Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarijaŠ
    16. Travanj 2014. 07:05

Ja niti nisam imala nekih probavnih tegoba, iako mi stolica nije bila baš uredna kao inače... ali me nije to posebno zabrinjavalo... I počnem piti pred neki dan šumeće tablete magnezija... Ma skroz mi se popravilo, skroz uredno, svaki dan... 

Krešimir 19.08.2014. <3

beag
    16. Travanj 2014. 18:01

I meni je Mg pomagao, ali povracam od njega, zbog kiseline :/

beag
    16. Travanj 2014. 21:51

danas sam popila zadnje vitamine prve kutije... pa me zanima do kad se piju, cijelu trudnoću ili?

antonio
    16. Travanj 2014. 21:54

Ja ih pijem non stop,inace pijem prenatal od centravita,neznam koje ti pijes.

Igorovabebica
    16. Travanj 2014. 22:17

Uh, mene sada u 6. tjednu počele hvatati mučnine sve češće, mada sam prvi put imala dan prije očekivane menstruacije (koja je hvala Bogu, odšetala), ali sada mi raznovrsna hrana ne odgovara. Vidjeti ćemo hoće li to biti jedine tegobe, ali o tome ću moći govoriti tek kada trudnoća malo odmakne. A i u wc-u sam svakih pola sata, pijem puno vode,a i pritisak na mjehur mi je ogroman. Sve u svemu, odlično se osjećam i želim vam što manje tegoba!

bjap
    16. Travanj 2014. 22:39

Igorovabebica, i mi tebi svi (mislim da mogu reći SVI) želimo što manje tegoba, pogotovo da ti ne bude muka i da ne povraćaš. Sad bih plakala kad se sjetim. Ako možeš, jedi i stvaraj zalihe, ako počneš povraćat izgubit ćeš na kilaži, ali ne brini, sve je to za preživjeti, samo nekome bude samo muka, netko i povraća, nekome to traje prva tri mjeseca, nekome do kraja trudnoće 

MarijaŠ, koliko mg magnezija piješ dnevno? MEni doktor prepisao 300mg ujutro i navečer, a moje šumeće su od 150mg, i danas ga pitam, a on meni kaže da u tom slučaju po dvije šumeće ujutro i dvije navečer.

Beag, slobodno pij vitamine. Ja sma popila jednu kutiju Centravitovog prenatala (onu što sam dobila od njih), i onda sam kupila 100tableta PRenatala od Natural Weltha, imat ću ih do kraja trudnoće, a poželjne su i kod dojenja. 

Evo ja sam danas bila kod ginekologa, GUK nalaz ok, ali i dalje moram biti na dijeti jer je šećer bio povišen natašte kad sam radila OGTT. Za urin mi ništ nije rekao, nalaz je sterilan ali su prisutni leukociti. E sad, kilaža...ispada da sam dobila 4 kg u zadnja 3 tjedna (čovjek se skoro prekobacio). Onda sam mu rekla da mislim da me praktikantica još zadni puta krivo izvagala jer sam zadnji puta kao samo kilu dobila u 6 tjedana. Još mu kažem da je nemoguće jer sam u zadnja 3 tjedna 10 dana na dijeti i da sam gladna. Onda se čovjek smirio i rekao da se ne moram baš prestrogo držati te dijete (bzvz sam saharin kupila nekidan), e sad sam u dilemi opet kolko jest a kolko ne. I na kraju, nalazi zadnjeg ultrazvuka...opseg trbuha je nazadovao za jedan tjedan, a kako mi je i trudnoća ultrazvučno manja 4-5 tjedana, on me opet šalje na ultrazvuk za 3 tjedna, i ako i dalje bude zastoja u rastu ostajem u bolnici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tako da sam L U D A!

venera
    17. Travanj 2014. 06:05

Ne znam da li to spada pod trudničke tegobe, ali meni su počele trnuti ruke sad u zadnjem mjesecu trudnoće. Ujutro ne mogu pošteno ni šalicu od kave držati koliko je ruka slaba i trne, a imam osjećaj i kao da su malo naotečene. Inaće nemam nikakvih problema u trudnoći. 
    Baš sam jučer bila kod gin. i zaboravila ju pitati da li je to normalno 

Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.