Curke,evo i mene da se malo "požalim". Jučer sam bila na kontroli i udebljale smo se nevjerojatnih 4.5 kg u mjesec dana. Ja sam ostala zbunjena a doktorica je izgledala ko da će past sa stolice jer je to kao strašno puno. Poslala me na OGTT i vađenje krvi za štitnjaču,dala mi je duphaston (jer sam otvorena za vršak prsta) i magnezij. Zbunjena sam ostala jer ja te kilograme ne osjećam i nosim još uvijek odjeću od prije (sad smo u 24.tj) a da bi imala šećer ili problema sa štitnjačom mislim da mi trudnoća onda nebi bila tako savršena (bez mučnina,nesanice,preučestalog mokrenja i umaranja,bez pretjeranog apetita...).
Šta vi mislite o tome?
Curke,evo i mene da se malo "požalim". Jučer sam bila na kontroli i udebljale smo se nevjerojatnih 4.5 kg u mjesec dana. Ja sam ostala zbunjena a doktorica je izgledala ko da će past sa stolice jer je to kao strašno puno. Poslala me na OGTT i vađenje krvi za štitnjaču,dala mi je duphaston (jer sam otvorena za vršak prsta) i magnezij. Zbunjena sam ostala jer ja te kilograme ne osjećam i nosim još uvijek odjeću od prije (sad smo u 24.tj) a da bi imala šećer ili problema sa štitnjačom mislim da mi trudnoća onda nebi bila tako savršena (bez mučnina,nesanice,preučestalog mokrenja i umaranja,bez pretjeranog apetita…).
Šta vi mislite o tome?
Čuj, ja sam se negdje između 15. i 19. tjedna udebljala 4 kg, onda 2kg u mjesec dana i sad 1kg u zadnjih 6 tjedana (s obzirom na neke gubitke na početku trudnoće, do 28.tjedna sve skupa 5kg). Šećer se radi gotovo svugdje (OGTT), kod nas u Brodu obavezno. Kaže doktor meni tada prije 2 tjedna kad sam bila zadnji puta, kako sam mršavica ali se neću izvuć od pretrage za šećer. A ja, ni manje ni više imam povišen šećer. Nije to toliko opasno, ali može imati posljedice i za tebe i za bebu, imaš to fino opisano na stranicama poliklinike Harni. Ja sam duphaston pila od 9.-26. tjedna, otvorena sam za 3/4 vrška prsta. Magnezij sam isto dobila jer ti od polovice trudnoće kreću kontrakcije maternice kao priprema za porod, a i javljaju se grčevi u mišićima.
Moja sestrična nije imala nikakvih tegoba u trudnoći, osim šećera. Ja povraćam još uvijek sa 30 tjedana, imala sam hematome na početku trudnoće, sad mi još i šećer došao. Sretna sam da nije ništa gore, poput povišenog tlaka, placente previje, preranog otvaranja i sl.
Curke,evo i mene da se malo "požalim". Jučer sam bila na kontroli i udebljale smo se nevjerojatnih 4.5 kg u mjesec dana. Ja sam ostala zbunjena a doktorica je izgledala ko da će past sa stolice jer je to kao strašno puno. Poslala me na OGTT i vađenje krvi za štitnjaču,dala mi je duphaston (jer sam otvorena za vršak prsta) i magnezij. Zbunjena sam ostala jer ja te kilograme ne osjećam i nosim još uvijek odjeću od prije (sad smo u 24.tj) a da bi imala šećer ili problema sa štitnjačom mislim da mi trudnoća onda nebi bila tako savršena (bez mučnina,nesanice,preučestalog mokrenja i umaranja,bez pretjeranog apetita…).
Šta vi mislite o tome?
Gledaj to s pozitivnije strane, možda je do vage ili do odjeće u kojoj si bila sada i zadnji put na pregledu, možda ti se malo vode nakupilo u tijelo, lagano si oteknuta pa ne primjetiš toliko ali to isto okazuje na vazi.. Ja se ne bi previše opterećivala s ta 4.5 kg, nadam se samo da će ti svi nalazi biti u redu.. pođi nalaze vaditi što prije tako da budeš mirna, a nalazi štitnjače mislim da se čekaju oko tjedan dana..
5ra ;)
tnx cure...ma nisam ja sad u bedu ili uplašena zbog svega ovog samo nisam očekivala baš toliko kg. Sutra vadim krv za štitnjaču a drugi tjedan radim OGTT,najbrže što mogu...a Bože moj ako i imam šećer ili nešto sa štitnjačom neću bit jedina nažalost pa kako sve tako ću i ja.
javim rezultate.
5ra ;)
Draga, hajde si nađi dijetu od 1800kcal pa se pomalo po njoj pripremi za ogtt, nemoj previše da ne zavaraš nalaze. Izbaci slatko, kruh, jedi češće a pomalo. A čuj, mojoj frendici u Ri uopće nisu radili OGTT, do 6.mj jje dobila 1kg pa zato, ali je u zadnjih 4 mj dobila 20kg... Sve je to od doktora do doktora, vole oni napravit sve pretrage da sve bude pod kontrolom. Držim fige da sve bude ok, pogotovo sa štitnjačom. Ja sutra radim GUK, HBA1c, ABG urina, i imam ultrazvuk da mi uljepša dan
Draga, hajde si nađi dijetu od 1800kcal pa se pomalo po njoj pripremi za ogtt, nemoj previše da ne zavaraš nalaze. Izbaci slatko, kruh, jedi češće a pomalo. A čuj, mojoj frendici u Ri uopće nisu radili OGTT, do 6.mj jje dobila 1kg pa zato, ali je u zadnjih 4 mj dobila 20kg… Sve je to od doktora do doktora, vole oni napravit sve pretrage da sve bude pod kontrolom. Držim fige da sve bude ok, pogotovo sa štitnjačom. Ja sutra radim GUK, HBA1c, ABG urina, i imam ultrazvuk da mi uljepša danEvo me,izvadila sam krv za štitnjaču i nalaz bude gotov iza 15:00 h.
…bacam oko na tu dijetu.tnx. Inače baš ne jedem kruh a prije ću pojest nešto slano nego slatko al nema pravila…jedem ujutro na poslu pa kad dođem s posla oko pola 4 onda ručam i kasnije pojedem voća ili nešto laganije pošto mi baš neke obilne i teške večere ne odgovaraju.
Jučer sam dosta čitala i skužila sam da se baš puno nas znatnije udebljalo oko 6.-og mjeseca trudnoće tako da vjerujem da ima i u tome nešto (fazi trudnoće i rastu djeteta).
Hvala ti na podršci i ja tebi šaljem pozitivne vibre i očekujem te s najboljim rezultatima i da uživaš u pogledu na svog malog.
5ra ;)
O Bajp sretno na pretragama od srca ti zelim dobre nalaze,joj ides vidjet svog malog andelica mogu zamislit da ce te razveselit i da ces bit presretna sad par dana.
ja idem danas na kontrolu, ali tek u 17h. jedva cekam
vagala sam se u subotu i imam 2 kg vise nego na pocetku trudnoce, a sad sam u 16.tj., ako je vaga dobra hehe moja doma ne radi pa cu bas danas vidjeti sto ce sestra reci, iako se kod njih vazem u odjeci i ciepelama pa ona kao oduzme kilu haha
..ja sam se od pocetka trudnoce do zadnjeg pregleda ( prije mjesec dana) bila udebljala 1,800 kg...sutra idem na pregled, pa me bas zanima....nekak sam si ista, samo imam veci trbuscic...koji je, ako mene pitate, isto malen al stanem jos u traperice koje sam nosila prije trudnoce, tako da vjerujem da se nisam previse ubucila
Beag pa i ti ides danas vidjet svoje sunce.,joj ja moram cekat drugi petak
nikako proc vrjeme uh
,a jedva cekam vidjet svoje malo zlato
,ja se i dalje mucim sa mucninama uzas a nista ne mogu jest par namirnica mogu jedva cekam da se porodim da se normalno najedem.
Cure s pregledima danas sretno i uživajte onih par min dok ih gledate na uzv-u.. antonio i tebi će brzo proletiti do pregleda, ja sada moram čekati još malo više od dva tjedna, i od tog puta bi mi trebali pregledi valjda biti sve češći.. Nisi draga jedina koja jedva čeka da rodi da se najede, ja jedva čekam i da se naspavam pored svega ostaloga.. :/
Beag pa i ti ides danas vidjet svoje sunce.,joj ja moram cekat drugi petak
nikako proc vrjeme uh
,a jedva cekam vidjet svoje malo zlato
,ja se i dalje mucim sa mucninama uzas a nista ne mogu jest par namirnica mogu jedva cekam da se porodim da se normalno najedem.
daaaaaaaaaa! nikako docekati 5 sati!![]()
veselim se vidjeti bebicu, nadam se da ce sve biti ok i nadam se da cu mozda saznati spol pa drzte fige
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji