Suada, to sam i ja mislila pa smo prošli ciklus od 6. dana prakticirali svaki 3. Jer toliko u prosjeku spermiji mogu preživjeti pa smo mislili da ćemo tako pogoditi ovulaciju ali nista. I sad mi je ginekologica rekla da u ovom slucaju svaki dan obavezno. Čak i dva puta dnevno možemo minimalno 5 dana za redom.
Jer je vidjela razvoj folikula.
A i danas mi je cervikalna sluz ekstra rastezljiva ( pardon na gadosti, ali primjetila sam na wc papiru ) tako da je danas definitivno to to. Mislim pik ovulacije. I ovulacijska trakica je pokazala ovulaciju.
Sada se samo molim da mi se uskoro nastani u trbuscicu moja mala kopija
A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
Ja sam u velikom iscekivanju jos 10ak dana da piskim test. Zasad imam simptome koji mogu i ne moraju biti simptomi trudnoce- imam bolne bradavice, umorna sam i pritisak u donjem dijelu trbuha. Nadam se da ce naici jos koji da se vise mogu nadati.
Suada, ti nastavljas s klomifenom i ovaj ciklus ?
Nona1, ima kod tebe kakvih novosti?
A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
Znas sta mi je zanimljivo. Citam po forumu kako sve salju raditi betu u Hrvatskoj. Cak i ako menga kasni samo jedan dan. A ja sam prosli ciklus dosla kod svoje ginekologice tu i 32.dan ciklusa kad sam imala iscjedak i mislila da je to mozda implantacijsko i pitala jel mi moze izvaditi betu, rekla je da nije potrebno i da je prerano pa nek sacekam jos da ili dobijem mengu ili ako ne, da napravim prvo kucni test pa dodem dogovorit uzv.
Mislim, na kraju je dosla menga, ai meni je bilo upitno jer sam trebala poceti piti klomifen i nisam znala dal da pijem ili ne. Jer da sam bila trudna ne bi ga smijela piti.
Ej curke. pišem prvi put na ovoj temi jer sam prvi puta uzimala i Klomifen.
Kod mm je sve ok, a ja imam neredovite menstruacije, PCOS i anovularne cikluse, te neprohodan lijevi jajovod.
Klomifen sam pila od 4-8 dana ciklusa, bilo je ok samo sam imala neke napade vručine, kao valunge.
9.dan ciklusa - 1 folikul na desnom jajniku od 12 mm, i 3 komada na lijevom (koje je neprohodan) od 12 mm.
14 dan ciklusa - ovaj jedan kojem sam se nadala više nije rastao, a na lijevom 2 komada od 24mm.
I doktor kaže da je to super i da danas ili sutra treba biti ovulacija, te da to odradimo iako je jajovod neprohodan jer se koji spremić možda provuće.
Mene zanima zar folikuli od 24 mm nisu preveliki?
Počeo me boljeti trbuh i tako me strah da to nisu ustvari ciste jer nisam osjetila nikakve simptome ovulacije.
I htjela sam pitati čemu služi štoperica?
Svi pravi životi su lijepi i teški. (I.A.)
Meni je moja ginekologica rekla da kad narastu do 22 mm prsnu i tad je ovulacija. Iako mislim da ovisi od osobe do osobe i možda kod nekog mogu narasti i veći. Stoperica je injekcija koja se daje da se produži vrijeme ovulacije tako da imaš više šanse za zacece.
Sortiraj odgovore
Najstariji