Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kristina13
    07. Siječanj 2015. 13:11

Curke, jesu vama rekli da je normalno krvariti nakon pregleda?! 
    Meni se to dogodilo zadnji put, prošli tjedan (32+4). I nije bilo par kapi nego baš konkretno krvarenje. Nakon početne panike sam zvala dr od koje sam baš došla doma, koja mi je rekla neka si legnem i ak se ne smiri do večeri, da odem direkt u rodilište. Smirilo se, sva sreća.
    Sad u petak opet idem na cjelodnevno praćenje šećera u bolnicu pa ću ih baš pitati i tražiti kontrolu.

Sara9
    07. Siječanj 2015. 20:29

Kristina

Meni se to dogodilo zadnji put, prošli tjedan (32+4). I nije bilo par kapi nego baš konkretno krvarenje. Nakon početne panike sam zvala dr od koje sam baš došla doma, koja mi je rekla neka si legnem i ak se ne smiri do večeri, da odem direkt u rodilište. Smirilo se, sva sreća.
    Sad u petak opet idem na cjelodnevno praćenje šećera u bolnicu pa ću ih baš pitati i tražiti kontrolu.

a valjda doktor zna, al znam da ako je malo grublji bio pregled da se zna dogoditi

saabby
    08. Siječanj 2015. 15:53

Kristina

meni svaki puta gin kaze da se ne prestrasim ako cu krvariti, ali do sada nikada nisam.
    mislim da nebi trebalo biti nista strasno s obzirom da je stalo. mozda si se jos i preforsirla taj dan s necim pa je jos to pogodovalo krvarenju.

saabby
    08. Siječanj 2015. 15:56

ja muku mucim sa mucninama. uzas. sta got pojedem i popijem tako mi tesko sjedne na zeludac i bude mi uzasno muka. boli me zeludac i crijeva i pocne me zimica trest. i ako sam gladna pa ne pojedem odmah nesto isto mi bude muka.
    u prve dvije trudnoce nisam imala ovakve simptome.
    po mengi sam sad nekih 11 tj. pa se nadam da ce uskoro i to prestat.

• Loreen
    08. Siječanj 2015. 17:43

Meni dan danas ( 31 tjedan) dode mucnina od krafne od marmelade, i narance ako pojedem ujutro.... Nekad i od šuga od rajčica... Nikad mi nisu u potpunosti prestale mučnine samo su se malo smirile.

Ali podnošljivije su ako žvačem žvake... 

A što se svrabova tiče i ja sam ga imala i sad mi se nekad javi ali ne svrbe me tabani ni stopala nego cijelo tijelo i glava. Tuširam se isključivo Johnsons baby šamponom i onda mi je lakše. I mažem kožu Johnsonsovim uljem...I mislim da je to onaj neurotični svrab jer počne iz čista mira i prestane isto tako.... Ono kako ljudi koji su nervozni jako imaju tikove i sve ih češe... E pa tako i ja 

Mene isto zimica trese ako nisam dugo bila na wc-u onda me boli trbuh i treskam se ko luda....

Mala_huckica
    09. Siječanj 2015. 11:47

Dea, što se tiče svrbeža, meni se isto zna pojavit. Ne bih rekla da je nešto zabrinjavajuće u mom slučaju, al definitivno je više nego inače. Npr. sinoć me cijela lijeva ruka svrbila da sam je 5 min trljala. A mislim ja da je to više manje normalno, sigurno ima neke veze s hormonima.

Od mojih tegoba, a imala sam ih više manje sve, samo u slabom intenztetu, najgori i najdugotrajniji je sigurno žgaravica. Ufff...inače sam je znala imat tipa 2 put godišnje. Al zadnji mjeseci su za pop... Usred noći me budi, pa se sagnem obuć gaće nakon wc-a pa se javi. Popijem dec mlijeka, sat vremena super i onda opet. Iako je češće nakon neke konkretne namirnice u prehrani (npr. tuna iz konzerve, paprika, šugo od pomidora), znala se pojavit i sama od sebe.
    Zadnjih mjesec dana su mi počele kostobolje, desna polovica trtice me zna toliko bolit da se ne mogu dignut. I zdjelica, kako se kosti šire i to, pa je teško malo po stepenicama ić. Kukam tu i tam dragome, on me pogladi onda po trbuhu pa bude lakše :D

Bljubica
    09. Siječanj 2015. 13:54

meni za žgaravicu( uz bajame) dosta pomogne i jogurt 

Marlameri
    10. Siječanj 2015. 09:16

Meni za žgaravicu pomaže donat mg. U prošlim trudnoćama sam jela bademe, a sad me nekako ne traži da ih jedem pa onda pijem- donat. A dobar mi je i za grčeve i kontrakcije tak da imam višestruku korist od njega.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI