U trudnoći se NE DRŽI DIJETA!!! Osim ako nemate ozbiljne indikacije za gestacijski šećer. Ak hoćete izbacite slatko, ali ovo ne jedenje poslije 18 sati i onda budete gladni nije zdravo za vas. Primarno za vas. Dijete će si uzeti što njemu/njoj treba, a vi možete imati zdravstvenih problema - od anemije nadalje. Ima vremena za mršavljenje. Ni za vrijeme dojenja se ne bi trebala držati nikakva dijeta. Just sayin...
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
APSOLUTNO....bolje da dalje ne komentiram,fakat ću svašta pročitati ovdje
A cure znam,ali sta da radim vise?u prosloj trudnoci sam ovako brzo dobivala kg a sada sam na vecoj kilazi i dr mi je prijetio bolnicom da mi tamo prate prehranu ako ne stanem sa jelom!i sad opet imam problema a uopce ne jedem puno!vec dva puta me opominje,bojim se da ce me slati u bolnicu zbog gluposti a nije mi bas do toga s obzirom na jos jedno dijete kuci!ja sam oduvijek malo punija i pomirila sam se stim da sam takva!ali kad se radi o slanju u bolnicu radi kila,nije mi bas svejedno!svatko ima svoje misljenje,al nije bas da se ja izgladnjujem,ja pokusavam jesti sto zdraviju hranu,punu vitamina i pazim da imam kuhano svaki dan,da ne preskacem obroke ali cim malo samo pojedem vise nego bi trebala,kila mi skoci!ako mislite da je lako stalno se kontrolirat i da ja pazim na izgled varate se!ali ovo je forum,svatko ima pravo na misljenje
A i mene sve vise zivcira sto moram na svaki pregled ici kao pod noz umjesto da sam sretna sto je sve uredu!ujutro idem i ako mi opet sta kaze za kilazu pitat cu u cemu je toliki problem,zasto me ne pusti na miru ako su mi nalazi ok.Pa ja cu skidat te kile,nece ona!valjda nevoli debele trudnice,sta ja znam sta joj je!a da mi se trazi drugi gin,bas i ne!jedva sam i kod nje upala kolika je guzva a privatno odem nekada po potrebi mada bi mi privatnik samo medio i secerio u vezi kila!vidim sutra pa javim!
Prvu trudnocu mi je vodio drugi dr,sada imam mladu doktoricu koja je ok po svemu samo eto na kile je slaba!rekla sam joj da sam imala problema stim u prvoj trudnoci pa me mozda sad pila da pazim i u drugoj,neznam stvarno!
evo i moje priče, malo vas čitam, sretnice su one sa 5 kila u 20 tjednu i manje od toga... ja sam evo 26 i dva dana, sad je vaga stala na plus 9 kila, krenula sam sa 52 sad sam na 61. doktorica isto rekla da malo pripazim jer do kraja još imam 3 mjeseca, šećer u granicama normale ali ipak preporučen jelovnik do 2000 kalorija, pa eto...
Ana...ja imam gestacijski dijabetes i da,jako dobro znam kako je to kad si moraš svaki dan slagati meni i paziti na svaku kaloriju i gram,radim to već 2 mjeseca,ne radi sebe,nego radi male,još jednom, inače sam mršava,jedem zdravo od kad znam za sebe,vježbam,a opet sam ga dobila.
Sa kilama se ne opterećujem,naravno da si si u početku čudan jer ti se tijelo svo nekako raširi zbog bebe i u šoku si kad od broja XS/S skočiš na L,da bi nešto zbog trbuha mogao zakopčati,ali to prihvatiš i ideš dalje.
Idem kod privatnika i pazi čuda nijednom se nisam kod njega vagala,niti on pati na to,niti ja patim na to,mislim da sam se prvi puta vagala prije jedno mjesec dana u apoteci.
Kako malamuca kaže,bitno je da sam ja dobro i da je beba dobro,a onaj tko je mislio da se u trudnoći neće udebljati,treba sjesti i obaviti jedan razgovor sam sa sobom.
Svima nam smeta kad nas pitaju koliko smo se udebljale i kao ljudi koji nam to kažu nas opterećuju,a ljudi moji,s druge strane,ova tema ima 1000 i nešto postova,tak da mi je to malo kontradiktorno.
Mislim da stvarno ima svakakvih idiota od ginekologa,načitale smo se sve ovdje svačega,ali isto tako ima i onih koji se brinu i za tebe i za dijete,pa ako te žena tupi s kilama,možda ima razlog,a tebe to smeta jer ti je to i inače problem.
Ako misliš da jedeš zdravo,a dobivaš kile neopravdano,onda trebaš naći razlog,da ne bi bilo nešto ili tebi ili djetetu.
Inace moram bit na 1200 kcal zbog dijabetesa, al cim sam saznala za trudnocu nisam ni u ludilu pomisljala da se pridrzavam toga tako. Jedina dijeta na kojoj sam bila je ona za GDM, al je velika razlika 2100 kcal ili izgladnjivat se. Ako je sve u redu zasto se izgladnjivat I dovodit u opasnost radi nekih doktorskih frustracija. Ima vremena za pazit na kile, kad prode trudnoca I dojenje.
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji