Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    06. Listopad 2018. 10:17

Baby.nb1

Looda_vila di si kupila citac kartica?

Links 100 kn. Ukucaj si citac smart kartice. Mozda imas i tam kod pointa..onaj centro ducan

06. Listopad 2018. 14:45

Looda_vila jesu ti na kraju aplicirali Dianatal uopce s obzirom da je na kraju bio carski? 
    U vezi dojenja, iako je uvrijezeno misljenje da samo u pocetku mozes imati zacepljen kanalic pa da bude crveno i nateceno i bolno, to nije bas tako, ja sam sa starijim sinom imala kad je on imao godinu dana i imao je virozu i manje je dojio tih dana i jako mi se upalila lijeva i boljelo je pakleno, a bila sam sigurna da se to dogada samo u pocecima dojenja.

Isssa
    06. Listopad 2018. 15:19

Pozdrav mamice 😀
    Evo zaživio i ovaj forum 😀😀😀😀
    Ima nas koje su bile na carskom, jel vam natiče iznad reza? 
    Meni ako se mrvicu isforsiram odmah otok nastane cijelom dužinom 🤔, eh da, i rez mi je 25 cm ali sam se relativno brzo oporavila. Jučer smo bili kod pedijatra, Lukas je dobio 1300 grama od izlaska iz bolnice, samo ga dojim 😀
    K1+d3 koje pišu na otpusnom nisam davala kad je dobio k1 u bolnici, jučer smo dobili za d3 ali ja to tak nebi davala, znam da je bitno jako ali puno smo vani i svugdje piše da za prva 3 mjeseca imaju zalihu. 
    Pedijatar je rekao 4 kapi ujutro a to je 800 nečega, a dojenoj djeci je 400 max, zbunjena sam skroz 🤔
    Grčevi ga malo muče, dajem bio gaiu 5 kapi ujutro ali prebaciti ću to na popodne jer baš puno kaka poslije toga.

Looda_vila
    06. Listopad 2018. 16:29

Justme da, aplicirali su mi 2 tube..kad sam bila 7 cm i negdje oko 9-10 cm...al eto mala nikak da se dovoljno spusti..kad sam tiskla, trud ju ue povukao dolje al premalo i svaki put se glavica vratila nazad.. jedan doktor  pokusao ju namjestit preko trbuha i gurat preko trbuha..al ja vise kasnije nisam imala snage tiskat jer to nije islo..poceli su padat njezini otkucaji ,, meni skocila temp i  moralo se na carski.
    Isssa  25 cm?!?!? Pa kak? Pa to je ogromno. Duplo vise nego moj! Jesi sigurna da su to cm a je savovi? Fakat mi se cini ti jako puno.
    Mene rez zaboli kad se isforsiram! 
    Ja ne znan kaj opce glume s tim k1d3 kapima..bas ssm pitala kumu, oni  to vani nitko nis ne daje. 
    Ja dajem bio gaju..a tam pise da ima d3. Tak da mislim da ne treba jos dodatno davat d3...ili?
    Bravo za Lukasa! Stvarno je dobio lijepe kilice!

Amy2018
    06. Listopad 2018. 17:09

Cure, treci dan u bolnici beba mi je malko pozutila, jedva vidljivo, jedan dan nakon tj juce kad sam trebala biti otpustena, pedijatrica pregledala, kaze beba zdrava nalaz bilirubina je ok, ali da je malo zut i da pratim. Danas mi je vise pozutio, nista jos previse, ali jeste za razliku od juce. Ja sam A pozitivna i RH pozitivna, ima li sad veze muzeva kriva grupa(ne znam koja je). Ako je kod vas u neke beba imala pravo zuticu, da li su trazila ocevu krvnu grupu, Jel moze to imati veze sa tim? I ako vise pozuti, sta bi se dalje radilo, da li lampa ili nesto vise? 

src="https://lmtf.lilypie.com/pG4Hp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>

06. Listopad 2018. 17:45

Amy2018

Cure, treci dan u bolnici beba mi je malko pozutila, jedva vidljivo, jedan dan nakon tj juce kad sam trebala biti otpustena, pedijatrica pregledala, kaze beba zdrava nalaz bilirubina je ok, ali da je malo zut i da pratim. Danas mi je vise pozutio, nista jos previse, ali jeste za razliku od juce. Ja sam A pozitivna i RH pozitivna, ima li sad veze muzeva kriva grupa(ne znam koja je). Ako je kod vas u neke beba imala pravo zuticu, da li su trazila ocevu krvnu grupu, Jel moze to imati veze sa tim? I ako vise pozuti, sta bi se dalje radilo, da li lampa ili nesto vise?

