Pozdrav cure..
uhh koliko sam imala za citati, nisam sve ni zapamtila hehe
Sto se tiče trudnicke odjece nista nisam kupila niti planiram kupiti osim sto imam jedne trudnicke hlace ali ih nosim vise zbog bebe jer se bojim da ju tiskaju ove moje uske sto imam u ormaru :D inače volim jako nositi tunike i haljinice tako da ih imam puno u ormaru i koristim ih sada za trudnoću :)
Evo ja 20+1 tt i nisam se udebljala niti kg. Gin mi kaze da je to nebitno i da se uopće ne zamaram oko toga te da se sve do kraja trudnoce mozda niti necu udebljati posto sam i inace mrsavice te da je bitno samo da nisam na nikakvoj dijeti.
Sto se tiče vitamina od početka trudnoce pijem samo elevit gynvital 2, tu ima svega uključujući omega i gin mi rekla da cu to piti do kraja trudnoce i nakon poroda radi oporavka i dojenja :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice, koliko vidim, u Njemačkoj je taj elevit gynvital inačica našeg elebaby-ja, samo se različito zovu na razliitim tržištima.
https://www.apotheke.de/elevit-gynvital-weichkapseln-p-583149.html
Kad sam birala prenatal bilo mi je bitno da sadrzi omegu jer jedem ribu samo kad je post!Navika valjda!Nisu mi toliko bitni drugi vitamini jer jedem sve osim spinata,gljiva i blitve!ovo ostalo sve iskombiniram!Voce,povrce,meso....I ako muz nece nesto od povrca pripremim samo za sebe!U ovo nase vrijeme moze se studija napravit o vitaminima,a iskreno mislim da ih nase mame nisu imale u kapsulama,pa nam nis ne fali!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Cure bok,
Samo da kažem da je super stranica Iherb, ja sam tamo narucivala folat od Solgara i sl.
Inace je iz Amerike, dođe u roku dva tjedna max, shipping je 4 dolara i puno jeftinije su tablete nego ovdje, bar od Solgara, imate stvarno svašta.
Pouzdana i provjerena stranica.
Samo pazite, to sam citala, ako narucite proizbod od npr.iznad 25 dolara, nisam sad sigurna od koliko tocno, ali cca možete platiti neku " carinu " ili tako nesto na proizvod.
Ja sam predzadnji put narucila Bioastin, bio je mislim 23 dolara jer uvijek i dobijete neki popust pa sam se bojala da cu prekoraciti tu normu, ali nisam.
I kod prve kupovine dobivate 5 dolara popusta. Proucite malo, bas je super stranica.
Ima li tko iskustva s ovim.
U bolnici kad sam bila su mi napisali da uzimam Folacin od 5 mg, međitim kako imam one mutacije na trombofiliju, nakon dugog istrazivanja odlucila sam kupiti i uzimati Folat ( metilfolat od Solgara ) koji su puno brze razgradjueje itd...
I koristila sam sve do neki dan, kad sam potrosila, a nije mi jos dosao, prekasno sam ga narucila.
Onda su mi u bolnici davali Folacin jer sam ih tražila posto nisam imala folat.
I potrosila sam tih par komada koji su mi dali i za doma i javim se ja svom socijalcu putem maila i zamolim ga da mi posalje Folacin na recept u ljekarnu.
I on napise da mi je poslao jednu kutiju ali da je to prejaka doza za nekoga s kojim je T potpuno normalna i da u ljelarni se inace kupuju ti pripravci bez recepta.
Ja njemu posaljem nalaz na kojem mi pise sto sve trebam uzimati i napisem mu da ja iskreno ne znam koja indikacija treba biti za uzimanje Folacina, ne znam da li ja imam tu indikaciju, da mi se ovo vodi kao visokorizicna T i da sam imala dvije neuspjesne itd.
I on meni napise da u T bez indikacije sanse da dijete oboli od autizma se povecavaju za 30 posto kod uzimanja Folacina?????!!!!!!
Ja citam i ne vjerujem, mislim ok, iako nikad nisam cula za to, i na taj nacin me prestrašio. Mislim ja ne idem kod njega, jer se vodim u Petrovoj, on mi pise samo uputnice ako trebam i sl.ali je jako cudan i sve je kod njega komplicirano i tesko, pisala sam vec prije na jednoj temi detalje, ugl ne znam uopće sto bi rekla za njega. Jedva cekam svibanj da promjenim ginekologa !
I onda mi zadnji mail napise da meni u Petrovoj napisu da je meni to stvarno potrebno i neka udare žig.
I sad da si ja mislim !???
Ima li itko iskustva s tim Folacinom, kada se daje i da li povecava sansu za autizmom?
Ja pijem folacin, pila sam ga i prije trudnoće i nikad nitko mi nije rekao za to.. Znaci socijalac, mpo Dr i još jedan Dr su mi rekli da uzimam folacin
I dobivam ga na recept
Ma gluposti...nemajte brige cure. Višak folne koje tijelo ne treba se ispiški.
Moj svekar ginić svojim pacijenticama daje isto folacin, a i ja sam popila jednu kuru isto...tako da šteti, ne bi ga meni dao koja nosim njegovo unuče.
Sortiraj odgovore
Najstariji