Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pozitiva
    28. Ožujak 2015. 19:35

Draga Agness33, jako mi je zao sto prolazis kroz tu groznu bol..znam kako ti je i jedino sto ti imam za rec je da treba vremena..meni osobno je bila najgora faza pocetnog soka i onda kad postanes svjesna svega i jako tuzna..ali  s vremenom je lakse. Naucis se nosit s gubitkom i tvoji  bliski ljudi te "natjeraju" da pocnes razmisljat pozitivno. Tuga i bol se povremeno jave, ali i to je normalno. Zelim ti da cim prije dignes glavu gore i krenes dalje, moze se, vjeruj mi! :*

• Hathor26
    02. Travanj 2015. 19:18

Zanima me jel imao tko slično iskustvo čisto da me malo utješi 
    Prva trudnoća i nakon nekoliko pretraga u 8. tjednu utvrđeno je da je gestacijska vrečica i dalje prazna te da nema embrijalnog odjeka, Ginekologinja je utvrdila da je riječ o propaloj trudnoći i da je potrebno napraviti kiretažu, Budući da sam pretrage obavljala u Poliklinici i da toga dana nisam nisam još ništa jela i pila, ponudila mi je da zahvat napravim odmah. Pristala sam jer sam htjela što prije to riješiti u želji da sve što prije prođe! Javila sam se kome sam morala i uputili su me na odjel klinike za ženske bolesti u porode i tamo započinje cijeli cirkus.
    Utrpali su mi hrpu suglasnosti na potpis, izvadili dvije epruvetice krvi i rekli da se smjestim u sobu u koju želim, Naravno, kasnije nisu znali gdje sam, ali to je najmanji problem u ovoj priči. Dobila sam spavaćicu, smjestila se u krevet i čekala. Dobila sam samo uputu da ništa ne smijem jesti i piti. Nakon 2,5h dolazi sestra s pitanjima o povijesti bolesti mene i moje obitelji i odlazi, Nešto kasnije dolazi druga sestra do mene i upućuje me da dođem do operacijske sale. Ispred sale sam čekala pola sata jer je druga žena bila na zahvatu. Izbezumila sam se kada su nju iznosili van na krevetu, a ona plače. Ulazim unutra i mislim si pa sada će mi valjda sve objasniti. Od svih ljudi u prostoriji samo me jedna sestra pitala jel se bojim i to je to! Budim se u sobi s jakim bolovima, vrlo sličnima menstrualnim bolovima. Uspjela sam nekako doći do mobitela i nazvati prijateljicu i reći joj da dođe po mene. Od 14:14 kada je ona došla, pa do 16h nitko mi nije došao u sobu provjeriti jel sve ok. Prijateljica je naganjala sestre po hodniku da ih pita smijem li sada popiti čašu vode i do kada ću biti tu. Na to joj je jedna sestra rekla da ću ostati tijekom večeri, a druga da će me pustiti još malo. U 16h dolaze sestra i doktorica obavijestiti ženu koja je sa mnom u sobi da može ići doma. Pitam ih što je sa mnom i dobijem odgovor da ja ne mogu dok mi ne budu gotovi nalazi.
    u 18h dolazi sestra s nalazima i otpusnim pismom uz rečenicu da ga ona baš i ne razumije i ne zna najbolje objasniti, ali da za 3 dana moram doći u Polikliniku na ginekološki pregled i UZV s novim nalazima KKS i malog koagulograma te da kupim tablete koje su mi propisane u nalazima i pijem ih prema uputuma. Ne razmišljajući, a u želji da što prije odem od tamo i popijem nešto, samo sam se presvukla i izašla van. Gledamo kasnije prijateljica i ja nalaz a u njemu stoji:
    Pokušaj DVAC nije uspio. 3.4. doći na ginekološki pregled i UZV u ginekološku ambulantu Poliklinike s novim nalazima KKS i malog koagulograma. U slučaju da ne bude poteškoća (vag. krvarenje i jaki bolovi) ponovna hospitalizacija i zahvat planiraju se 10.4.
    ?!?!?!? Meni nitko ništa nije rekao!! Nitko mi nije rekao trebam li krvariti, koliko dugo i koliko jako, nitko mi nije rekao treba li to boliti i koliko jako, trebam li mirovati i koliko dugo, smijem li ti piti nešto za bolove, a kamo li da zahvat nije uspio i da se mora ponoviti!! Sutra idem na tu kontrolu pa ću pitati sve što tada nisam, ali i ozbiljno popričati s njima o odnosu prema pacijentima! 
    Ono što mene sada zapravo najviše zanima je jel netko morao ponavljati kiretažu?!

• aneee27
    05. Svibanj 2015. 13:38

Drage moje...
    ovo mi je prvi put da sam se prijavila na ikakav forum...pročitala sam sve vaše postove...i iskreno mi je žao vidjeti da nisam jedina :( trenutno sam u užasnom psihičkom stanju...
    naime prije tjedan dana sam imala kiretažu  :(
    Prvog anđela sam izgubila 2012.g u 22 tj trudnoće -jjednostavno sam prokrvarila i morala rodit (porod je trajao 5 sati- bol užasna ) to mi je bio najgori dan u životu. .tteško sam se oporavila. ..ii onda 2014g se odlučimo na trudnoću i u 10tj trudnoće srce prestalo kucati i beba se nije razvijala .nnakon toga je slijedila kiretaža i citogenetski nalaz trisomija na 22kromosomu :( išli smo na sve moguće pretrage i s našim nalazima genetike je sve u redu...ii skupili smo snage i ove godine odlučimo na treću trudnoću koja je odlično krenula svi nalazi uredni..beba se razvija odlično i onda u 9+6 srce prestalo kucati i opet na kiretažu. ..tto me slomilo..nne mogu da ne plačem već danima i neznam kako da se vise utjesim..i imam osjećaja da nikad nećemo uspjeti :(

Želim bebu!

• aneee27
    07. Svibanj 2015. 23:39

Javi mi kako je prošlo. .Što su ti sve radili i kad su nalazi gotovi..baš me sve zanima. ..
    i ja ću ići u Petrovu...tamo sve obavljam...

Želim bebu!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.