Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    09. Listopad 2018. 19:03

Petrapp ma super za Luciju da je sve kako treba! Iz glavice vadili krv?😲 ajme, pa kako tamo?
    Ja isto sumnjam na grcice..ali nisam sigurna. Npr primjetila sam da popodne izmedu 17 i 19h tijekom sisanja krene sw napinjat, pa mase rukicama i nogama, kao da mora prdnut ili kaknut..i taki neko vrijeme..pa primi sisu, pa izbaci pa opet se napinje..al ne place i kad prdne ili podrigne,  bude okej. 
    Koliko sam imala prilike vidjet i citat , grcevi su obicno popraceni neutjecnim placom?🙁
    Jos nisam upoznala mamu/bebu koja nema grceve ..tako jos uvijek mislim ds je to neka legenda😃😅
    I da...moja takodjer nemirno spava i ima neke tikove, svakakve zvukove ispusta kad spava..cak i zaplace..tako da ja spavam ko snajper s jednim okom otvorenim ..i stalno gledam sta je, ne mogu se opce opustit. Jel vi imate neko malo svijetlo u sobi ili potpuni mrak?

Looda_vila
    09. Listopad 2018. 19:07

Kako vi oblacite bebu sad vani za setnju? 

Isssa
    09. Listopad 2018. 19:14

Looda_vila

Ja jos nisam spavala na trbuhu iz istog razloga kao i Isssa..sise me nazuljaju😑
    Kad si isssa priimjetila da je Lukas dobio grceve?
    Jel ima beba koje nemaju grceve??🤣
    Citala sam da se obicno jave nakon 3.tjedna…
    Kaj se tice kapi i grceva evo jedan dio teksa..
    Moja frendica je maloj davala sve zive kapi koje postoje na trzistu i nist niie pomoglo.. sve dok se bebi ne razviju crijeva kak treba dzaba sve ostalo.. bome je 3 mj jedva prezvjela. Na rubu zivcanog sloma😑 tak ds se ja bas strasim tih grceva vise nego kaj sam se poroda 🤣

Negdje sa 4 tjedna su počeli, jučer sam mu davala espumisan na svakih 4-6 sati, do tada možda 2 puta u danu, i DEFINITIVNO mu ne odgovaraju, danas cijeli dan plače, grči se ko nikada, odbijao je sisu na kraju je tako jako povratio da je to bilo strašno😥, i sad je evo ok i napokon spava jadničak moj

09. Listopad 2018. 19:21

Petrapp a i mislila sam da su iz glavice, ali sam se svejedno nadala da je peta u pitanju. Na zalost, moraju tako kad im treba veca kolicina krvi. Ma ona je heroj, sve je to izdrzala tako mala. Mogu misliti da se i tebi plakalo skupa s njom. 
    Looda_vila nitko nije upoznao mamu cija beba nema grceve, ali tvrde da ih ima pa mozemo cekati, mozda se nade neka tu na forumu. Mislim da to nisu grcevi sto opisujes nego zaostali zrak s obzirom da prode kad prdne il podrigne. Mi imamo mrak potpuni jer ja ne mogu spavati uz svjetlo, a ako se ukaka tijekom noci, upalim lampicu kraj kreveta da ga presvucem pa opet ugasim kad ga dojim. Za setnju mu obucem bodic dugih rukava i preko jednodjelno odjelce i pokrijem ga dekicom, a na glavi ima pamucnu kapicu, i u kosari je kad setamo. Kako je prosao posjet svekrve?

Looda_vila
    09. Listopad 2018. 19:22

Isssa

Looda_vila

Ja jos nisam spavala na trbuhu iz istog razloga kao i Isssa..sise me nazuljaju😑
    Kad si isssa priimjetila da je Lukas dobio grceve?
    Jel ima beba koje nemaju grceve??🤣
    Citala sam da se obicno jave nakon 3.tjedna…
    Kaj se tice kapi i grceva evo jedan dio teksa..
    Moja frendica je maloj davala sve zive kapi koje postoje na trzistu i nist niie pomoglo.. sve dok se bebi ne razviju crijeva kak treba dzaba sve ostalo.. bome je 3 mj jedva prezvjela. Na rubu zivcanog sloma😑 tak ds se ja bas strasim tih grceva vise nego kaj sam se poroda 🤣

Negdje sa 4 tjedna su počeli, jučer sam mu davala espumisan na svakih 4-6 sati, do tada možda 2 puta u danu, i DEFINITIVNO mu ne odgovaraju, danas cijeli dan plače, grči se ko nikada, odbijao je sisu na kraju je tako jako povratio da je to bilo strašno😥, i sad je evo ok i napokon spava jadničak moj

A mišek mali..kako se mucio! 🙁 nadam se da ce vam sto prije grcevi proc!

maslacko456
    09. Listopad 2018. 21:52

Petra kako to iz glave 😥 virujem da ti nije bilo lako.. ova moja nekad zaplace pa mene boli, a kamoli nesto takvo... 
    Looda mi smo danas bile prvi put u setnji ( 15 stupnjeva je bilo, toplo ali je puhalo), obukla sam joj body, tuticu, trenirku gornji dio  i kapicu na glavu i pokrila s dekicom. 
    Mi spavamo u mraku ali imam nocno svjetlo koje palim kad je presvlacim i hranim. Jadno dite stalno osljepljujem s mobitelom dok provjeravam jel dise 😂

A cure jel jos koja od vas panicari u vezi temperature? Ja sam stalno u panici da ce dobiti temperaturu, i onda bude crvena ili topla i ja odmah u panici 😭 

Nas_bebac
    10. Listopad 2018. 04:25

Hej cure zna neka sta bi moglo boti u pitanju? Boli me lijeva dtrana dise nije tvrda al boli kao da imaž masnice po cikeloj lijevoj strani, probala sam stavljat zople obloge nista nike pomoglo... Pa ako je neka imala slicnu situacija da vidim sta bi moglo biti jer niti uz najbolju namjeru niti da trpim bol nemogu ga podojit na tom kraju... Jucer sam cak imala i temp neznam dal od umora ili od sise... Sada he bolje samo me glava boli....
    E i da prijavljujemo otpali pupak 😁

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Nas_bebac
    10. Listopad 2018. 04:27

Bozee moj mobitel pise sta ga je volja... Ljeva strana sise... Je trebalo pisati 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Looda_vila
    10. Listopad 2018. 06:31

Jutrooo! 
    Justme svekrva je jos kod nas. Sutra ide doma. A bolje da ti ne krenem pisat kakva je to zena.. dovoljno ti govori cinjenica da me u 9 mj trudnoce nikad nije nazvala i pitala kako sam, trebam li sta ..cak niti nakon sto sam rodila. Dosla je do koljevke, pogledala malu ..veli bas je slatka, okrene se i ode. Ona je dosla malo se odmorit..cijeli dan lezi u dnevnom i gleda tv, dok ja hendlam oko bebe, rucka itd. Mogla bi romane i romane napisat o toj zeni u nazad 12 god koliko ju znam..al steta trosit rijeci. Ona je sams sebi najvaznija i samo o sebi voli pricat, cijeli svijet se vrti oko  nje. Jedva ceakm da ode sutra...😖
    Maslacko super za prvu setnju... ja volim svaki dan otic s malom van..bar na pol sata - sat. Obicno odem nakon podoja , kad se ona umiri ili zaspe. 
    Jos nisam dokucila kako da odem s njom ns duze van..jer morat cu dojit vani..a to zahtjeva pripreme😁
    Ja joj obucem bodi hlacice, gore vestu/jaknu, kapicu i dekicu. 
    Kod nas u stanu je oko 24 -25.. jel bi mogla bit ona u bodiju kratkih rukava? Ili da ostavim ipak dugi?
    Nas bebac jesi li napipala kakvu kvrgu? Cvoric? Dal te boli na dodir? Dal boli kad hodas?
    Moze bit da ti je doslo do zacepljenja kanalica. Ja sam to prosla prosi tjedna. Imas pod temom "problemi s dojenjem"
    Uglavnom ako je to u pitanju.. sve ti se svodi na to da prije podoja topli oblozi (koliko god mozes izdrzat toplo) i masaza, da odcepis kanalice. Stavljat bebu sto vise na tu sisu, mali ce ti najbolje sve izvuc van..no nemoj zanemarit drugu dojku. Ja sam se morala 2x izdojit jer mala nije bila zainteresirsna za jelo tad. Poslije podoja hladni oblog.
    Meni je temp skocila iznad 39 i ja ssm popila lupocet...smirilo se svw kroz par sati. Bol ostaje malo duze to je normlano. Al kroz 2 -3 dana sve se unormalizira.

Nas_bebac
    10. Listopad 2018. 07:44

Nema nikakvih čvorica niti kvrgi l
    Probala sam staviti malog na sisu ali boli na sam dodir a jos kad on krene vuc onda ja placem....probat cu sa toplim oblozima opet... 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.