Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Siječanj 2017. 11:02

Babuska dobro nam dosla :)) 
    Eloa ma vidjeti Ce se iduci puta sigurno :) pa, meni se isto cini da je to dosta kilica a jel' ti gin sta komentirao oko kilaze?

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Pinkica93
    14. Siječanj 2017. 11:32

Pozdrav cure!
    Babuska dobro došla!
    Čitajući vas kako pišete o hrani, odmah me uhvatila glad pa pošto ručak još nije i milka čokolada je dobro došla. Pogotovo neka koju još nisam jela i koja je jako fina. Uglavnom, ja jedem sve ko i prije. Ništa nisam izbacivala premda bi mogla počet veće obroke. Izludi me to kad sam malo gladna pa jedem nešto što mi je prefino pa pojedem takvu porciju kakvu ni dečko ne pojede pa mi bude malo zlo i mislim si da ću se svaki čas raspuknuti. Tako mi je teško zaustaviti se kad je to taaaako fino. I stalno neki vrag bi jela. Bilo šta od voća, a posebno banane koje od prije obožavam! Ništa mi ne smeta od hrane niti mi je u početku. Jedino šta mi sad baš smeta su cigarete zbog čega dragi cvate jer me stalno gnjavi s "kad ćeš više prestati pušiti? hoćeš da nam dijete bude ovakvo/onakvo zbog tvog pušenja". Poludim na to još više jer sam oduvijek pušila toliko malo da se baš i ne bi moglo nazvat nekim pušenjem.
    Što se tiče alkohola imam jednu zanimljivu anegdotu. Bili dečko i ja baš prije Božića u kupovini i bila neka promocija likera ili rakija koji su novi na tržištu pa da probam malo. Dođemo mi bliže štanda pa dečko kaže da nema alkohola za mene jer sam trudna i naravno pridruži mu se u podršci neka babuskara starija od Boga da šta mi pada na pamet piti alkohol u trudnoći. Majko mila ko da sam mislila cijelu bocu popiti na eks!!!!!! Ova jadna studentica tamo kaj je radila nije znala dal da toči ili ne, ali kad je drugi malo popustio, ipak sam dobila svojih 30 kapljica. Tad i kad sam za Božić popila gutljaj kuhanog vina bili su mi sve od alkohola šta sam do sad u trudnoći popila.

Me+mybaby
    14. Siječanj 2017. 11:46

Bok. Evo i mene. Vec neko vrijeme citam po forumima, a s obzirom da su mi prestale mucnine i da imam viska vremena odlucila sam se pridruziti. 
    Uglavnom ovo mi je prva trudnoca i termin je 29.06. Iduci tjedan idem napokon na pregled nakon 4 i pol tjedna i sve se nadam da cemo saznati spol. 
    Jedino sto me zabrinjava je kilaza za koju mislim da prebrzo raste. 

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

14. Siječanj 2017. 11:50

Eloa, mislim da sam i ja bila n +5-6 u 15. tjednu, a evo sad sam 22. i na +7 sam. Valjda sam se na početku zdebljala malo više pa je sad to stalo i debljam se manje. Možda će tako i tebi biti.
    Moj pas i ja smo se upravo vratili iz šetnje po Jarunu i nasipu. Napravili smo 6 km i baš je predivno na snijegu. 
    Pinkice, dragi i ja smo za Novu bili u Dubrovniku i tamo su oko podne na trgu dijelili koktele. I ja sam uzela 1 zeleni i popila par gutljaja. Bili su dosta jaki i to mi nije baš pasalo pa sam ostatak dala dragom, a zamolila konobare da mi naprave bezalkoholni koktel. Ne pada mi na pamet se opijat, ali zaista sam uvjerena da mi od par gutljaja neće biti ništa i uopće se ne brinem. Razumijem ljude koji ne žele okusiti ni kap, ali isto tako bi mi smetalo da mi netko nameće svoje strahove.

Me+mybaby
    14. Siječanj 2017. 11:51

Eloa sad sam vidjela da smo u istoj situaciji s kilama. Jel ti rekao ginekolog sto na kilazu? Ja sam prva 3 mjeseca morala mirovati jer sam prokrvarila, a jela sam kao sumanuta pa se ni ne cudim previse. A i ovo vrijeme mi sada ne da da se previse krecem.

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Pinkica93
    14. Siječanj 2017. 11:59

Lagertha mislim da je moj prijeteći trudnički pogled bio zaslužan što je popustio. Mislim pa kako su žene prije sve radile i svejedno rodile zdravu djecu. Ok bilo je puno više pobačaja i smrti prilikom poroda i neposredno nakon, ali zahvaljujući povećanoj brini o trudnicama toga je puuuno manje. Opijanje niti meni nije na pameti pogotovo sad. U svojih 23 godine svega sam se možda max 5,6 puta baš ubila od alkohola da nisam znala za sebe.
    Općenito u životu treba raditi sve u umjerenim količinama i sve će biti dobro.

• Babuska03
    14. Siječanj 2017. 12:06

Cure, hvala na dobrodošlici! :)

Sutra mi je prvi dan 15tjedna i prije par dana sam bila na ultrazvuku, doktorica mi je rekla da joj se čini da bi mogla biti curica, ali nije još posve sigurna. S obzirom na to da sam ja i sanjala da je curica, baš me zanima što će reći na sljedećem pregledu za tri tjedna kada bismo mogli definitivno znati.

Što se kilaže tiče, dobila sam 1 kg. Vjerojatno bih i više da nisam nakon Božića dobila odurnu gripetinu tijekom koje sam izgubila dva.

14. Siječanj 2017. 12:07

Pinkice, ja imam 34  i nikad se nisam ubila od alkohola da nisam znala za sebe. Meni uvijek pozli ako pretjeram i onda se ispovraćam. Uopće se ne mogu tako napiti da se ne sjećam ničeg sljedeći dan ili da radim nešto nekontrolirano jer imam slab želudac. Meni je to i drago.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.