Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    11. Travanj 2014. 16:41

MarijaŠ, drago mi je da je sve u redu s bebom, i naravno, da si sigurna za spol  Tako je i meni već drugi liječnik jučer potvrdio pišonju, i sad tata ima već dvije slike da bude siguran 

Što se prozora tiče, smijem ja raditi, rekao je doktor da mogu smanjiti sa mirovanjem koliko osjetim da mogu. nisu mi problem prozori koliko oprati bijelu stolariju i rolete od muha. Cijelu trudnoću mirujem, imam osjećaj da je sve prljavo i da ću u tako prljavo dovesti bebu. No, sad Uskrs dolazi pa zato perem prozore. Imam još 2, to ću idući tjedan svaki dan po jedan. Uležala sam se grozno, ulijenila, pa moram malo!

ninina22
    15. Travanj 2014. 17:21

bjap

MarijaŠ, drago mi je da je sve u redu s bebom, i naravno, da si sigurna za spol  Tako je i meni već drugi liječnik jučer potvrdio pišonju, i sad tata ima već dvije slike da bude siguran 

Što se prozora tiče, smijem ja raditi, rekao je doktor da mogu smanjiti sa mirovanjem koliko osjetim da mogu. nisu mi problem prozori koliko oprati bijelu stolariju i rolete od muha. Cijelu trudnoću mirujem, imam osjećaj da je sve prljavo i da ću u tako prljavo dovesti bebu. No, sad Uskrs dolazi pa zato perem prozore. Imam još 2, to ću idući tjedan svaki dan po jedan. Uležala sam se grozno, ulijenila, pa moram malo!

Heheh ja stalno nesto čistim, a umaram se kao da sam ne znam što napravila. Sad sam u 27 tjednu trudnoće, bebać je danas posebno aktivan:). Muž mi kaže neka odmram, no dok je on na poslu , ja samo čistim i nešto pospremam:).

Najljepši dani u životu svake žene - http://trudnoca22.blogspot.com/

antonio
    11. Travanj 2014. 17:38

Hej Marljas bas mi je drago da ti je sve ok,i da su ti potvrdili decka,i kod nas sve salju na tu provjeru secera,eto posto ja svako toliko vec treci ili cetvrti put sam vadila kompletnu krvnu sliku i krvnu sliku secera pa mi pokazuje normalno pa sam za sad izbjegla to pit uh kad se samo sjetim vec mi unaprjed pocne slabo,.ja izbjegavam uloske jer se bojim tih bakterija,ali definitivno cu izbjegavat ic svaki dan u trgovinu to cu sve prepustit muzu,.Bjap eh kad bimo mi mogle mirovati to bi bilo cudo,i ja za sebe kazem da sam se zaljenila ali kad se razmislim na kraju dana sta sam sve napravila onda i ne mogu rec da sam se zaljenila.Aja eto brojim jos 7 dana da i ja vidim na ultrazvuku svoju bebicu he he.

beag
    12. Travanj 2014. 10:16

mislim da provjera secera nije povezana samo sa dobivenim kilogramima! ja sam se udebljala samo kilu i pol u 4 mj. ali mi je prvi nalaz krvi pokazao povisen secer i tako da i mene ceka OGTT.
    a vjerujem da vecina doktora salje trudnice na provjeru za svaki slucaj, iako mozda nema nekih znacajnih pokazatelja da bi mogle imati secer jer do povisenog secera moze doci i u kasnijoj trudnoci.

MarijaŠ
    12. Travanj 2014. 10:30

beag

mislim da provjera secera nije povezana samo sa dobivenim kilogramima! ja sam se udebljala samo kilu i pol u 4 mj. ali mi je prvi nalaz krvi pokazao povisen secer i tako da i mene ceka OGTT.
    a vjerujem da vecina doktora salje trudnice na provjeru za svaki slucaj, iako mozda nema nekih znacajnih pokazatelja da bi mogle imati secer jer do povisenog secera moze doci i u kasnijoj trudnoci.

Baš je tako meni jučer liječnica rekla - preventive radi. Sve više liječnika tu kontrolu uvodi kao obaveznu oko 20.tt I meni je to ok. Ja uopće nisam imala povišen šećer kad sam zadnji put vadila krv, ali svejedno me šalje. Izdržat ćemo i to! 

Krešimir 19.08.2014. <3

bjap
    12. Travanj 2014. 10:32

Meni HBA1c nalaz kaže da zadnja 3 mjeseca nisam imala šećer, valda sam ga dobila taman pred OGTT.

beag
    12. Travanj 2014. 10:47

bjap, ali tvoj secer nataste je ispod 5, sto je super! a kasnije si i jela pa ti se pokazao veci.. mislim da ces morati reci dr.i ponoviti test. 

moj je secer na pocetku i prije trudnoce bio 6 nataste, iako su i te mjere nekad bile normalne. no vece su mi sanse da imam i trudnicki secer zbog toga.. no za sad nemam nikakve simptome, ne debljam se... a i zadnja dva mj. ne jedm uopce slatko, kruh samo razeni .. pa se vjerojatno i smanjio. bas cu otici iduci tj.privatno izmjeriti gluk.

antonio
    14. Travanj 2014. 14:20

Bjap pa ti i nemas secer u pravu je Beag kad si ujutro imala ispod 5,.Bjap sta jedes ujutro za marendu daj mi neku ideju jer mi vec pasteta na usi izlazi nemogu je vidjet od marmelade i marga mi se povraca a o nuteli ni da govorim,salame mi sve smrde uzas tako da ideja bas vise nemam eh da znam si ujutro natopit kruh u jaja pa ispec ali i toga sam se vec zasitila.Beag i ja se bojim secera pogotovo jer sam ga imala u zadnje dvije trudnoce.Cure moje ja sam vise gladna nego sita brizna moja bebica u trbuhu.

bjap
    14. Travanj 2014. 15:07

antonio

Bjap pa ti i nemas secer u pravu je Beag kad si ujutro imala ispod 5,.Bjap sta jedes ujutro za marendu daj mi neku ideju jer mi vec pasteta na usi izlazi nemogu je vidjet od marmelade i marga mi se povraca a o nuteli ni da govorim,salame mi sve smrde uzas tako da ideja bas vise nemam eh da znam si ujutro natopit kruh u jaja pa ispec ali i toga sam se vec zasitila.Beag i ja se bojim secera pogotovo jer sam ga imala u zadnje dvije trudnoce.Cure moje ja sam vise gladna nego sita brizna moja bebica u trbuhu.

Na GUK-u mi je šećer natašte bio 3,8, nakon 5 dana dijete. Na OGTT-u je natašte bio 5,4. Ujutro imam zajutrak (šnita/feta kruha od 50g, 5g maslaca - stavim to malo u mikrovalnu da se maslac otopi i s tim mi ide 140g mlijeka). Za doručak (2h nakon zajutraka/zajutarka - ne mogu deklinirat  ) pojedem isto 50g kruha sa 90g dimcek salame ili 2 kuhana jaja ili 2 Zdenka sira (mogu i 130g kravljeg sira al ga ne volim). I onda pojedem jabuku ili naranču.

Prije dijete sam doručkovala jedno vrijeme kruh i paštetu, pa kruh, margarin i domaću kobasicu,  pa pohani kruh sa majonezom i parizerom, i zadnjih tjedana kruh, margarin i marmeladu od kajsije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI