Cure evo i mene tu, vi ste vec uhodane mame. Mi smo jos u bolnici pa ja imam viska vremena za razmisljanje 😂 Posto je ovo prva beba u blizoj obitelji i jedina sam od prijateljica koja sam rodila malo sam zbunjena. Kako vase bebe spavaju? Bok? Leda? Citam svasta na internetu.
Jutro, baš smo na Facebooku pričali o tome, većina stavlja na leđa, nama su rekli na bok, a kaj je na kraju ispravno ko će ga znati 😎
P.S. nemoj previše googlati 😉
Cure evo i mene tu, vi ste vec uhodane mame. Mi smo jos u bolnici pa ja imam viska vremena za razmisljanje 😂 Posto je ovo prva beba u blizoj obitelji i jedina sam od prijateljica koja sam rodila malo sam zbunjena. Kako vase bebe spavaju? Bok? Leda? Citam svasta na internetu.
Ja rotiram sve i bok i leda i trbuh preko dana. 🤗
Btw jutro mamice i bebice!
Kakve su vam noci? Jel se uspijete naspavati?
Ja moram pohvaliti svoju curicu, prakticki od pocetka ona lijepo spava preko noci. Sa razmacimq od 2,5h- 3h. I pokusavam odvojit dan i noc..tako da ju iza 20- 21h hranim u polumracnoj sobi, bez buke . Za sad to funkcionira...kak ce bit dalje , vidjet cemo😀
Jutro! 😊
Bome i moj malac je pravi nocni spavac. Da ga ja ne budim za klopu, imam osjecaj da se sam ne bi do jutra probudio. Isto navecer kad legnemo pogasimo svjetla, telku normalno gledamo pored njega, jedino u hodniku ostavimo svjetlo upaljeno, al to da se mi ne ubijemo kad ustajemo. I nastojimo normalno pricati preko dana kada spava da ga ne naviknemo na potpunu tisinu jer cemo inace morati sjediti u kuhinji dok se gospodin naspava 😁
url=https://lilypie.com]
Mi isto mijenjamo položaje spavanja, na trbuščić ju stavim sebi na prsa pa se tak uspava nakon hranjena po noći, i onda nazad u krevetić na leđa ili bok. Mi isto spavamo po noći, inače se budi na 2,5 do 3 sata, a noćas je čak imala jedan duži spavanac od 4 sata. I mi se hranimo tako oko 9 sati, kupamo se ili prebrišemo i onda idemo na spavanac. Jučer smo imali goste najela se u 6 i bila budna do sljedećeg hranjenja, ali je bila tako dobra ☺️ smijala se svima, prava mala maza. I nakon večere u 9 zaspala ko top do 1. Znam da mame obično kažu da su im djeca jako nemirna nakon posjeta, ali nekako mislim da to sve ovisi o energiji koju posjete donesu sa sobom...
I ja preko dana rotiram polozaje spavanja, iako malac ne voli bas biti na trbuhu. Sto se spavanja tice, ovo mi je najbolja beba koju sam rodila, on tako lijepo spava nocu po 4sata, a kad jede, povuce si koliko treba i pusti, za razliku od starijeg brata koji je danonocno visio na meni i sisao.
Mene muci taj pupak jer ne pokazuje naznake ispadanja jos uvijek, a kako je Antonio jucer povukao hlacice dolje bacajuci nogice na sve strane, bilo je i malo krvi (na bodicu trag) pa nisam pametna sta da radim. Starijima je pupak ispao dan ili dva po povratku iz rodilista i nemam iskustva s ovim. Spricnula sam Octeniseptom jucer malo radi te krvi i sad ne znam jel to bilo pametno uopce 🤷🏼♀️
Ja sam pokušala na leđa stavljati ali okrene se sam na bok 😂, trbuh obožava, mogao bi cijeli dan biti tako, pogotovo kad ga guza muči onda uživa na trbuhu 😀, nedam mu spavati na trbuhu, strah me🙄
A kaj se tiče noćnog spavanja, u 19:30 je gotov, pokušam ga bar do 20 držati budnim ali teško uspijevam, onda oko 23 se probudi, pa u 2, u 5 i onda do 8 odspava, svaka 3 sata se budi, prva 2 tjedna je znao po 4-5 sati odspavati u komadu od 20-1 ujutro pa bi onda se budio svaka 2 sata do jutra.
Ja sam pokušala na leđa stavljati ali okrene se sam na bok 😂, trbuh obožava, mogao bi cijeli dan biti tako, pogotovo kad ga guza muči onda uživa na trbuhu 😀, nedam mu spavati na trbuhu, strah me🙄
A kaj se tiče noćnog spavanja, u 19:30 je gotov, pokušam ga bar do 20 držati budnim ali teško uspijevam, onda oko 23 se probudi, pa u 2, u 5 i onda do 8 odspava, svaka 3 sata se budi, prva 2 tjedna je znao po 4-5 sati odspavati u komadu od 20-1 ujutro pa bi onda se budio svaka 2 sata do jutra.
Jako lijep ritam ima! To je normalno ka duze spava pa da se prije ili poslije toga cesce budi (ali moj srednji sin nije dobio dopis o tome pa je poceo spavati nocu s 2 godine kad sam prestala s dojenjem skroz tako da mi je Antonio odmor za dusu i tijelo)
Ej, cure, preporuka pedijatrijskog drustva je spavanje na ledjima, u hrvatskoj na zalost u rodilistima jos preporucuju spavanje na boku.
Moja je prava spavalica, po noci da ju ne probudim bi cijelu noc prespavala, sad ju ostavim po noci 5 sati da spava, po danu svaka 3-4 ju hranim.
Justme, prasis pupak tyrosurom?
Ej, cure, preporuka pedijatrijskog drustva je spavanje na ledjima, u hrvatskoj na zalost u rodilistima jos preporucuju spavanje na boku.
Moja je prava spavalica, po noci da ju ne probudim bi cijelu noc prespavala, sad ju ostavim po noci 5 sati da spava, po danu svaka 3-4 ju hranim.
Justme, prasis pupak tyrosurom?
Nicime ga ne tretiram (izuzev ovog sto sam malo ocetiseptom radi krvavog traga), tako kazu na Sv.Duhu, samo ne dirati, i s ovo 2 starijih isto nisam nicime tretirala i vrlo su brzo ispali, ali evo nas sad 11.dan i jos je cudo tu.
Super ti malena spava! Ali ako napreduje dobro na kilazi, ne treba je buditi, tak sam ja prvu bebu talno budila pa mi je pedijatrica rekla nek ne budem luda i iskoristim to vrijeme da i ja spavam u komadu umjesto gnjavim i sebe i bebu
Sortiraj odgovore
Najstariji