Ma ne slavim nazalost. Danas na poslu isla na wc i par kapi roskaste krvi na ulosku bas sam se razalostila jako. Nije krenula ali sve se bojim da hoce 😪😪😪😪😪😪😪😪
Ici cu popodne sad do dma pa cu kupiti taj test da vidim bas jer su mi grudi jos uvijek napuhane i bole. Ako je biokemijska opet u pitanju ja stvarno neznam sta reci, cudna stvar je u tome sto me ne boli trbuh jedino neki grcevi. Javit cu vam kasnije kupiti cu dva testa pa cu odmah jedan napravit.
Bas sam tuzna, razocarana jako! Jedva sam cekala doc doma da se rasplacem.
A joj, navijam da ne stiže ajde!!
💁🏻♀️36
💁🏻♂️37
Pokušavamo od 1/20
Biokemijska 2/21
Vidim da ste pisale o niskom feritinu željezu. Ja sam imala super željezo, ali jako nizak feritin (14, a donja granica 22. Kupila sam Floradix i pila sam ga cca 2 tjedna. Nakon toga, išla sam vaditi feritin i povećao se na 20. Dakle, stvarno je djelovao.
🙎♀️ 29 god. 🙎♂️ 37 god.
MM - Fertil up
Ja - elenatal, Crinone gel, lactogyn
9 / 2020 vanmaternična trudnoća
6 / 2021 prirodni IVF
Lucky jesi sigurna u dan O?
Pa s obzirom na lh trakice jesam, 2 il 3 dpo je, jer mi je samo onaj dan trakica bila tamna i odmah iduci dan posvijetlila i cak i dalje svaki dan popiskim jednu kad dodem s posla cisto da budem sigurna da lh pada.
A sto se zeljeza tice, da zeznuto je, bas se lose osjecas, ja se godinama s tim borim, ali vec sam naucila da cim mi nije dobro znam da je zeljezo u banani, kupim si 100% sok od cikle i pijem, s tim mi se najbrze vrati u nekakvu normalu.
Sve koje imate problema sa zeljezom pokusajte piti po casu vina od kupine dnevno.
A ja znam da ne treba ici u trudnocu sa niskim zeljezom jer u trudnoci dosta opadne i moze biti jako stetno dal za dijete ili majku ne znam, ali sigurno znam da ga treba popraviti prije trudnoce upravo iz ovog razloga.
Može štetiti razvoju djeteta i izazvati spontani. Zato većina liječnika propisuje uzimanje željeza nakon 12. tjedna trudnoće, po potrebi i ranije.
Mom since 2017.
Mene isto anemija prati, zeljezo mi 3 a donja granica je 9, dr. Se cudila kak uopce hodam i sad pijem terapiju vec 5 mjeseci dvije tablete dnevno (ferum). U 6 mjesecu krecem na IVF i moram donijet nalaze i od zeljeza da se vidi jel se sta popravilo. Da,zeljezo je dosta bitno😏
Meni je nakon prvog poroda i dojenja željezo bilo katastrofa. Dva puta sam zveknula u nesvjest. Pila heferol od kojeg mi se povraćalo, ciklu, aroniju, ma svašta. Na kraju sam dobila preporuku za prepeličja jaja. Jedno sirovo jaje ujutro u jogurt pomiješaš i popiješ. Nije odvratno. Ja sam se najviše toga bojala jer sam dosta gadljiva. Ali fakat nema odvratan okus tako s jogurtom. 20 dana sam pila i dosta popravila željezo. Nakon toga pauza 20 dana pa opet tura od 20 jaja. Nakon toga više nisam imala problema. Meni je to izazvalo dojenje, inače nisam anemična, pa se možda zato dosta brzo popravila situacija. Ali svakako vrijedi pokušati. Sretno!
Ja sam pila jaja prepelice za zeljezo. Meni su stvarno pomogla al sam ih pila s obicnim mlijekom i kakaom. Ne osjeti se nikako. Kome smeta moze umjesto kakaa kras expres 😋, al u kakau ima vise zeljeza.
