Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marlameri
    26. Siječanj 2015. 08:46

Banita već sam na više mjesta komentirala o "blaženom stanju" koje je meni sve samo ne blaženo. Tako da nisi jedina koja u "čarima" trudnoće ne uživa. Ali ne traje tako dugo pa izdržimo i to nekako.
    Mare 27 moj recept za grlobolju je sljedeći: limun, češnjak i med! Ovisi koliko se loše osjećam tako pojačavam dozu limuna i češnjaka. Npr. iscjediš 3 limuna, 4 češnja češnjaka, oko litru vode, 3 žlice meda (ovisno koliko želiš da ti bude slatko) i sve to smiksam u blenderu. Dobiješ bijeli pjenušavi napitak koji je ok za piti i provjereno pomaže. Mene je isto počelo bolit grlo prošli tjedan i osjećala sam se loše kao da me nešto "hvata". Napravila si taj napitak i popila ga prvi dan. Drugi dan mi je već bilo bolje, ali sam isto ujutro "ispirala" grlo rakijom- nisam pila da ne bi bilo zabune! I ponovo sam popila još jedan napitak i treći dan sam bila kao nova. Ali ja inače ne pijem lijekove i uvijek na prirodni način liječim sve tegobe i bolesti. Kod mene to prolazi. E da i dobro je i iscjediti limun u šalicu meda i to jesti. To isto pomaže kod kašlja i grlobolje. Eto tako se ja liječim i moje kćeri. Lijekovi su nam uvijek na zadnjem mjestu kad ništa drugo ne pomaže, ali takve su situacije jako rijetke.

mare27
    26. Siječanj 2015. 09:06

hvala curke,onda ćemo pastile maknut od mene daleko daleko i primit se meda i limunu,češnjak sam prije trudnoće isto pripremala radi stalnih problema s upalama i infekcijama  i toliko mi se zgadio da ga nemogu ni vidjet a kamoli stavit u usta

Silvia3
    26. Siječanj 2015. 22:55

Pozdrav cure,ovo je moje prvo javljanje na klokanici 
    Trenutno sam u 7tj sa cijelodnevnim mucninama bez povracanja,cesto me posjeti i zgaravica a ni tlak nije bas naj naj pa sam cak zviznula u nesvjest. Malo sam se natukla ali nista strasno. Sve bi to bilo ok da se ja mogu naspavati s obzirom da sam inace velika spavalica. Naravno kako padne noc tako pocinju problemi. 
    Nema spavanja,pa na jedan bok pa na drugi pa malo na leđa pa nikako. 
    Eto nadam se da ce nakon 3mj biti lakse i da cu pocet uzivat u trudnoci jer sam sad trenutno vezana za stan i kauč.naravno sad su svi u panici da se opet nebi srusila. 

Marlameri
    27. Siječanj 2015. 08:45

Silvia dobro nam došla!!! A da te "utješim" ja sam 23 tjedna i još uvijek imam nesanicu + noćne more. Pa svaki čas moram na wc i to od početka, tako da isto ne spavam puno. Ali u ovom drugom tromjesečju bez obzira što ne spavam kao inače imam puno više energije, ne zaspem već u 8 i normalno funkcioniram za razliku od prva tri mjeseca. Imam isto niski tlak i vrtoglavice, ali nije mi tako drastično kao tebi. Bude mi slabo, ali od kad sam trudna počela sam piti jedan nescafe ujutro i onda mi je malo bolje. Inače nikad ne pijem kavu jer ju ne volim i kad nisam trudna imam visoki tlak pa mi smeta. A sad mi pomaže da ga malo podignem. Meni su isto rekli da mi je bitno za niski tlak nešto slano pojesti i onda odmah slatko. I za sad to pali.

mare27
    27. Siječanj 2015. 09:55

bome i kod mene problemi sa spavanjem i pišanjem a 11+5 sam,wc preko dana valjda svakih pol sata a u noći po 3- 4 puta ,luda sam već i spavanje od pol 9 već,tj vrtim se po krevetu ko na ringišpilu ,a sanjam takve gluposti za poludit

Leda2
    27. Siječanj 2015. 10:15

Ja sam imala u nesanicu negdje od 12 tjedna do 22, do sad spavala ko beba. noćas sam bila žedna i popila sok od višnje, za 5 min sam imala takvu žgaravicu da sam mislila da ću vatru rigat! Kod mene sve super, malo mi stomak smeta, ali ubi me žgaravica, pazim šta jedem pa ju malo kontroliram. Da i nizak tlak malo, ali to je kod mene normalno!

=http://lilypie.com]

Sara9
    27. Siječanj 2015. 10:35

Mene zadnjih dana baš tare umor, stalno sam umorna bez obzira koliko spavala, zaspem popodne čim dotaknem jastuk!

Bublica123
    27. Siječanj 2015. 10:46

da mi ne raste trbuh ne bi ni znala da sam trudna...mi smo super...od 8-13 tt malo mucnina a nakon 13tt sve savrseno...jedino nocu non stop na wc al odmah zaspim ko klada...

Leda2
    27. Siječanj 2015. 14:17

Pikice, tako sam i ja! Samo malo me ubi žgaravica, ali znala sam ju imati prije trudnoće, sve ostalo odlično!

=http://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.