Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iskrica1347
    04. Listopad 2014. 12:21

Nata Mala - moguće je da ne osjećaš jako trudove, jer znam više cura koje trudovi skoro uopće nisu boljeli. Ako primjetiš da ti je vodenjak puknuo ili da su ti bolovi sa pravilnim razmacima, ja bih otišla u bolnicu za svaki slučaj. Bolje da te opet vrate, neg da se porodiš u autu, pogotovo ak je beba na zadak.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Boška2
    04. Listopad 2014. 13:48

Mene je sinoc dobro probadalo,ali nikakvi pravilni razmaci i nakon nekih pol sata do sat sve se smirilo. A danas cijeli dan bas menstrualni bolovi i u ledima i trbuh,ali bez probadanja,samo tupa bol i to dosta jaca od ovih dana. A jucer u dva navrata i danas jednom na papiru nakon wc-a nakupina sluzi,ali bjelkasta,nema nikakvih naznaka krvi,niti zilica(kaj bi to mogao biti taj famozni sluzni cep?). Ja nemam pojma kada bi trebala lagano za bolnicu? Da cekam te trudove da jako boli ili...?

<3<3<3 Karl <3<3<3

LuKi5
    04. Listopad 2014. 13:59

Boska. To sto opisujes mi se sve cini kao pripremni trudovi kakve sam imala. Sluzni cep mi je bio bez sukrvice isto tako bjelkasto-zuckast. Osjecas li da ti raste bol pa se smiruje ili ti je bol jednaka cijelo vrijeme?

14.06.2014. L ♥

Boška2
    04. Listopad 2014. 14:24

I da, imam osjecaj da me vise boli kada lezim nego kada polako hodam.

<3<3<3 Karl <3<3<3

Nata Mala2
    04. Listopad 2014. 16:07

ne mogu odrediti razmake, jutros me bolilo gotovo non stop, pa sam se vratila u krevet i zaspala, pa sam se ustala bez bolova, pa sad boli opet isto. bol je baš ta kao da ću dobiti mengu no malo jača. ja isto mislim da su to pripremni trudovi, no ipak me brine jer mi muža nema doma, a moja je torba za rodilište s njim u autu jer mu je jutros bilo lijeno otići po nju :/
    također ne želim doći u zadnji tren pa da moram pod totalnu anesteziju jer vaginalni porod nije opcija. bebana osjetim recimo kao i inače, ne primjećujem neke velike promjene.
    kad sam bila u bolnici rekli su mi da se javim ako počnu trudovi, ili prokrvarim ili pukne vodenjak. u svakom slučaju čekam muža da se vrati, pa ću vidjeti dal da idem ili šta. sluzni čep koliko znam nije otišao, ali ja po noći idem piškiti i po 5 puta a nikad ne palim svjetlo da se ne razbudim, pa je zapravo sve moguće. 
    i još nešto, kod bh kontrakcija mi se uz bol i trbuh jako stvrdne, a sad me boli a nije mi trbuh tvrd. 
    možda sam luda jer sam pred kraj pa i na hladno pušem, ali nije mi više za zezati se.

Nata Mala2
    04. Listopad 2014. 16:09

i gaćice su mi stalno malo mokre, ali ne više nego inače, pa pretpostaljam da je to ipak samo iscjedak (skroz proziran).

LuKi5
    04. Listopad 2014. 16:15

Nata Mala. Imala sam taj iscjedak I mokre gacice od 38. tj. pa su mi za svaki slucaj  provjeravali ako mi curi plodna voda ali nije. To mi se cini sto opisujes kao pripremni trudovi ali posto ti je beba na zadak moj ti je savjet kao sto je Iskrica rekla da odes provjeriti u bolnicu. Za svaki slucaj.

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.