mislim da provjera secera nije povezana samo sa dobivenim kilogramima! ja sam se udebljala samo kilu i pol u 4 mj. ali mi je prvi nalaz krvi pokazao povisen secer i tako da i mene ceka OGTT.
a vjerujem da vecina doktora salje trudnice na provjeru za svaki slucaj, iako mozda nema nekih znacajnih pokazatelja da bi mogle imati secer jer do povisenog secera moze doci i u kasnijoj trudnoci.
Meni HBA1c nalaz kaže da zadnja 3 mjeseca nisam imala šećer, valda sam ga dobila taman pred OGTT.
bjap, ali tvoj secer nataste je ispod 5, sto je super! a kasnije si i jela pa ti se pokazao veci.. mislim da ces morati reci dr.i ponoviti test.
moj je secer na pocetku i prije trudnoce bio 6 nataste, iako su i te mjere nekad bile normalne. no vece su mi sanse da imam i trudnicki secer zbog toga.. no za sad nemam nikakve simptome, ne debljam se... a i zadnja dva mj. ne jedm uopce slatko, kruh samo razeni .. pa se vjerojatno i smanjio. bas cu otici iduci tj.privatno izmjeriti gluk.
Bjap pa ti i nemas secer u pravu je Beag kad si ujutro imala ispod 5,.Bjap sta jedes ujutro za marendu daj mi neku ideju jer mi vec pasteta na usi izlazi nemogu je vidjet od marmelade i marga mi se povraca a o nuteli ni da govorim,salame mi sve smrde uzas tako da ideja bas vise nemam eh da znam si ujutro natopit kruh u jaja pa ispec ali i toga sam se vec zasitila.Beag i ja se bojim secera pogotovo jer sam ga imala u zadnje dvije trudnoce.Cure moje ja sam vise gladna nego sita brizna moja bebica u trbuhu.
Ali ja nista nesmijem mlijecno jer mi se gubi zeljezo od salama mi se povraca od slatkog isto a pasteta mi na usi izlazi,a boze moj gladna sam a od svega mi se povraca.Kad ce vise to prestat.
antonio i ja ti samo pastetu tamanim uzas ! nis mi drugo ujutro ne pase! tu i tamo zamjenim sirnim namazom, ali ugl.pastetaaaa weeeee :)))
Sortiraj odgovore
Najstariji