pa je moguće da ti pokreti budu manje osjetni i da ih počneš osjećati kasnije, kao ja.
    Što se tiče popusta na sajmovima, budu do 20%, ništa puno više tako da se ne nadaj nekim ludilo sniženjima...I na popustima su kolica opet skuplja nego npr. u SLO, ali opet se isplati ako nisi sklona naručivati izvana preko web shopa ili ići preko granice.
    Ja radim, sad sam 24 tjedna, planiram raditi još 4 tjedna, pa onda GO 3 tjedna, tako da ću službeno raditi do 31. tjedna. Trebat će mi samo 2 tjedna bolovanja (komplikacija) i onda kreće onih 45 dana pred porod. Jedva čekam da prođe još ovo vrijeme na poslu...ali opet mislim, da sam sad doma po ovoj hladnoći i lošem vremenu, samo bih jela i izležavala se, tako da mi dobro dođe još malo kretnje i aktivacije sivih moždanih stanica. :-)

mrva2017
    09. Veljača 2017. 10:04

maruska, ja radim... planiram još raditi 2 i pol mjeseca.. nadam se da ću izdržati.

Ofnica
    09. Veljača 2017. 10:06

Pandica1510

Ofnica super, super.. bas mi je drago :)) 
    ma muski su malo smotani po tom pitanju haha oni kao da nisu svjesni kad je zena trudna ili sto se tu zapravo desava. Mom muzu je pala ideja da kad zatopli malo da se idemo vozat biciklima do obliznjem planinarskog odmaralista pa onda da malo hodamo po tim putevima za planirane.. mislim.. sto reci, samo sam ga pogledala haha

Heheheee, da... moj isto planira neke izlete sad na proljeće, ali neki dan je samo izjavio "Isuse Bože koliki ti je trbuh već!" Nije navikao na to jer imam jako izraženi struk inače i uvijek sam nosila strukirane suknje i haljine tako da lagano počinje shvaćati da je jedna mala beba u trbici...a jučer se pošteno osvijestio na 4d! Samo je komentirao "Isuseeeeek..." sa smješkom na licu...jer je vidio da maleni liči na njega hehe!

maruska
    09. Veljača 2017. 10:09

Da meni je isto posteljica sprijeda, pa mislim da ona ublaži dosta te udarce, zato ih valjda još ne osjećam..al nestrpljivo čekam 

Kolica planiram naručit iz Poljske, Bebetto Holland..ispadnu nas malo manje od 3000 (3u1), tako da njih neću kupovat na sajmu, više možda zbog ovih sitnijih stvari za bebu, krevetića, komode, pa će mi za to i tih 20% dobro doći 

Ja isto radim (u uredu), pa planiram (naravno ako sve bude u redu), raditi do onih 45 dana prije termina..
    Al vidjet ćemo..
    S tim da me šef već pitao kad bi se mogla vratit ..da li ću moći doć pobrinut se oko nekih stvari..

• Babuska03
    09. Veljača 2017. 10:33

Hvala za info o kupkama! Nisam to znala, zaista. I sto se kolica tice, mi cemo dobiti autosjedalicu pa mi je frendica savjetovala da uzmem jednostavna kolica s kosarom a onda na proljece kisobran kolica. Kaze da je to financijski povoljnije a i puno prakticnije. U kosari (koja se moze malo podignuti za nenovordjencad) se moze furikati u pocetku a i dobro ce biti zasticeno kad dodje sljedeca zima (2017/2018), a onda bebu u kasno proljece i na ljeto (kad ce vec imati godinu dana) prebacim u kisobran kolica. Ona je svoja platila oko 100 eura i kaze da su se itekako isplatila, pogotovo za furikanje ljeti po plazama i sl. Kaze da bi maloga nosila u jednoj ruci a kolica sklopljena u drugoj bez problema. Trosak ta dva kolica bi bio oko 2 tisuce kuna pa bas razmisljam o toj varijanti a ne o jednim, ozbilinijim, pogotovo jer cu imati autosjedalicu. Ne znam sto mislite o toj opciji? 

Ofnica
    09. Veljača 2017. 10:36

maruska

Da meni je isto posteljica sprijeda, pa mislim da ona ublaži dosta te udarce, zato ih valjda još ne osjećam..al nestrpljivo čekam 

Kolica planiram naručit iz Poljske, Bebetto Holland..ispadnu nas malo manje od 3000 (3u1), tako da njih neću kupovat na sajmu, više možda zbog ovih sitnijih stvari za bebu, krevetića, komode, pa će mi za to i tih 20% dobro doći 

Ja isto radim (u uredu), pa planiram (naravno ako sve bude u redu), raditi do onih 45 dana prije termina..
    Al vidjet ćemo..
    S tim da me šef već pitao kad bi se mogla vratit ..da li ću moći doć pobrinut se oko nekih stvari..

Heheh, i ja sam do prije mjesec dana mislila da ako sve bude dobro, da bih mogla raditi do kraja. Ali sad već odbrojavam dane jer točno mi je trbuh narastao u ovih mjesec i više se umaram tako da moja teorija o radu do kraja pada u vodu... A iskreno, želim se doma malo i odmarati, ležati, šetati, u miru prati dječju robicu, peglati ju, sve sortirati...a mislim da bih za sve to bila preumorna onih zadnjih 45 dana. A i samo jednom je žena trudna prvi put i može se posvetiti samo sebi...u drugoj trudnoći ću već imati jednom malog klinca i onda nema odmora prije poroda. Taj odmor prije prvog poroda je nezamjenjiv i nenadoknadiv pa makar imale manji iznos "plaće" tj. naknade na čuvanju.

A to da te šef to već pitao, to je stvarno neosjetljivo od njega...na taj način poslodavci prave pritisak. Otvoreno mu reci da ne možeš ništa obećati. Strašno...ja ne znam kako to njima nije neugodno pitati, tako da niti tebi ne bi trebalo biti neugodno na isti način odgovoriti. Osim ako se baš ne bojiš za svoj posao, da te neće dočekati kad se vratiš...

maruska
    09. Veljača 2017. 10:44

A neznam šta bi ti rekla..i meni je bilo baš ružno kad me to pitao, pa mislim, i njegova žena, kćer su bile trudne, i bile na porodiljnom par puta..al prema djelatnici je drugačije..
    Neznam dal da se bojim za posao ili ne..super mi je radit, kolege, uvjeti, plaća sve..al što se tiče godišnjih, eto porodiljnih malo sve navlače na svoju ruku..svi imamo dosta starog, i prastarog GO, kojeg nikako iskoristit,jer nikad mu nije povoljan trenutak..
    Nemam baš neku zamjenu, trenutno..posao koji obavljam nezna nitko radit u firmi..pa im je to problem, al opet kad gledam s druge strane, imam svoja prava, i ak ću gledat da mu udovoljim nikad neću imat djecu, nikad neće bit povoljan trenutak, niti ću ikad moći kvalitetno provest tih godinu dana s njim/a..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.