ja sad ulazim u 6 mjesec(23+6 ) i jucer sam bas bila kod ginekologinje....ona me je utješila tim sto mi je rekla da sam malada i pošto se znamo osobno za da sam u formi uvijek..isa san uvjek u trenizima.u prva 4 meseca dobila sam 3 kg i jucermio je vaga pokazala nesto sto mi nije jasno od 19tt do sad sam dobila nekih 5-6kg ...to je mjesec dana :O
medjutim...ja imam oduvik istu prehranu..ne jedem kruh. jedem .puno voća i povrća..ribe..pijem prirodne sokove .....izbjegavam slatko...,brzu hranu...
i uvik sam u pokretu..i sad mi nije jasno odakle tih 5-6 kila u mjesec dana.
i mene inače ne zamamra to sa kilama..jer sve je uredu dok je bebe u redu...ali jučer sam se zbog medicinske sestre zamislila....koliko cu jajos kila dobit? i kako cu ja to sve posli skinut?
a svi koji me vidu mi govore da se nisan puno udebljala..iako imam poveci drob...grudi roduplo vece od samog početka trudnoće..i malo ali doslovno malo...su mi bedre i guza većane
chaco
Bok cure.
Meni je ovo prva trudnoca i trenutno sam trudna 12+3...zatrudnila sam s poprilicno viska kg( 93 kg na 175 cm) i sada sam na kontroli u 11,tjednu imala 92 kg, dakle 1 kg manje...nisam povracala ni imala mucnine nego bas strogo pazim kaj jedem i po mojoj procjeni jedem dosta manje...izbacila sam iz prehrane kruh, krumpir, tjesteninu, rizu, slatko i sve ostalo sto inace deblja...dakle jedem pretezno meso, voce i povrce...
danas ujutro sam se vagala i vidim da imam 93,5 kg sto me poprilicno zacudilo jer doista pazim sto i koliko jedem...ok, 3 mjeseca sam trudna i dobila sam po tome od pocetka samo 0,5kg ali me iznenadilo kako odjednom 1,5 kg u plusu??
22tj + 3dana : +2kg
Prva zdrava trudnoća. Zatrudnila sa 68kg na 177cm, izgubila -2kg u prvom trimestru sto me dovelo do 66kg. Kad su prestale mucnine u drugom trimestru sam dobila +4kg i sad sam na 70kg tj. +2kg.

Ja startala sa 62, sad sam na 66,5
znaci 24+1 , 4,5kg +

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
ja sam u prvoj trudnoci dobila 17 kg. startala s 50, zavrsila s 67.
pripisujem to strogom mirovanju i serklazi.
sad sam na 52,5, pa cemo vidjeti. : D

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Cure moje ja sam tako tuzna ja sam 28+3/7 i imam +15kg.
Upozorila me na zadnjem pregledu ginekologica da je to puno (prije 4tjedna +11 kg sam imala) i rekla da pazim sto jedem..ne jedem vise toliko ouno tj nezdravo sam.trpala u sebe pogotovo slatko ali sene krecem bas..bas su mi noge pocele oticati i bole me leda tesko se ustanem,sigurno zbog kg
.plsssss neki savjet !!!! Dok rodim nebum se mogla.pomaknut 😢😢
Cure moje ja sam tako tuzna ja sam 28+3/7 i imam +15kg.
Upozorila me na zadnjem pregledu ginekologica da je to puno (prije 4tjedna +11 kg sam imala) i rekla da pazim sto jedem..ne jedem vise toliko ouno tj nezdravo sam.trpala u sebe pogotovo slatko ali sene krecem bas..bas su mi noge pocele oticati i bole me leda tesko se ustanem,sigurno zbog kg
.plsssss neki savjet !!!! Dok rodim nebum se mogla.pomaknut 😢😢
Ako ti noge otiču to je zbog vode koja se nakuplja, a leđa te boljeti mogu od kilaže,ali još više od premalo kretanja.. počni se više kretat radi sebe jer će ti biti sve teže.. ja sam se kretala pa mi je pred kraj hodanje bilo ajme ajme... a kile će otići kako su i došle pomalo
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
zizibee-Ja trebam uskoro rodit i na +19 kg sam. Moj savjet je da se ne opterećuješ kilama. To je stvarno individualno. Ja uopće nisam trpala u sebe nego sam jela najnormalnije, čak i manje slatkog i grickalica nego prije jer mi nije pasalo, a kile su se svejedno nakupile. Leđa te mogu, a i ne moraju boljeti zbog kila, svatko od nas trudnoću doživljava drugačije. Ako se brineš da se nećeš moći pomaknuti do kraja, jednostavno se malo više kreći, izbaci slatko i grickalice i to je to što možeš, Ne izbjegavaj obroke, jedi umjereno i to je to. Ne opterećuj se, i kad ti kažu da si dobila puno, nasmij se, reci "znam". Kako došlo, tako će i otići. Sretno ;)

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji