Kako se borite s trudničkim tegobama?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala_huckica
    09. Siječanj 2015. 11:47

Dea, što se tiče svrbeža, meni se isto zna pojavit. Ne bih rekla da je nešto zabrinjavajuće u mom slučaju, al definitivno je više nego inače. Npr. sinoć me cijela lijeva ruka svrbila da sam je 5 min trljala. A mislim ja da je to više manje normalno, sigurno ima neke veze s hormonima.

Od mojih tegoba, a imala sam ih više manje sve, samo u slabom intenztetu, najgori i najdugotrajniji je sigurno žgaravica. Ufff...inače sam je znala imat tipa 2 put godišnje. Al zadnji mjeseci su za pop... Usred noći me budi, pa se sagnem obuć gaće nakon wc-a pa se javi. Popijem dec mlijeka, sat vremena super i onda opet. Iako je češće nakon neke konkretne namirnice u prehrani (npr. tuna iz konzerve, paprika, šugo od pomidora), znala se pojavit i sama od sebe.
    Zadnjih mjesec dana su mi počele kostobolje, desna polovica trtice me zna toliko bolit da se ne mogu dignut. I zdjelica, kako se kosti šire i to, pa je teško malo po stepenicama ić. Kukam tu i tam dragome, on me pogladi onda po trbuhu pa bude lakše :D

Bljubica
    09. Siječanj 2015. 13:54

meni za žgaravicu( uz bajame) dosta pomogne i jogurt 

Marlameri
    10. Siječanj 2015. 09:16

Meni za žgaravicu pomaže donat mg. U prošlim trudnoćama sam jela bademe, a sad me nekako ne traži da ih jedem pa onda pijem- donat. A dobar mi je i za grčeve i kontrakcije tak da imam višestruku korist od njega.

• Loreen
    11. Siječanj 2015. 01:38

Meni jabuka pomogne protiv žgaravice. I mineralna. I sjedit a ne ležat uvečer...

Stavim si za vrat onaj jastuk za putovanja, iza leđa bar dva jastučića i spavam dok sjedim... 

Mala_huckica
    11. Siječanj 2015. 13:11

Moja sestra spava sjedečki zbog žgaravice. Ja ne mogu tako zaspat, pa normalno ležim, pa se budim kad me uhvati. Jedino mlijeko pijem za nju. Al isto tako kod saginjaja ne saginjem se na naprijed, nego u čučanj. U svakom slučaju treba gledat da se izbjegava položaj u kojem se pretišće želudac. Pošto beba raste, sve je pomaknuto na gore, i beba isto tako u nekim položajima pretišće želudac što ustvari dolazi do dizanje kiseline. A ako se ipak desi, trebalo bi pomoć sve što neutralizira kiselinu, uglavnom je to il neš na bazi mlijeka il gazirano.

Nixie
    11. Siječanj 2015. 20:36

meni su bademi zakon za taj problem i moj najbolji prijatelj donat mg 

mare27
    15. Siječanj 2015. 07:48

cure jeste imale problema sa zatvorom u početku trudnoće i šta je normalno ,jel se baš mora imat stolica svaki dan,ja počela piti donat al ipak je nemam svaki dan

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.