Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lana9
    08. Listopad 2014. 13:42

Cure, a šta se događa ako preneseš, a nisi otvorena i nemogu ti napraviti amnioskopiju? da li čekaju da se malo otvoriš pa onda ili te ručno otvaraju? Zar nije rizično čekati da naprave dok se malo ne otvoriš? Šta ako je voda malo zamučena a oni to ne vide.. Jel se može putem ctg-a vidjeti da nešto ne štima?

LuKi5
    08. Listopad 2014. 17:32

Znam kod te plodne vode da je prozirna ukoliko posteljica nije pocela stariti, zamucena ukoliko posteljica stari I vise nije u mogucnosti opskrbljivati bebu te je tad opasno za bebu da je unutra, I da je mlijecna kod beba u terminu od onih sirastih dlacica koje otpadaju s bebe I da to sam cula za zelenu plodnu vodu od mekonija, da je rijetkost ali da se dogada. Mmama D-u se zurilo van :))))

14.06.2014. L ♥

Pilici
    08. Listopad 2014. 18:19

U svakom slucaju tog ce bit dosta pa valjda necu fulat ..mmama sigurno si se prestrasils sto si to prošla , bitno da je sve dobro proslo 

zebrica

Pilici
    08. Listopad 2014. 18:19

Cure kako taj gel djeluje?to ti namazu dole i onda se pocinjes otvarat??

zebrica

Lana9
    08. Listopad 2014. 19:15

Kužim, znači ako nisi otvorena plodnu vodu ne mogu pregledati. Meni nije još prošao termin, tek je u nedjelju, ali pitam jer me interesira. Nisam uopće otvorena i nemam neki filing da će se nešto početi događati uskoro... 
    Pitala sam iz razloga što je moja prijateljica prenijela 5 dana, nisu joj mogli pregledati plodnu vodu jer je bila zatvorena, jučer dobila trudove i nakraju skužili da se bebica pokakala i plodna voda joj je bila zelena. Bebica je fala bogu ok, al se nagutala malo plodne vode i sad je u inkubatoru na promatranju. Sreća da je dobila trudove da se malo otvorila pa da su joj mogli vidjeti plodnu vodu. 
    Sad se ja pitam, šta bi bilo da nije dobila trudove, šta bi bilo s bebom (pošto joj nisu mogli pregledati plodnu vodu jer je bila zatvorena). 
    Hvala Vam cure na odgovorima... 

Lana9
    08. Listopad 2014. 19:32

e da i meni na uputnici napisali da na sljedećem pregledu obavim ctg, običan pregled i amnioskopiju. (u nedjelju kad mi je termin)
    A šta ako neću biti otvorena za amnioskopiju, onda mi neće moći napraviti taj pregled i provjeriti plodnu vodu. Strah me da se nekaj ne bi zakompliciralo i da beba ne bi patila unutra a oni to ne vide... 
    jooj sva sam luda već od stalnog razmišljanja... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.