35 godina
M-normozoospermia
Vrkuta, letrox, vitamin d
Pokusavamo od 02/2020
Mrljice, da.. terapija je praktički zauvijek.. ali meni je to ko da i ne pijem..ne kuzim nikakve promjene prije/ poslije tablete a ako tablete znaci da cu lakse ostvariti trudnocu ne bunim se..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Mene isto anemija prati, zeljezo mi 3 a donja granica je 9, dr. Se cudila kak uopce hodam i sad pijem terapiju vec 5 mjeseci dvije tablete dnevno (ferum). U 6 mjesecu krecem na IVF i moram donijet nalaze i od zeljeza da se vidi jel se sta popravilo. Da,zeljezo je dosta bitno😏
Meni je nakon prvog poroda i dojenja željezo bilo katastrofa. Dva puta sam zveknula u nesvjest. Pila heferol od kojeg mi se povraćalo, ciklu, aroniju, ma svašta. Na kraju sam dobila preporuku za prepeličja jaja. Jedno sirovo jaje ujutro u jogurt pomiješaš i popiješ. Nije odvratno. Ja sam se najviše toga bojala jer sam dosta gadljiva. Ali fakat nema odvratan okus tako s jogurtom. 20 dana sam pila i dosta popravila željezo. Nakon toga pauza 20 dana pa opet tura od 20 jaja. Nakon toga više nisam imala problema. Meni je to izazvalo dojenje, inače nisam anemična, pa se možda zato dosta brzo popravila situacija. Ali svakako vrijedi pokušati. Sretno!
Ja sam pila jaja prepelice za zeljezo. Meni su stvarno pomogla al sam ih pila s obicnim mlijekom i kakaom. Ne osjeti se nikako. Kome smeta moze umjesto kakaa kras expres 😋, al u kakau ima vise zeljeza.
E vidiš, za tu kombinaciju nisam čula, a veliki sam ljubitelj kakaa. Sad znam za ubuduće ako zatreba. A jaja prepelice, slažem se, spas.
Mom since 2017.
Naše tijelo je jedna divna delikatna mašina! Manjak ne valja, višak ne valja, a za ostati trudan ne kaže se bezveze da je to jedno čudo! Ja imam viška željeza, iako je to dobro u dane M kad gubim krv ipak je to loše za moju jetru recimo i slično, što opet vuče ravnotežu u krivom smjeru...
Ja samo pomislim na one žene što ostanu trudne nakon keksa za jednu noć...čudnovato!! Ali stvarno!
💁🏻♀️36
💁🏻♂️37
Pokušavamo od 1/20
Biokemijska 2/21
Slazem se, i za mene je to cudo svjetsko!
👩🏻💼26god ( blagi PCOS )
👨🏻💼30god (sve uredno)
👫🏻3 godine braka
🦋pokusavamo od 02/2019
04.03. HSG🤞
Naše tijelo je jedna divna delikatna mašina! Manjak ne valja, višak ne valja, a za ostati trudan ne kaže se bezveze da je to jedno čudo! Ja imam viška željeza, iako je to dobro u dane M kad gubim krv ipak je to loše za moju jetru recimo i slično, što opet vuče ravnotežu u krivom smjeru…
Ja samo pomislim na one žene što ostanu trudne nakon keksa za jednu noć…čudnovato!! Ali stvarno!
Ma tog ima samo u sapunicama😂😋😋
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Šiški hvala ti na savjetu. Ja sam imala dvije biokemijske i ulozila napor za sve moguce pretrage od hormona do trombofilije do uzv maternice da nema slucajno pregrada nema gdje nisam isla, cak sam isla i na onu Bowen terapiju ako ste cule za to, da bi potpuno zanemarila zeljezo, a moguce da mi je sve krenulo od tog niskog zeljeza. Sad se super osjecam, pijem terapiju od 1 mj. Al eto svejedno idem na ivf u 6 mj
Nema mi pomoci 😁
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Sortiraj odgovore
Najstariji