Lijep pozdrav buduće mame:)
I ja sam jedna od vas.. Nama je termin 05.07. Sad smo u 15+2.
Do sad smo svašta proživjeli( krvarenje, puknuće hematoma, ležanje u bolnici) ali se dobro držimo i lijepo napredujemo.
Nemam mučnine hvala bogu, jedino me mjehur zeza i brzo se umaram..Još ne znam spol, evo ovih dana idem na kontrolu pa se nadam da ćemo možda saznati ;)
u kojem ste vi tjednu saznale spol i koji je?
Hvala na čestitkama, cure!
Pandice, sretno na tom testu, drži se!
Eloa, pozdrav! Mislim da ti je još malo rano za saznat spol, ja sam u prvoj trudnoći saznala spol sa 19tt. Nadam se da će ti ostatak trudnoće proteći u miru, joj svašta si prošla.. Držim fige
Bok curke! evo i mene na ovoj temi napokon danas sam 5+5.
imam pitanja vezana za uzv i ureaplasmu...zbog koje se bojim hoce li se trudnoca i odrzati
u 11/2015 sam imala 10 na 4 i pila sumamed. receno mi je da nakon 6 tjedana napravim kontrolni bris. sad je doslo vrijeme za to, a u meduvremenu sam i ostala trudna.
muci me sljedece:
koliko cesto se smije raditi uzv? bivse/sadasnje trudnice i google kazu da sto manje to bolje. s druge strane, meni ga je soc vec tri puta radila! svaki put kad dodem!!
prvi put sam bila radi temp i bolovanja dosla i tada se nije nista vidjelo, prosli cet GV i ZV, danas kao kontrola i opet mi je radila da vidi kako ide (vidi se GV, ŽV, EO). kad ista kazem, poludi jer tko je tu doktor i slicno…
briseve mi ne zeli raditi da ne dira previse dolje (zar nije uzv isto??) jer ionako nema nista prije 12 TT od antibiotika, cak i ako imam nesto
moja privatna jednako tvrdi sto se tice uzv...i dogovorile smo da cu sutra raditi bris, ali inzistira na svim brisevima, ne samo ureaplasmi. opet izbijanje para ili potrebno?? jer kad sam prije 2mj radila sve, samo ureaplasma je bila pozitivna. kaze da moram sve, da se vidi ako ima promjena. pa po tome mogu svaki mj tako???
prema njoj, ako jos imam ureaplasmu, moram hitno poceti s antibiotikom.
uzv ce isto raditi, pitam jesu li joj ok slike od danas da donesem, ali ne zeli, zeli sama vidjeti jer to ionako nije nista opasno nego najnormalnija pretraga u trudnoci!
uglavnom, soc je stedljiva koliko i privatna izbija iz dzepa!! mene samo zanima sto je stvarno normalno i potrebno, sto nije…jer platit cu sto moram, al ne zelim stetiti bebi!
luda sam vise od svega, ovo mi je dugo iscekivana prva trudnoca, zelim se opustiti a svi me samo plase..ne znam sto, kome i kako vjerovati..
Hm ja se sad ne mogu sjetiti jel sam smjela jesti prije toga ili ne. I da na kraju cu ipak sutra otici na ultrazvuk.. Uhvatila me panika pa sam se narucila. Malo ce me bit sram ak mi nista nije ali bolje tako nego obrnuto..
Joj i ja sam cula da je odvratno to sto moras popit za mjerenje secera,al sam cula i da je ok za popit..to valjda sve ovisi od osobe do osobe...u svakom slucaju prezivjet cemo hahah...to se mjeri u 24tt??
Ninche nemoj se bojat i stvarat si stres to je samo san...samo se opusti i sve ce biti u redu
Joj hvala ti Sundi! Malo si me smirila
nadam se da ce biti sve ok, znam da se moram pripremiti ovih 8 mj. na milijun svakakvih savjeta, ali kad te netko plasi time da mozes izgubiti dijete ili ostetiti nesto dolje pri pregledu, nije ti svejedno..
Petra 178,ja sam imala ureoplazmu u 1 trudnoci,dobila antibiotik,nesto sl sumamedu,ne sjecam se kak se zvao,3 dana pila,muz je morao cini mi se 2 tjedna pit antibiotik..to je bilo na pocetku trudnoce,i do pred kraj mi nije ponovo radila briseve,na kraju sve uredno bilo. Uzv ti nece skoditi bebici sigurno,i uskoro ces pozelit da sto cesce ga radis tako da mozes vidjet to malo cudo u sebi..
Neki puta vise stete od interneta nego koristi,samo citamo i panicarimo bezveze.
Moj savjet je da se opustis i uzivas. Stres samo steti bebi.
Anjaaa,mi smo za malu saznali u 16 tj cini mi se,ali sam ja otpocetka znala da je cura..sad jos neznamo sto je bebac,12 tj sam trudna,i nemam nikakov osjecaj..
Sortiraj odgovore
Najstariji