Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • summerchild
    29. Lipanj 2017. 15:30

OhSoBoho

OhSoBoho

summerchild

Jel zna netko nesto o steznicima poslije porodjaja? Jeste ga nabavili? Planirate? S obzirom imam velik trbuh bojim se da cu imat jako velik visak koze na trbuhu, pa razmisljam da nabavim steznik za odmah poslije poroda. Ali ne znam dal da ga nabavim prije ili poslije i uopce kako da izaberem velicinu. Muku mucim i recimo sa grudnjakom za dojenje. Kako da znam kolika ce mi velicina trebat poslije?

Ja planiram nabaviti steznik. Nasla sam ga na babyono, imaju po velicinama I kupuje se nakon poroda par dana. Izmjeris opseg trbuha I po tome biras velicinu. Ne sjecam se tocno cijene ali nije preko 200kn.

Evo I link na steznik
    https://babyono.hr/shop/zamame/postporodajni-steznik-za-trbuh/

Thx..morat cu to jos malo proucit, ali da vjerojatno je najbolje poslije poroda se izmjerit, pa narucit ili poslat nekog da ode kupit.

• summerchild
    29. Lipanj 2017. 15:31

Rozaa

mrva2017

gala_28

donna83

Da, i ja sam rodila vaginalno, ne na carski. Ali mislim da je ok da se bebe uzimaju dok su posjete. Dolaze i klinci u posjete, u sobi zna biti kaos…nije to dobro za MALE bebe. Iako ja svojima nisam dala u sobi, ja sam izašla na hodnik

Ma slažem se. Samo me malo začudio ovaj dio kada je prvi kontakt kože na kožu. Možda sam negdje nešto krivo shvatila ili zapamtila da je i tata prisutan.

Tata je prisutan kada ide vaginalni porod..i onda ostane to vrijeme mazenja s bebicom… kod carskog je tata vani i ceka…

Steta…taj kontakt koze na kozu je genijalna stvar i nas je na trudnickom odusevilo kad su nam rekli da u slucaju iscrpljenosti mame ili carskog reza tata ostvaruje kontakt 2sata…i pokazali su nam sobu predvidenu za to

I ja sam na trudnickom shvatila da ako je carski da daju tati kontakt. 

• prvidalmatinac
    29. Lipanj 2017. 16:42

Me+mybaby

Curke ja obavila TA u Petrovoj. S Obzirom da je doktor tek poceo raditi u 10.05. Jako sam brzo i zavrsila. Sestre su svoj posao odradivale i prije nego je on dosao tako da je islo dosta brzo. Ctg sam dosta dugo radila jer se mali uspavao pa su mi u 3-4 navrata tresli trbuh ne bi li ga probudili. Uglavnom bio je doktor kojeg nikako ne volim i imala sam najbolniji pregled ikada. Cim sam dosla u garderobu i isla se pobrisati bilo je krvi. No zaista me ni ne cudi jer sam se sva grcila na stolu. Otvorena sam 2 prsta. Gledao mi je plodnu vodu ( uzasno bolno) koja je mlijecna i moram doci ponovno za 2 dana. U subotu ujutro ponavljamo sve. Makar se nadam da je tim njeznim pregledom potaknuo nesto pa da ce se vec danas pokrenuti stvari.
    Mislim da me mrva pitala za torbu. Nismo ju nosili. Ako ce trebati otici ce po nju. Ionako ne osjecam nista pa si mislim ima i puno vremena.

Ja sam dns 39+2. I APsolutno bez simptoma.jedino koja kontrakcijica i to je to.samo lezim jer mi se ne da ni hodat.kontam ak krene da imam snage, a ne ko jucer, cisti-vjezbaj ovo ,ono i nista.samo bila umorna ko pas. A sinoc me malac takoo istukao da sam se budila par puta. 

• prvidalmatinac
    29. Lipanj 2017. 16:43

OhSoBoho

OhSoBoho

summerchild

Jel zna netko nesto o steznicima poslije porodjaja? Jeste ga nabavili? Planirate? S obzirom imam velik trbuh bojim se da cu imat jako velik visak koze na trbuhu, pa razmisljam da nabavim steznik za odmah poslije poroda. Ali ne znam dal da ga nabavim prije ili poslije i uopce kako da izaberem velicinu. Muku mucim i recimo sa grudnjakom za dojenje. Kako da znam kolika ce mi velicina trebat poslije?

