Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    antonio
    06. Travanj 2014. 14:52

Ja sam osobno pila u prosle dvije trudnoce uvin caj i nista nije smetalo rodila sam normalno djecu,za folnu kiselinu nisam ni imala pojma do ove trudnoce,ni cula za nju,ama neka nama dodu ova djecica sto nosimo ziva i zdrava.

bjap
    06. Travanj 2014. 17:33

Tak i ja čujem za uvin da se ne smije, iako meni doktor uvijek kaže da pijem uvin ili brusnicu. Sjećam se da je trudnica u bolnici u 7.mj. trudnoće pila po litru uvinog u granulama, sve ok prošlo. A tko zna, biljke su to, svaka ima svoj učinak, možda ima nešto ali vjerojatno smeta samo u ranoj trudnoći. Ja brusnicu još nisma počela, ni ne planiram zasad, sva sam u svojoj dijeti. Danas je malo bolje, u biti bilo je do ručka a sad sam opet gladna, sad mi je šogorica rekla da obroke moram jest svaka 2h. Znači, najkasnije u 19h sam gotova s obrocima a zadnji je šalica mlijeka ili jogurt. Budna budem do ponoći, pa poludit ću. Žao mi bebe, znam dvije trudnice koje su bile na toj dijeti, rodile bebe u prosjeku 2800g. 

Mene danas lagano steže trbuh, ne boli samo stegne, možda su to kontrakcije i tijelo se priprema. Chocolate, jel ti osjetiš šta slično s obzirom da su nam blizu termini?

bjap
    06. Travanj 2014. 17:47

Da, ja isto ne znam jel mi to stezanje ili se beba spusti nisko pa je od toga. I da, navečer osjetim udarcce kod lijevog kuka i ispod desnog rebra. Nije valda da je mali na zadak ili nekako popreko okrenut? Vidjet ću u četvrtak na ultrazvuku 

chocolate
    06. Travanj 2014. 18:11

Ako ti se spusti nisko, mislim da ti onda i stoji stalno nisko.. Ja sam baš pitala mog ginekologa jel moguće da se malo podigne jer mi je strašno nisko i rekao mi je da je tu gdje je, dizanja nema, može se samo okretati.. Ne mora značiti da ti je na zadak, možda te nogicama gura pod rebra.. A moja se često zna okrenuti poprijeko, baš osjetim a i vidi mi se po trbuhu, s jedne strane mi nekako bude kao udubljen, mekaniji, a s druge strane se ispupči..
    Bjap, vidiš li kako ti se beba miče u trbuhu? Mislim, vidiš li kako ti se trbuh miče, i vidiš li pokrete bebe??

bjap
    06. Travanj 2014. 18:14

Daaa...naravno!! Ili sitni titraji, ili kao valovi, ili isto tako se ispupči s jedne strane, što ja znam reć "izbaci guzicu". Mislim da će mi falit ti udarci (sad još ne bole, uglavnom), ne znam jel bih stavila ruku ili ih gledala 

MarijaŠ
    06. Travanj 2014. 18:17

Joj, meni se to isto događa. Imamo osjećaj da mi se trbuh tako nekad rasteže, kao da mi je tijesna koža. Nekad mislim da sam se možda napuhala od neke hrane, ali čini mi se da i nije uvijek od toga. Čudan je osjećaj svakako. 
    Meni je isto navodno beba jako nisko, čak ga i osjetim uvijek u donjem dijelu trbuha i to uvijek - nikad gore. Tako je zadnji pregled pokazao, i također mi je liječnica rekla - gdje je tu je. Ugnijezdio se i tako će ostati do kraja.

Krešimir 19.08.2014. <3

bjap
    06. Travanj 2014. 18:34

Mene boli samo kad dobijem u jajnik. Meni je s 19 tjedana bio jako nisko, a sad ga ujutro osjetim odmah ispod želudca. Navečer kad legnem spavat onda je na mjehuru, naravno...

MarijaŠ
    06. Travanj 2014. 18:35

Joj, blago vam se... jedva čekam da kod nas to krene. Sad je još uvijek poprilično blago i ne da se vidjeti na površini trbuha. Jadan i moj M... svaki put trči prema meni i stavlja ruku na trbuh ne bi li osjetio pokrete kada mu kažem da se miče. Nije mi toliko zbog mene, jer ih ja osjetim i sad, ali baš žarko želim da i on to iskusi, barem u nekoj mjeri. Jedva čekam!!! 

Krešimir 19.08.2014. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.