Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    antonio
    01. Travanj 2014. 12:39

Eh ja nevjerujem u te price niti malo i prva i druga trudnoca nisko i svi su mi govorili joj ti ces to kao iz sale rodit eh prvi put tri dana sam mucila muku a drugi put 12 sati,evo i trece trudnoce opet uzasno nisko i boli me dole cim stanem na noge joj neznam vise sta radit,ne mogu ni lezati non stop,boli me mjehur koliko je beba na njemu a cim stojim kako me stidna kost boli ne mogu vam opisati ima li koja ovakvih problema,doslovce za par kapi moram u vc ic odmah izmokrit ko ne boli me kao da imam upalu mjehura. Slatko nisam podnosila u niti jednoj trudnoci pa cak ni sada jedina razlika do sad je da ne podnosim nikakvo  meso a u one dvije trudnoce sam tamanila meso,u sve tri trudnoce mucila sam muku sa mucninama i dalje ih mucim,ah o spavanju necu ni da pricam u sve tri trudnoce ista prica ma da sam odlucila da ovaj put kad budem rodila da cu bit malo sebicna i prvu noc cu dozvolit da mi uzmu bebu pa bar jednu noc odspavam nakon dugo dugo vremena mislim normalno ako me budu pitale sestre ako se zelim malo odmorit jer vec drugu noc nemas tu sansu,jedina velika razlika do sad je moja prsa cure moje u prve dve trudnoce sa trojke jedva sam dogurala do malo bolje cetvorke i to u cjeloj trudnoci a sad od slabe trojcice ja sam vec na sestici uzas a jos tri i pol mjeseca je do kraja strah me do kraja na sta cu licit cice kao kravica muzara.

5ra3
    01. Travanj 2014. 15:24

drage moje,čitam sve ove tegobe i mogu zaključiti da sam baš prava sretnica...od početka trudnoće nemam nikakvih problema,spavam normalno,jedem ko i prije više slanog nego slatkog,od mučnina ni M,još uvijek radim i dosta se krećem bez nekog bržeg umaranja...sad sam u 23.tjednu +3kg i svima koji me pitaju o trudnoći i tegobama odgovaram isto: "da mi buša ne raste nebi ni znala da sam trudna"
    znači osim malo češčih posjeta wc-u (što ne smatram nekim većim problemom) apsolutno ništa drugo nebi mogla izdvojiti da me muči i evo kucam u drvo da mi trudnoća i dalje bude ovako lagana.
    A svima vama želim da vam bude što lakše i da brzo zaboravite na poteškoće u trudnoći.

5ra ;)

bjap
    01. Travanj 2014. 15:41

Cure moje, evo mene...trebala bih pisati u OGTT temu ali tamo već dugo nitko nije aktivan, pa mi ljepše ovdje . Eto, otišla ja jutros vaditi krv, prvo iz vene za željezo i kompletnu krvnu sliku, a onda bocnuli iz prsta. Na tašte 5,4, rekla mi inženjerka koja mi vadila da je to ok, a na forumu OGTT-a žene pišu da je max ref. vrijednost 5,1. Nakon sat vremena me nisu bockali već nakon 2h, i tada je bilo 8,2, al ova tteta što me bola nije imala pojma jel to ok ili ne. Na forumu piše da je max. 8,5. 
    Moj doktor radi tek 16.4. kad mi je i zakazan pregled. mogla bih pitati i kojeg drugog s obzirom da sam u timu bez nositelja ali mislim da svaki ima drugačije mišljenje pa bih radije čekala 2 tjedna ovog kod kojeg stalno idem. Malo sam zabrinuta, mislim da će me strpat u bolnicu. 

beag
    01. Travanj 2014. 17:26

secer mora biti do 5,0 nataste, a nakon 2.,3. vadenja nakon glukoze, ne smije biti iznad 10 cini mi se... 
    uglavnom, tvoj nije prevelik, morat ces na laganu dijetu, tj.izbacit secere i lose ugljikohidrate i drzat ga pod kontrolom... ne vjerujem da ce te slati u bolnicu! jer secer do 6,2 je inace sasvim normalan.

antonio
    01. Travanj 2014. 17:37

Ej Bajp mene su ostavili u bolnici jer mi je secer ujutro nataste bio 12 bez da sam ista i jela i pila a tek da sam zamisli koliki bi mi bio tako bez straha neces ti nama joos u bolnicu nedamo te jako bis nam falila.Chocolate sta di je rekao doktor radi toga sto de dole boli kost i mjehur meni je moja rekla da je to normalno sa obzirom da je to vec treca trudnoca i da mi beba doslovce lezi na samom mjehuru jako mi je tesko dizem se kao starica a o hodanju ni da govorim kako mi je tesko.

bjap
    01. Travanj 2014. 17:49

Moja bebica bude na mjehuru samo kad idem spavat, ili mi se čini...kao da zeza..ono kad legnem da moram 3-4 puta na wc ustajat...zbog nekoliko kapi. Chocolate, veeelika je bebica, nadam se da će i moju izmjeriti, zadnji puta nisu, na ultrazvuk sam naručena 10.04., jeeedva čekam!! 

Ne znam za bolnicu, mislim da sve ovisi od doktora do doktora, jedna frendica je imala nakon 2h šećer 9,4 pa je samo dijetu, a samnom u bolnici je bila žena koju su hospitalizirali zbog 6,2. :/
    Dobila sam i ostale nalaze skenirane na mail, ali jedva da išta vidim zbog loše rezolucije skeniranja. koliko vidim povišeni leukociti u krvi, puno leukocita, eritrocita i bakterija u urinu (antonio može jedan brusnica koktel za mene? ), i jetrene probe jako povišene. Na dijetu definitivno, a i ovako ne jedem kak treba 

antonio
    01. Travanj 2014. 18:42

Bajp ja nepijem nista nego vodu pa sta bude popijem na dan dve llitre i non stop sam na vc muz me zeza da nemoze nakupovati vc papira koliko ga ja potrosim he he,ali salu na stranu vec dva dana me dole toliko boli da ne mogu stajat vise od dve min,sad u petak idem vadit krv kompletnu krvnu sliku pa posebnu sliku secera i posebnu sliku zeljeza tako strah me i zeljeza i secera jer imam i inace problema sa zeljezom koji je inace skoro na nuli a za secer vec sam ti sve ispricala i jako se bojim a najvise me strah bolnice jer kad tamo dodem tisucu bolesti nadu i nedaju nikako kuci a moja djecica.A mislim govoris o djeti a sta da jedemo vise vise od pola hrane sam izbacila radi mucnina i gadenja par namirnica me drzi vec toliko.

chocolate
    01. Travanj 2014. 21:32

..raste bebica, raste.. Još da se okrene do kraja kako treba i nitko sretniji od mene.. Bjap meni svaki pregled radi i uzv i mjeri bebu i sve mi objašnjava kao da je prvi pregled.. 
    Antonio rekao mi je da je to sasvim normalno što zbog toga što je beba nisko, pa me lupa nogicama di stigne, što zbog njene težine a i to što je na zadak mi baš ne pomaže.. Ugl sve je u redu, trebala bi kao šetati što više mogu, naravno koliko mi to bolovi dopuštaju, a isto tako bi i trebala što više odmarati, ali ne tipa da sjedim, nego da kad god mogu da malo legnem 5 min 5 min.. Cure, bit će vam to sve u redu s nalazima, neće vas ostaviti u bolnici ne brinite.. 

bjap
    01. Travanj 2014. 22:22

A vidjet ćemo, stvarno, lako meni za mene al šta bi antonio s djecom? I dobro kaže, kud ću na dijetu kad sam puno tog zbog mučnina izbacila.  Sutra ću zvat ambulantu pa ću vidjet što ću. 

kod nas su pregledi i ultrazvuci odvojeni i vremenski i fizički (iako ima ultrazvučni aparat tam di je pregled oni šalju na ultrazvuk u bolnicu), a još moju doktoricu mijenja 15-ak liječnika, pa se ja uvijek pokušavam kod istog naručit, a on radi svakih nekoliko tjedana, dok dođe na red, jel...i sad ga čekaj s nalazima. 

Chocolate, držim fige da se bebolina okrene, ma mislim da hoće. Sad još ima poprilično mjesta pa se raskomotila 

Antonio, ne znam šta da ti kažem, nadam se da će bti sve u redu s nalazima. Drži se, još koji dan i onda opet vitaminčići i bit ćeš bolje! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.