Kontrakcije maternice u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    renchiii
    19. Travanj 2015. 19:46

I meni su dosta rano počele, ja mislim oko 22. tt, a jos sam se i otvorila i moj dr ne trza na to nista... ma u toj Petrovoj sve ko na traci! Pij Mg i Normabel i ako sta zaboli dođi i to je to! Sad kad dođem na kontrolu, a ono još me otvorile, vec vidim...

Mom2besoon
    26. Lipanj 2016. 20:06

Pozdrav cure,

Ako tko ima za mene savjet bila bi vam zahvalna <3. U 21 sam tjednu trudnoce i prije 7 dana sam nakon duzeg setanja dobila navodne kontrakcije, na trbuhu su se stvorile ko 2-3 kvrge tvrde koje su popustile nakon mirovanja. U meduvremenu sam bila i na hitnom gin pregledu jer je moja dok na godisnjem i rekli su da sam zatvorena, sa bebom sve ok, plodna voda ok i cerviks nije skracen. Preporucili su mi mirovanje. Medutim- i nakon mirovanja ponekad kad malo prosetam po stanu meni se trbuh zna stvrdnit do pupka i to traje neko vrime dok ne legnem i opustim se. Beba me uredno suta hvala Bogu. Moja curica <3 i prvo dijete. Inace imam 33 god i iz Splita sam. Ako ko ima savjet kako sprijecit to grcenje, bojim se da me za mjesec-dva ne otvori to... pozz iz vruceg Splita :)

Mom2besoon
    09. Srpanj 2016. 15:03

Bok Antonija,

I ja idem u ponedjeljak na kontrolu :). Evo vec sam 22 tjedan plus 2 dana to me grci vec oko 2 tjedna i nije se pojacavalo. Pocela sam piti magnezij od 375 grama i ako me bas jako stegne povremeno popijem normabel. Uglavnom sam ok dok lezim i mirujem ali skuzila sam da bas i ne mogu par sati bit na nogama bez posljedica... tako da sam mislim na svoje dijete i lezim vecinu dana, pa sam ok.
    Vidjet cu u pon sta ce mi rec doktorica. Mislim da se trebamo jako paziti jer ne mora ovo bit neki problem ali moze bit i opasno radi ranog otvaranja...

Mom2besoon
    11. Srpanj 2016. 19:15

Nema ti sta bit neugodno ic na hitnu ( i ja sam bila 3x radi kontrakcija) jer svi placamo osiguranje pa tako i te doktore i sestre i imamo pravo ako i najmanje sumnjamo da nesto nije ok da se tamo pojavimo, tako da cim mislis slobodno odi. Bolje otic bezveze nego posli da je kasno.
    Ne znam nista o krvarenju, ali preporucam ti 4d ultrazvuk kod dobrog doktora svakako jer ce tako bolje vidit sve. I miruj

Mom2besoon
    11. Srpanj 2016. 19:20

E da vezano za ovu temu, danas sam bila na redovitoj kontroli i doktorica mi je dala za kontrakcije 1 magnezij , normabel samo po potrebi i cak 3x po 2 tabletice Duphastona na 7 dana. Kaze da ce to ublaziti kontrakcije. Iza toga pije 2x2 Duphastone do kraja trudnoce. Nije bila pretjerano zabrinuta oko kontrakcija samo trebam vise mirovati uz ovu terapiju. Beba mi vec 30 cm i 450 g u 22 tjednu plus 4 dana :)

• Zmajalica
    21. Srpanj 2016. 13:47

Evo napokon nađoh aktivan forum :) prvi put ovako sudjelujem u razgovoru pa molim za razumjevanje. 

Dakle trenutno sam 24+2 i posljednja 3 dana osjecam bezbolne kontrakcije. Pretpostavljam BH jer su kratkotrajne i bezbolne ,ali javljaju se najmanje 7 puta dnevno. Na ljetovanju sam, srednje aktivna -kupanac+razgledavanje+kuhanje i sl, ali veoma me uznemiruju te kontrakcije jer se dogadjaju i u mirovaniu pa i nocu dok spavam. Dosada sve ok uz oskudno krvarenje u 11 tj. nakon pregleda i odnosa. Sljedeci pregled mi je za vise od 2 tjedna, ali sada sve vise razmatram odlazak u bolnicu na pregled cim prije jer me ovo "malo" strasi...

Sto vi mislite? Please help

Mom2besoon
    21. Srpanj 2016. 18:55

Zmajalica, ako imas face mozes se prikljuciti grupi na klokanici zimske bebe 2016/2017 jer je aktivno tamo i bas smo dosta pricale o kontrakcijama. Neces vjerovati, javljaju se cure da ih imaju na mom postu u toj grupi. Mislim da je 7 puta dnevno imat bezbolne kontrakcije normalno i da se nista ne trebas brinuti. Svakako kupi magnezij jer on opusta misic maternice, super ti je u ljekarni imas od Biolectra 375 g magnezij u granulama okus je limuna. I to je svakako preporucljivo piti i opcenito a osobito ako se maternica grci. Probaj bar usporit tempo do pregleda, ipak je sad beba najvaznija

Mom2besoon
    21. Srpanj 2016. 18:57

Ja sam 1x ih osjetila u 19 tjednu i isto sam bila na hitnom gin pregledu i bilo je sve ok. Evo me u 23 tjednu i nije se pogorsavalo. Iako dobila sam tablete neke i mirovanja vise

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.