izbjegavam suhomesnate sve, pastete i salame i hrenovke ionako ne volim, na zalost svjeze sireve i vrhnje (nepasterizirano), salatu, svjezi kupus i ostalo lisnato povrce koje nije kuhano...mislim da je to to, kavu inace ne pijem, alkohol izbacen :)
e da, tuna i plava riba koja se ne smije...
i naravno sad pazim na junkk food i to, izbjegavam.
tnx, onda cu po chilliju jupiii!! :D
Ne pazim na nista jedem sve kao i inace,tj ono sto mi se jede...nisam bas luda za slatkim,prije trudnoce ako jednom mj nesto pojedem, al u zadnje vrijeme bi stalno nesto slatko...kavu pijem,al sam je smanjila dosta..pa ja sam cula da je tuna dobra u trudnoci,al eto ajde znaj svatko drugacije kaze...
U zadnje vrijeme mi je na pameti stalno pita (strudla) od visanja,al dragi to ne jede pa mi se ne isplati radit samo za mene,al odlucila sam je napravit dns ili sutra jer mi se bas jede,nisam to jakoo dugo jela...pa eto cure kome se jede slatko kiselo nek navrati kod mene kad napravim haha...
Sto se tice spola ja sam imala i mucnice, povracanje a i ten mi se pokvario, lice mi je postalo suho i znaju mi se pojavit pristici sto nikad nisam imala pa je eto decko :D :D
a sto se tice hrane jedem doslovno sve sto mi se jede u tom danu iako ja niti inace ne volim pastete, salame i takve stvari i svaki dan jedem kuhano pa se i nisam morala bas neceg posebno odreci. Kavu u zivotu nisam pila, napravim si par puta tjedno cappuccino kad mi dode alkohol takoder nisam bas pila prije pa mi ni sad ne fali, jedino ono malo kad kuham pa vina dodam u jelo hehe
e da, jedino sto ne jedem a inace sam puno toga jela je feta sir i vrhnje. Skoro svaki dan sam pravila uz rucak salate neke s tim, a od kad sam trudna vise ne. Sad samo preko povrca sipam maslinovo ulje i malo limuna :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Lagertha i nisi nikakvih problema imala zbog toga? meni muz kad pije pivo uvijek ponudi malo, pola case si kaze sipaj ali mene je jako strah.. cak niti za novu godinu nisam htjela s njim piti sampanjac jer sam mislila da beba i najmanji guc osjeti :/
Sve mogu u Onome koji me jača <3
A Pandice ne znam. Neki članci kažu da je i najmanja količina alkohola opasna i da nije ispitano kako djeluje na plod. Drugi članci kažu da je čak i na dnevnoj razini ok popiti čašu vina ili čašu piva. Ja sam se odlučila što se toga tiče slušati vlastito tijelo, kao i u skoro svemu ostalome. Kava, čokolada i alkohol mi uopće nisu pasali u prvom tromjesječju i nisam ih uopće konzumirala. Sada mi je ok za popiti 1-2 šalice slabije kave, odgovara mi tu i tamo malo alkohola, a crna čokolada mi je isto prestala biti odbojna. Ako tebi nije ugodno popiti ni kap alkohola, onda ni nemoj. Ja uskoro imam i svadbu i odlučila sam popiti deci pjenušca za zdravicu ako će mi se taj dan piti.
Ajde ajde tako i tako ce biti previse za mene samu haha
Sto se tice alkohola ne pijem u trudnoci,za novu god sam se pocastila casom vina..cula sam da je kao dobro svaki dan uz rucak popit casu vina (dobro je za krv maminu i bebinu), a casa piva je kao dobra za mlijeko (iako to predpostavljam da se misli poslije poroda,neznam).. u svakom slucaju bebici od deci tog neceg nece nista biti,al eto nebih svaki dan...kad su neke prigode popijem casicu i to je to...
Uvijek su misljenja podjeljena sto se takvih stvari tice..al mislim da je najbolje raditi onako kako ti mislis i osjecas..
Sortiraj odgovore
Najstariji