Išla sam sad na Termine poroda i vidim da si ti venera stvarno jako blizu!!! Glupo mi je pitat jel se bojiš i jesi li uzbuđena, vidim da jesi. Osjećaš li kakve bolove zadnjih tjedana, jesi otvorena šta?
Ako ti je toliko važna epiduralna, tj. ako ti je važnija ona nego da trudove prodišeš doma, onda odi ranije u bolnicu ukoliko ti ne pukne vodenjak. Nadam se da će ti se sve fino posložiti. Kod nas se za epiduralnu treba najaviti koji tjedan ranije, obaviti potrebne pretrage i onda moliti Boga da u bolnici bude adekvatan anesteziolog kada ju trebaš primiti. Ja ju ne planiram, ali želim ti sreću da ti se sve poklopi jer en znam kak je to kod vas u bolnici.
Meni je su trudovi počeli jačinom otpr. kao menstrualni (sad to je dosta relativan pojam, pogotovo zato što ja baš nemam inače jake menstrualne bolove) od kičme prema naprijed i na kraju se trbuh jako stvrdne (kao da su se svi mišići istovremeno stegli). Sad, ja ne znam da li ima razlike kod BH kontrakcija, jer ih ja nisam uopće imala u prvoj trudnoći, pa ne znam da li bih prepoznala razliku. Ono što mi je još otkrilo prave trudove je da su se zbilja javljali u relativno pravilnim razmacima (nekoliko u razmaku od 15 min, pa zatim nekoliko u raz. 13 min, pa 10 min, itd ....). Ustvari, lažnjake sam imala tu večer prije pravih i lažnjaci su me čak više boljeli, koliko se sjećam.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Da sam imala normalan ciklus od 28 dana, sutra bi mi bio termin. Ovako, ovulacija mi je kasnila 4-5 tjedana pa mi je termin 19.6. (po zadnjem ultrazvuku 15.6).. nisam se bojala dok ni sama nisam pogledala neki dan video na Youtubeu, grozno...gledala sam prije trudnoće, bilo mi to zanimljivo, ali sad kad je to blizu uplašila sam se i odustala od gledanja. Jučer mi je doktor rekao da sam otvorena prst pa mi je malo skočilo uzbuđenje. Vrijeme brzo prolazi i sve sam više svjesnija šta me čeka.
Ma ne mora značiti da će te ostaviti u bolnici, nadam se da neće. Pa smiješ prenijeti do 2 tjedna. Ali, možda i rodiš do ponedjeljka
Nisam išla na ctg, uputnicu ću dobiti tek za dva tjedna. E sad, ne mora značiti da ću ranije, znam neke koje su bile otvorene pa prenijele. Sve smo mi različite.
To sam negdje čitala da znaju ić na živce ta pitanja "Jeste još u komadu?". Kad se samo sjetim koliko sam ja puta to nekog pitala, a što ću nerotkinja pa nisam pojma imala. Mene živciraju izjave tipa "Samo da bude živo i zdravo". Slušam to zadnjih 8mj 5 puta dnevno!!!! Ufff.... mislim, naravno da je to najbitnije, ali već je rečeno i ne mora se ponavljat.
Sortiraj odgovore
Najstariji