Ako pozuti malo, s nijm na sunce, mom je bilirubin bio dobar na izlasku, ali je 5.dan zivota malo pozutio i patronazna rekla malo na sunce, 5 minuta pa svaki dan malo povecavati i da ce se smanjiti do 15.dana, a ako se ne povuce, ja idem pedijatrici neka ga ona vidi, ali vec je puno manje zut 

petrapp2605
    06. Listopad 2018. 18:10

Heej mamice, da vam se i tu pridružimo. Ja svojoj curki dajem babytol ampulice d3k1, plus espumisan za svaki slučaj i waya. Za sada nemamo grčeve, a ampulice koristimo od izlaska iz bolnice odnosno od 11 dana starosti. Jučer smo trebale odraditi prvu pedijatrijski pregled ali je pedijatrica odlučila da ne s obzirom da u utorak idemo kod pedijatrice na merkuru na uzv glavice i vađenje krvi. Kao tak će je oni pregledati pa nek k njoj dođemo za tjedan dana. Još mi je rekla da ju sad kad je malo ojačala probam hraniti bez šeširića jer ću tak kao imat više mlijeka...prvi put čujem to. Ko da mi više treba curi na sve strane. Mi trenutno imamo 3 kg, dobila je pola kile od kad smo doma

06. Listopad 2018. 18:15

petrapp2605

Heej mamice, da vam se i tu pridružimo. Ja svojoj curki dajem babytol ampulice d3k1, plus espumisan za svaki slučaj i waya. Za sada nemamo grčeve, a ampulice koristimo od izlaska iz bolnice odnosno od 11 dana starosti. Jučer smo trebale odraditi prvu pedijatrijski pregled ali je pedijatrica odlučila da ne s obzirom da u utorak idemo kod pedijatrice na merkuru na uzv glavice i vađenje krvi. Kao tak će je oni pregledati pa nek k njoj dođemo za tjedan dana. Još mi je rekla da ju sad kad je malo ojačala probam hraniti bez šeširića jer ću tak kao imat više mlijeka…prvi put čujem to. Ko da mi više treba curi na sve strane. Mi trenutno imamo 3 kg, dobila je pola kile od kad smo doma

Bravo za Luciju, bas lijepo napreduje! Ma sam ti po svom, ako ti je lakse sa sesiricima, ocito je da je malenoj dobro kad dobiva lijepo na kilazi 😊
    A kolicina mlijeka nema nikakve veze sa sesiricima nego s tim koliko dijete doji jer si oni cescim dojenjem navuku vise mlijeka, ne znam odakle joj to sa sesiricima, al kao mama s poprilicnim stazem u dojenju, nisam,se nikad susrela s tom informacijom

Isssa
    06. Listopad 2018. 19:09

Looda_vila

Justmeda, aplicirali su mi 2 tube..kad sam bila 7 cm i negdje oko 9-10 cm…al eto mala nikak da se dovoljno spusti..kad sam tiskla, trud ju ue povukao dolje al premalo i svaki put se glavica vratila nazad.. jedan doktor pokusao ju namjestit preko trbuha i gurat preko trbuha..al ja vise kasnije nisam imala snage tiskat jer to nije islo..poceli su padat njezini otkucaji ,, meni skocila temp i moralo se na carski.
    Isssa25 cm?!?!? Pa kak? Pa to je ogromno. Duplo vise nego moj! Jesi sigurna da su to cm a je savovi? Fakat mi se cini ti jako puno.
    Mene rez zaboli kad se isforsiram!
    Ja ne znan kaj opce glume s tim k1d3 kapima..bas ssm pitala kumu, oni to vani nitko nis ne daje.
    Ja dajem bio gaju..a tam pise da ima d3. Tak da mislim da ne treba jos dodatno davat d3…ili?
    Bravo za Lukasa! Stvarno je dobio lijepe kilice!

Je draga, 25 cm i to na hero izrezana, sa lijeve strane je duži nego s desne, tražili su naj veće flastere po odjelima da mi imaju kaj staviti preko, samo su govorili "da, ogroman je rez ali nije bilo vremena za manji" a ovi podljevi su od kuka za širenje 😥

Looda_vila
    06. Listopad 2018. 19:43

Ajme Isssa ! Mene ovo boli samo kad gledam!! O boze..evo suze mi idu, hormoni... Pa stavarno su te rasporili..ko da su vadili dijete od 5 kg, a ne mišića malog! Znam da je malac na 1.mj i glavno da je sve sretno zavrsilo, al ne mogu se nacudit koliki ti je rez.
    Moj je jedva 11 cm, nisam se sad sredila dolje da poslikam al minimalno se vidi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.