Jedno su dijabetičarske dijete,a drugo je ići na dijetu u trudnoći na vlastitu ruku zbog kila koje se dobiju u trudnoći
Ja sam dobila 5kg. 20 tjedana sam. Pitala sam ginekologa da li je to ok, a on mi je rekao: Nemoj se slučajno opterećivati kilama, trudna si, moraš dobivati na kilaži. Naravno, pri tom ne mislim na ekstremno nešto.
Evo cure dosla samo od dr.i sve je uredu i kaze o sad ste malo stali sa kilazom!ja kazem da je to zato sto se prakticki izgladnjujem i nije mi jasno koji je razlog zasto nesmijem dobiti vise kila?ona meni kaze da su nalazi svi ok ali da nebi bilo dobro da sad bas dobijem 30kg jer to nije dobro za mene,da bebi nece nista biti ali da ce meni kasnije biti tesko to skinuti!rekla sam da mi nije bitno koliko cu dobiti ali da se vise ne namjeravam ovako slabo hraniti pa koliko dobijem,dobijem!samo je rekla,uredu to je na vama onda!ma mislim stvarno,ja se bojim da zbog bebe moram paziti da nebi dobila GD a ona meni da nebi meni bilo teze!uff e kosa mi se digla na glavi!
Zao mi je ako sam neku od vas uvrijedila necim,nije mi to bila namjera!ja sam uistinu bila zabrinuta ali sad kad sam to rascistila sa dr,vidim da je bilo nepotrebno!
Ana - nisi nikoga od nas uvrijedila, samo ne želimo da se rušiš u nesvijest od gladi. Ja sam dobila 16-17 kg u ovoj drugoj trudnoći. Imala sam oooogrroooooman trbuh (toliki da me babica kad sam došla u Vinogradsku pitala da li nosim petorke - onda ti je sve jasno). Ali takav je moj organizam. Šećer mi je ok bio, tlak uvijek idealan, nisam nakupljala vode, ali jednostavno se skupilo kila i bio je veliki trbuh (doduše, kad je beba izašla van, postalo je jasno zašto ). Da skratim - oko kila (osim u slučaju gestacijskog dijabetesa ili povišenog tlaka) se u trudnoći NE SMIJE BRINUTI. Pritom ne mislim da se treba natrpavati čokoladom i kolačima, već da, ako se ti više manje pravilno hraniš, a kile i dalje idu gore (kao kod mene), onda jednostavno imaš takav organizam i to ti je to. Nema tu pomoći. Skidat ćemo svi skupa kile kasnije kad počnemo više šetati vani sa bebama i tak. I da - jako dobro znam kako je to stalno paziti na kilažu - ja pojedem jabuku i dobijem 2 kg. hahahahahhahhaha
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Ana, to je receno radi tvojeg zdravlja I dobrobiti, I naravno da nisi nikog uvrijedila. Nemoj se uopce opterecivati kilama nego pazi da ne ostajes gladna radi tlaka, ma radi svega. Nemoj si unistit zdravlje radi rijeci neke doktorice kojoj je ocito u glavi da svi trebaju biti po kalupu gradeni. Ima vremena za paziti na kile, a tebi zelim da uzivas u trudnoci u potpunosti. :)
14.06.2014. L ♥
Ana sorry tek sad san sve procitala do kraja pa vidim koliko si izbedirana radi svega. Ja te razumin skroz, da ne duzim vec sam pisala o mojim problemima s kilima i i dalje mi nije svejedno kad stanem na vagu ali to prihvacam kao malu cijenu koju moramo platit za najljepsu stvar na svijetu. Naravno da nije dobro dobit 30 kg prvenstveno radi bebe ali se ubijat u pojam sa svakim +kg je suludo ako je sve ostalo zdravstveno ok.ja sam sklona kilima bila i ostala, i moja dr je to tako prihvatila dok su nalazi super, mislim da je to i ispravno. Kako je moj dragi rekao (a sigurno mu nije svejedno) sad nije vrime za razmisljat o kilima i dijetama, uzivaj a posli ces se brinit za to. Tvoje zdravlje i zdravlje bebe je jedino sto je bitno!!
Sortiraj odgovore
Najstariji