Ana - nisi nikoga od nas uvrijedila, samo ne želimo da se rušiš u nesvijest od gladi. Ja sam dobila 16-17 kg u ovoj drugoj trudnoći. Imala sam oooogrroooooman trbuh (toliki da me babica kad sam došla u Vinogradsku pitala da li nosim petorke - onda ti je sve jasno). Ali takav je moj organizam. Šećer mi je ok bio, tlak uvijek idealan, nisam nakupljala vode, ali jednostavno se skupilo kila i bio je veliki trbuh (doduše, kad je beba izašla van, postalo je jasno zašto ). Da skratim - oko kila (osim u slučaju gestacijskog dijabetesa ili povišenog tlaka) se u trudnoći NE SMIJE BRINUTI. Pritom ne mislim da se treba natrpavati čokoladom i kolačima, već da, ako se ti više manje pravilno hraniš, a kile i dalje idu gore (kao kod mene), onda jednostavno imaš takav organizam i to ti je to. Nema tu pomoći. Skidat ćemo svi skupa kile kasnije kad počnemo više šetati vani sa bebama i tak. I da - jako dobro znam kako je to stalno paziti na kilažu - ja pojedem jabuku i dobijem 2 kg. hahahahahhahhaha
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Ana, to je receno radi tvojeg zdravlja I dobrobiti, I naravno da nisi nikog uvrijedila. Nemoj se uopce opterecivati kilama nego pazi da ne ostajes gladna radi tlaka, ma radi svega. Nemoj si unistit zdravlje radi rijeci neke doktorice kojoj je ocito u glavi da svi trebaju biti po kalupu gradeni. Ima vremena za paziti na kile, a tebi zelim da uzivas u trudnoci u potpunosti. :)

14.06.2014. L ♥
Ana sorry tek sad san sve procitala do kraja pa vidim koliko si izbedirana radi svega. Ja te razumin skroz, da ne duzim vec sam pisala o mojim problemima s kilima i i dalje mi nije svejedno kad stanem na vagu ali to prihvacam kao malu cijenu koju moramo platit za najljepsu stvar na svijetu. Naravno da nije dobro dobit 30 kg prvenstveno radi bebe ali se ubijat u pojam sa svakim +kg je suludo ako je sve ostalo zdravstveno ok.ja sam sklona kilima bila i ostala, i moja dr je to tako prihvatila dok su nalazi super, mislim da je to i ispravno. Kako je moj dragi rekao (a sigurno mu nije svejedno) sad nije vrime za razmisljat o kilima i dijetama, uzivaj a posli ces se brinit za to. Tvoje zdravlje i zdravlje bebe je jedino sto je bitno!!
Ana sorry tek sad san sve procitala do kraja pa vidim koliko si izbedirana radi svega. Ja te razumin skroz, da ne duzim vec sam pisala o mojim problemima s kilima i i dalje mi nije svejedno kad stanem na vagu ali to prihvacam kao malu cijenu koju moramo platit za najljepsu stvar na svijetu. Naravno da nije dobro dobit 30 kg prvenstveno radi bebe ali se ubijat u pojam sa svakim +kg je suludo ako je sve ostalo zdravstveno ok.ja sam sklona kilima bila i ostala, i moja dr je to tako prihvatila dok su nalazi super, mislim da je to i ispravno. Kako je moj dragi rekao (a sigurno mu nije svejedno) sad nije vrime za razmisljat o kilima i dijetama, uzivaj a posli ces se brinit za to. Tvoje zdravlje i zdravlje bebe je jedino sto je bitno!!
BRAVO!
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

Haj dame, možda od vas ima negakav pametan savijet.
U početku tr. nisam baš puno dobivala na težini, ustvari sve do nekih mjesec - mjesec i pol. U tom periodu sam se udebljala 6 kg, i taj prirast raste rapidno. Prošli tj. sam bila kod gin i od tada sam već u plusu 1kg.
Čini mi se da je to ipak previše, koliko toliko pazim što jedem, ali kad sam jela slatko kilaža je stajala.
Aj budi pametan.
Znači do sada sam na +10kg, strah me je što će biti ako nastave ovako rasti.
Najobilniji obrok mi je ručak, za doručak popijem čaj, koji keksić (onaj najobičniji što se topi u mlijeku), zatim nekakav namaz, pa je ručak i ustvari nakon ručka mi se i ne jede jer me ulovi žgaravica, ali tada je najčešće jogurt, jabuka, dvopek, kokice.... smatram da ne trpam previše u sebe ničega, tu i tamo je red čokolade.
Imate li kakav savjet, kako ovo usporiti, što promijeniti?
Haj dame, možda od vas ima negakav pametan savijet.
U početku tr. nisam baš puno dobivala na težini, ustvari sve do nekih mjesec - mjesec i pol. U tom periodu sam se udebljala 6 kg, i taj prirast raste rapidno. Prošli tj. sam bila kod gin i od tada sam već u plusu 1kg.
Čini mi se da je to ipak previše, koliko toliko pazim što jedem, ali kad sam jela slatko kilaža je stajala.
Aj budi pametan.
Znači do sada sam na +10kg, strah me je što će biti ako nastave ovako rasti.
Najobilniji obrok mi je ručak, za doručak popijem čaj, koji keksić (onaj najobičniji što se topi u mlijeku), zatim nekakav namaz, pa je ručak i ustvari nakon ručka mi se i ne jede jer me ulovi žgaravica, ali tada je najčešće jogurt, jabuka, dvopek, kokice…. smatram da ne trpam previše u sebe ničega, tu i tamo je red čokolade.
Imate li kakav savjet, kako ovo usporiti, što promijeniti?
Neni meni ti se tako kilaza povecavala kad sam imala malo obilnih obroka uz minimalno kretanje - znaci relacije kuhinja - wc - dnevni boravak i kauc taj mjesec sam dobila 6 kg, poslje tog sam pocela malo vise gibat, setat, radit i sve je ok bilo, uz jednako obilne obroke ko i prije svaki mj sam dobila po kilu
pa ako nemas razloga za mirovanje, uz manje obroke i setnju mozda bude bolje
16.12.2014 <3 Lena <3
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji