DarijaZ, ima voća koje dodatno potiče žgaravicu, a to ti je uglavnom ono kiselo - citrusi, ali čitala sam da može i ovo sezonsko, kao što su jagode, višnje, ili pak rane jabuke...
Ja srećom još uvijek nemam problema sa žgaravicom, još uvijek ne znam kakav je to osjećaj budući da ju nikad u životu nisam imala... Ali suosjećam s vama ostalima, nadam se da će popustiti...
Krešimir 19.08.2014. <3
MarijaS, nadam se da ti se nece pojaviti zgaravica uopce jer je paklena. Meni bude onako osjecaj kao da mi netko brusi I pali grlo u isto vrijeme, to me znalo cesto buditi ufff, nikad ju prije trudnoce nisam imala pa kad mi se oko 24. tj. pojavila sam mislila da mi je to nesto od tableta, da sam se mozda preracunala I duplu terapiju popila.
Meni je od voca banana pomogla protiv zgaravice jer je krcata magnezija. :)
MarijaS, nadam se da ti se nece pojaviti zgaravica uopce jer je paklena. Meni bude onako osjecaj kao da mi netko brusi I pali grlo u isto vrijeme, to me znalo cesto buditi ufff, nikad ju prije trudnoce nisam imala pa kad mi se oko 24. tj. pojavila sam mislila da mi je to nesto od tableta, da sam se mozda preracunala I duplu terapiju popila.
Meni je od voca banana pomogla protiv zgaravice jer je krcata magnezija. :)
I ja se nadam da će tako ostati.. Inače imam "dobar" želudac i nikead nisam imala nekih problema s njim tako da će valjda i sad ostati miran... Čini mi se da mi je mama rekla da su njoj uvijek pomagale neke namirnice koje "gase" tu kiselinu, ali se ne mogu sad baš sjetiti koje... Morat ću ju pitati..
Iskrica, blago ti se!!!! Bilo lijepo? Jesi se uspjela što okupati ili si samo odmorila duh i tijelo?
Krešimir 19.08.2014. <3

14.06.2014. L ♥
Bokić curke. Nije me bilo neko vrijeme jer sam BILA NA MORENU 4 dana! (dolje nemam net nego preko moba, pa mi se ne da ići na forume, samo skoknem na fejs).
A ja trebam savjet nekoga kome je recimo ovo druga ili treća trudnoća a da je imao kapilare/vene na nogama. U prvoj mi kapilare nisu pucale/bile vidljive. A sada sam primjetila na par mjesta na nogama. Da li da to mažem sa nečime? Da jedem nešto? Pijem puno vode i inače, pa mislim da nije od toga.
Bokić curke. Nije me bilo neko vrijeme jer sam BILA NA MORENU 4 dana!(dolje nemam net nego preko moba, pa mi se ne da ići na forume, samo skoknem na fejs).
A ja trebam savjet nekoga kome je recimo ovo druga ili treća trudnoća a da je imao kapilare/vene na nogama. U prvoj mi kapilare nisu pucale/bile vidljive. A sada sam primjetila na par mjesta na nogama. Da li da to mažem sa nečime? Da jedem nešto? Pijem puno vode i inače, pa mislim da nije od toga.
Iskrice meni je ovo trca trudnoca i sve su mi kapilare popucale ispod koljena pitala sam doktoricu zadnji put za to pa mi je rekla da tu nema puno pomoci nego da sto vise drzim noge poviseno,u prvoj i drugoj trudnoci nisam imala tih problema.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
MarijaŠ - nismo se kupali. Bili smo u Rovinju, a tamo je more još hladno (19 stupnjeva - to mi je ipak za 2 stupnja premalo - da je bilo 21, uletila bih vjerojatno), a i vani je puhalo. Ali je bilo divno za šetati i provesti 4 dana sa mužićem, curkom i prijateljima (mi smo inače živjeli u RV 3 godine, prije nego mi se curka rodila).
Zaboravila sam napisati - ja još uvijek u 21 tjd imam mučnine, povremeno povraćam (recimo jučer) - ali opet jedem poslije; i imam žgaravice za poludjeti. Meni, ne bi vjerovali, znaju za žgaravicu pomoći Cedevita-bomboni (ili Cedevita kao takva, za popiti). I rennie/gastal. I soda-bikarbona. I oni bomboni iz DM-a sa magnezijem... Ali da je neugodno, jest.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Ja već par noći uopće ne spavam, ne znam totalno mi se sve poremetilo. To od tog vremena, tlak me zeza po danu i onda spavam i po noći nikaj. Ja sam u 14 tjednu i stalno osjećam neki pritisak u maternici, nemam pojma kaj je to, budem sutra vidjela kod ginekologa, ujutro me žgaravica muči, a zadnjih par dana mi se nikaj ne jede a gladna sam, a sve mi se gadi.
da, bas uzivamo ni ja nisam nesto za crtanje, ali zato sam puna ideja, a dragi ih ostvaruje jer je izvrstan crtac, tako da on crta, ja mijesam boje i bojam hehe inace volim takva kreativna izrazavanja pa vec odavno imam zamisljenu djecju sobu.. ne volim stereotipe tipa autici za decke, srceka ili sto vec za djevojcice pa su mi zivotinjice sasvim normalno rjesenje :) a kasnije cemo mijenjati po zeljama naseg malisana :)
danas idem na kontrolu, ai buduci da mi je zadnji put radio uzv, ne vjerujem da ce i danas, no dobro, bitno da je sve ostalo ok pa cu onda sljedeci put vidjeti malisu
da, bas uzivamoni ja nisam nesto za crtanje, ali zato sam puna ideja, a dragi ih ostvaruje jer je izvrstan crtac, tako da on crta, ja mijesam boje i bojam hehe inace volim takva kreativna izrazavanja pa vec odavno imam zamisljenu djecju sobu.. ne volim stereotipe tipa autici za decke, srceka ili sto vec za djevojcice pa su mi zivotinjice sasvim normalno rjesenje :) a kasnije cemo mijenjati po zeljama naseg malisana :)
danas idem na kontrolu, ai buduci da mi je zadnji put radio uzv, ne vjerujem da ce i danas, no dobro, bitno da je sve ostalo ok pa cu onda sljedeci put vidjeti malisu
hej pa super obavezno se javi nakon kontrole mozda budes imala srece pa ti opet napravi ultrazvuk
MarijaŠ, jagode kazes? a ja se trpam jagodamam nenormalno svaki dan, dok ih jos ima...
evo, jucer sam izbacila kasnovecernji obrok, i sve je bilo kej...nema zgaravice....jest da sam bila gladna, al sam pojela 2 nektarine da me zavara, i nije bilo zgaravice...
inace, ni ja u zivotu nisam imala zgaravicu, tako da nisam ni znala kako to zapravo bude, pa sam ispitivala R-a sta se dogadja kad imas zgaravicu, i po njegovom opisu zakljucila da je to to ....
dakle, integralni krekeri, soda bikarbona, cedevita....zapisujem sve!nadam se da ipak necu to sve trebati isprobavati!
MarijaŠ, jagode kazes? a ja se trpam jagodamam nenormalno svaki dan, dok ih jos ima…
evo, jucer sam izbacila kasnovecernji obrok, i sve je bilo kej…nema zgaravice….jest da sam bila gladna, al sam pojela 2 nektarine da me zavara, i nije bilo zgaravice…
inace, ni ja u zivotu nisam imala zgaravicu, tako da nisam ni znala kako to zapravo bude, pa sam ispitivala R-a sta se dogadja kad imas zgaravicu, i po njegovom opisu zakljucila da je to to ….
dakle, integralni krekeri, soda bikarbona, cedevita….zapisujem sve!nadam se da ipak necu to sve trebati isprobavati!
Da, da, baš sam neki dan čitala o žgaravici i o tako tome, jer je i mene zanimalo kako je to. I pročitam to za svo to kao kiselije voće da može nadražiti..
Pa eto vidiš, možda te smeta samo tako kad kasnije jedeš..
Krešimir 19.08.2014. <3
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji