svasta, ja cula drugacije za tunu...al srdele obozavam, svakih par dana ih papam :)
alkohol ne zelim riskirat, obicno sto cujem podijeljenja misljenja opredijelim se za ovo "ne"..pusem i na hladno..ali nije da mi necega fali, osim svjezeg sira i vrhnja od kumica s placa :D ali to ne bih htjela riskirati, ni inace ne znas sto tamo moze biti, kamoli sada :)
Ah da, to po clancima uvijek pisu takve stvari. Nece ti nitko reci u clanku od doktora, ginekologa do novinara da je u trudnoci pozeljno nekad piti alkohol, iako od svake starije zene tipa mame, bake mozes cuti kako su u trudnoci tek pile crveno vino ili tako nesto.. ali slazem se da treba slusati svoje tijelo i po tome ici :)
mamice sto se tice piva i mlijeka to da.. moja sogorica je u obje trudnoce i za vrijeme trudnoce i poslije poroda pila radler, svaki dan, uvijek im je bio pun frizider haha kaze to joj zbilja pomaze oko mlijeka i eto oba dijeteta su joj do trece godine sisala i uvijek je imala mlijeka :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Hahahahaha od sad pocinjemo pit pivicu hahah eto a ja kad svom dragom kazem pa to je zdravo,to je dobro on ne zeli ni cut...sto se svega toga tice on pazi na sve zivo,cak i kad nas uhvati zelja za colom kupi al od 1l da ja slucajno nebi popila puno hahah..
Ma mislim da im je priejbilo puno lakse. Imala si max pet žena koje su te savjetovale. Danas imas i tih pet, minimalno dva ili tri doktora i neogranicene bespuci interneta..
Ja ne znam meni svaki tjedan nekaj durgo padne napamet za jesti, a nes drugo mi se gadi...
Ja isto tu i tamo popijem ili čašu pive ili čašu vina, tako sam i u prve dvije trudnoće. Nikad mi nitko nije rekao nemoj niti kap. Sve se može, ali naravno u malim količinama.
mamice tvoj dragi se stvarno brine, tim muskima je sad to nesto nadnaravno sto smo trudne haha iako moj muz meni nikad nije tako oko nekih mojih zelja puno mudrovao on je uvijek bio za ono jedi sta god ti se jede jer zna i ako mi kaze da ga necu poslusat haha cole sam se bas napila za ove blagdane jer uz svo to meso i tesku hranu bas mi je pasala. Naravno da mi nije bilo svejedno dal to smijem tako pa sam citala na internetu i neke zene su rekle da im je toliko bilo muka u trudnoci da im nista nije pomagalo osim cole pa su se neke naljevale svih 9mj haha
ja se nekako vodim sa onim da sta god ja pojedem ili popijem da to ne ide direktno kod bebe, to se sve razgraduje u tijelu a beba uzima ono sto je njoj potrebno tako da malo neceg nezdravog ne skodi :D
Sundi slazem se s tobom. Prije zene niti su imale toliki pristup informacijama niti su imale toliki izbor hrane, dodataka hrani vitamina i ne zna ni ja cega pa djeci nije nista falilo..
Hahah nekad mi je to slatko,a nekad me zivcira...pusti on mene da jedem i pijem sto zelim,al za tak neke stvari kao mogu malo ono kao popila si dns 2case cole i to ti je dosta ili popijem 2 male kavice i kao ni slucajno nemoj vise puno si popila kave danas..i to sve zato sto smo kod gin dobili papir sta smijem sta ne...al dok sam imala mucnine onda sam pila colu i mineralnu vodu jer mi je to koliko toliko olaksavalo..a kad sam se zalila na mucnine onda mi kaze a znam da ti je tesko al to je normalno to tak mora biti nemoj dramatizirati haha...
Pa sigurno da je prije bilo lakse jer manje se pametovalo oko toga sto trudnica smije a sto ne...
blu5 to se def slazem. Od puno ljudi sam cula da pivo stvarno pomaze al taj alkohol me bas nekako odbija pa uvijek pomislim ajd bolje cu malo nezdrave cole nego alkohol..ne znam..
mamice sta ti je stvarno gin dao papir? to nisam stvarno cula do sada.. onu svoju gin iz hr necu ni spominjat, a ova tu mi nikad nije nista posebno rekla, upozorila me jedino na te sireve i da ne jedem bas puno ove sunke iz trgovine i tako tih proizvoda koji su na pola suseni vec da ih malo prepecem ako cu jesti.. jel imas puno hrane na tom popisu?
a ova za mucnine joj, tako sam ja znala toliko mi bude muka i znam da mi on ne moze pomoci ali imam potrebu reci da mi je lose i onda on sa pametnim savjetom dode i kaze isto a znam da ti je tesko ali to mora tako bit i proci ce ti to brzo jooj onda mi jos od njega bude muka haha
Sortiraj odgovore
Najstariji