Kontrakcije maternice u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vmnina
    17. Travanj 2015. 13:03

I mene su probudile tokom noci. Kako sam u snu bila cak me strah uhvatio jer su bile bolne. Sad je bolje, da. 
    A kao uz pomoc njih se maternica priprema za porod. E pa moja je onda super spremna, kad krene porod ima da izbaci bebolinu za 3minute

Marlameri
    18. Travanj 2015. 12:30

Vmnina joj kad bi bar bilo tako. Ja ih imam u svakoj trudnoći al nijedan porod mi nije baš bio brzinski. Sad sam čvrsto odlučila od 36 tjedna puno šetat, hodat po stepenicama i vježbat na lopti. A i u prošloj trudnoći sam imala dosta rano kontrakcije, bila otvorena i hodala pa se zakompliciralo jer je maloj pupčana vrpca bila oko vrata. Tak da nema pravila. Bilo bi super da nam ove kontrakcije pomognu. Meni jučer i danas opet postale češće. Ali to valjda ovisi tko je kakve sreće.

mare27
    18. Travanj 2015. 12:32

jel su kontrakcije stalno tvrd trbuh,većinu dana mi je tvrd ko kamen al bez bolova,samo ko lagano stezanje???

Vmnina
    18. Travanj 2015. 13:04

Ajmee Marlameri :( i  sinoc su me probudile. Znaci sad cu se i naviknut da je to uobicajena pojava.

mare27 hmm, a bas osjetis kad se stisne trbuh i ima neki pravilan oblik. Dobro je ako ne boli i nije precesto. Samo kod nas ovdje ima jos raznih varijacija na temu
     Evo tu ti pise sve 
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/trebam-li-se-brinuti-zbog-ranih-laznih-trudova-1273

mare27
    18. Travanj 2015. 16:31

hm,trudna sam 23 tt sad sam ovo sve pročitala i neznam kaj da kažem,otprilike mi je tako u srijedu idem na kontrolu i ne makivam se iz ordinacije sve dok mi ginička sve ne objasni i pregleda,jer što god ja njoj kažem da me boli njoj to sve normalno,lagano me već živcira

Mary36
    18. Travanj 2015. 17:04

Mare 27, meni je to stvrdnjavanje trbuha počelo u 27 tjednu. Dr mi je rekla da se trebam smiriti par dana ako često osjećam kontrakcije i mogu ti reći da mi jedino to stvarno pomogne. Do sada su mi se javile dosta jake i česte dva puta i prošle su tek nakon što sam dva-tri dana doslovno odležala. Prvi dan ništa, ležim, a one se ne smanjuju. Tak nakon dva dana vidim neki pomak. Isto me jako strah i imam sljedeći pregled tek za dva i pol tjedna. Rekla mi je i da ako ne prestaju idem na hitnu jer tako rano nije normalno da su tako učestale. Za sada još nisam otišla jer su mi se ipak malo smirile, a i ispalo je da imam upalu mjehura prema zadnjim nalazima urina (a ja osjećam samo pritisak kad sam na nogama za što sam mislila da je normalno) i sad čekam da mi izoliraju točnu bakteriju da dobim antibiotik. Tak da to može biti i zbog takvih razloga (meni se čini da mi je možda od toga). Ako te dr ne ferma odi na hitnu da te pregledaju pa da budeš mirna.

Baby1
    18. Travanj 2015. 17:45

Meni se zadnjih nekoliko dana često stvrdne samo donji dio trbuha, ono nekoliko puta dnevno po par sekundi i onda popusti. Osjetim samo kao lagano stezanje. E sad, ovaj tjedan sam dosta radila po kući, krečili smo i puno sam se kretala, saginjala i tako, pa možda je od toga. A i primjetila sam da kad sam više aktivna onda mi je češće to stezanje. Mare, daj ti vidi to sa doktoricom ako ti je jako često, a i probaj do tad se više odmarati. Ja idem u četvrtak na pregled 

mare27
    19. Travanj 2015. 14:58

Mary i ja sam pomislila da bi urinarne infekcije mogle biti jedan od problema jer se stalno borim sa ešerihijom stalno na antibioticima a ništa ne pomaže il ona nezna dobre prepisat il neznam koji vrag,jer da radim puno stvarno ne,ujutro malo počistim usisam,operem suđe nekad da a nekad ne slažem ručak i to između svega bar po 15 min legnem i to je to u globalu,ne dižem ni teret ni ništa tako da...neznam,vidjet ću u srijedu sve,danas mi je bolje nema tog jakog stezanja,al sam danas dosta i ležala ,hvala Vam drage moje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.