Ja planiram nabaviti steznik. Nasla sam ga na babyono, imaju po velicinama I kupuje se nakon poroda par dana. Izmjeris opseg trbuha I po tome biras velicinu. Ne sjecam se tocno cijene ali nije preko 200kn.

Evo I link na steznik
    https://babyono.hr/shop/zamame/postporodajni-steznik-za-trbuh/

Kako si ti dns?

29. Lipanj 2017. 16:55

Cure ,ja na putu za bolnicu. 
    U sat vremena me cca 7 puta strašno steglo u trbuhu i dobrano trajalo,isto vidim da i trbuh nije visoko...
    Sad je malo stalo ali ja ipak idem...
    I u tih sat vremena sam valjda 10 puta išla pisat...

donna83
    29. Lipanj 2017. 17:02

Sretno Valentina, drži se!

donna83
    29. Lipanj 2017. 17:05

prvidalmatinac

Me+mybaby

Curke ja obavila TA u Petrovoj. S Obzirom da je doktor tek poceo raditi u 10.05. Jako sam brzo i zavrsila. Sestre su svoj posao odradivale i prije nego je on dosao tako da je islo dosta brzo. Ctg sam dosta dugo radila jer se mali uspavao pa su mi u 3-4 navrata tresli trbuh ne bi li ga probudili. Uglavnom bio je doktor kojeg nikako ne volim i imala sam najbolniji pregled ikada. Cim sam dosla u garderobu i isla se pobrisati bilo je krvi. No zaista me ni ne cudi jer sam se sva grcila na stolu. Otvorena sam 2 prsta. Gledao mi je plodnu vodu ( uzasno bolno) koja je mlijecna i moram doci ponovno za 2 dana. U subotu ujutro ponavljamo sve. Makar se nadam da je tim njeznim pregledom potaknuo nesto pa da ce se vec danas pokrenuti stvari.
    Mislim da me mrva pitala za torbu. Nismo ju nosili. Ako ce trebati otici ce po nju. Ionako ne osjecam nista pa si mislim ima i puno vremena.

Ja sam dns 39+2. I APsolutno bez simptoma.jedino koja kontrakcijica i to je to.samo lezim jer mi se ne da ni hodat.kontam ak krene da imam snage, a ne ko jucer, cisti-vjezbaj ovo ,ono i nista.samo bila umorna ko pas. A sinoc me malac takoo istukao da sam se budila par puta.

Tak i ja. Mislim si da budem aktivna da nešto krene, al onda se umorim ko budala i mislim, jbt, sad da me cope trudovi ne bi imala snage za niš...bolje ja ležim i drijemam dok mogu 😉

• Bambi34
    29. Lipanj 2017. 17:13

Rozaa

mrva2017

gala_28

donna83

Da, i ja sam rodila vaginalno, ne na carski. Ali mislim da je ok da se bebe uzimaju dok su posjete. Dolaze i klinci u posjete, u sobi zna biti kaos…nije to dobro za MALE bebe. Iako ja svojima nisam dala u sobi, ja sam izašla na hodnik

Ma slažem se. Samo me malo začudio ovaj dio kada je prvi kontakt kože na kožu. Možda sam negdje nešto krivo shvatila ili zapamtila da je i tata prisutan.

Tata je prisutan kada ide vaginalni porod..i onda ostane to vrijeme mazenja s bebicom… kod carskog je tata vani i ceka…

Steta…taj kontakt koze na kozu je genijalna stvar i nas je na trudnickom odusevilo kad su nam rekli da u slucaju iscrpljenosti mame ili carskog reza tata ostvaruje kontakt 2sata…i pokazali su nam sobu predvidenu za to

To bi bilo super. Prije 9.5g toga nije bilo. Imala sam carski, njemu je sestra pokazala malu i to je to bilo.

Valentinaaaa javi nam se...a jebemu misa..nadam se da ipak jos uvik nije krenilo.

Sundi
    29. Lipanj 2017. 17:36

Valentina sretno nadam se da ces jos malo ostat 2 u 1. Puseki. Drzi se :*

Sundi
    29. Lipanj 2017. 17:38

Pitanje cure jel stvari za tuisranje trebaju bit u torbi za radaonu ili ovoj za bolnicu? Mislim zbog klistira nadam se da u ovo za radaonu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.