Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelennnna
    22. Veljača 2018. 13:32

Teta55

Jelena, to je jako veliki raspon :-P
    Sve je bilo u redu na pregledu, plod ima 3mm, srce kuca! Kontrola za tjedan dana.

Poslin sam našla da je to raspon od početka 7. do kraja 8. tjedna. Tako da ste idealni za početak!!!!
    P.s. Čestitam!!!! Sad možeš s mirom odahnit. 
    Meni je nekako svakim danom sve lakše psihički, a sve teže fizički. S  obzirom koliko mi je po cili dan loše neka glupa mučnina kao da sam se najela kao nikad u zivotu pa da mi je lose, a za divnu ironiju kad stavim bilo šta u usta stane mi muka privremeno bar na sat,  sat i po. 
    Tako da računam da smo se dobro bondali ja i moja točkica kad mi je tako mucno cili dan. 

koskica
    22. Veljača 2018. 13:44

Ja sam bila danas na prvom pregledu i trudna sam 8+4. Termin poroda mi je 1.10.  a zadnja m mi je bila 23.12. 
    Sve je, hvala Bogu u redu, beba ima 2 cm. Kada sam je vidjela na uzv-u. Pomislila sam: Isuse moja bebica, i rukice i nogice. Bila sam toliko sretna da kad sam zvala muža skliznula sam po stepenicama i skoro se razletila. Hvala bogu pala sam preko samo 4 stepenice i završila na koljenima. Uspjela sam se uhvatiti za ogradu i ne udariti trbuh. Jao, koja sam ja šeprtlja. Kao nisam mogla sačekati da izađem iz zgrade a vani snijeg 20 cm. Baš užasan dan. Pijem kavu nesicu 1-2 šalice dnevno. Ponekad samo jednu i da popijem ponekad čašu pive navečer. Ne pušim.
    Mislim da su danas još 2 cure trebale na pregled ali se ne sjećam koje. 

url=https://lilypie.com]

22. Veljača 2018. 14:10

Jelena, da, sve je skolski, plod je za 6+0, dakle sve ok. Meni je malo tesko psihicki, pogotovo ce biti za 10ak dana, kada su se svi spontani dogadali, ali mislim pozitivno :)
    Mucnine imam kroz dan, zapravo od ujutro do navecer, ali ne traju predugo, mozda sat vremena, i ne javljaju se nakon jela, ali nastojim kolicinski ne pojesti puno odjednom.
    Kad ti je pregled?
    Koskica, koliko je smijesan opis, toliko mi je zapravo zao cuti da si pala, mogla si i gore proci, molim te cuvaj se, pogotovo po ovom vremenu, i samo pomalo :-*

koskica
    22. Veljača 2018. 14:41

Tena i meni je sad smiješno ali vjeruj mi da onaj trenutak kad sam padala sam bila u strahu da se bebu nešto ne desi. A ono u jednoj ruci kišobran u drugoj mob i umjesto da to bacim i spasim se ja se sa svime time lovila. Vidio me jedan stariji gospodin. I jedna žena i ona se baš prepala a pazi mene ma ne sve u redu i dalje u filmu da nazovem muža i velim sretnu vijest....

url=https://lilypie.com]

Dija85
    22. Veljača 2018. 15:06

Bok cure! Ja jučer zaboravila popiti folacin. Sumnjala sam da mi je od njega dosta muka. I danas se osjećam baš dobro. Došla mi je na trenutak mučnina ali u usporedbi sa prošlom, koja je trajala cijeli dan, ovo je ništa. Mogla sam i jesti i popiti nes. Možda je slučajnost ali možda je ipak vrijeme da zamjenim folacin nečim drugim jer one mučnine su grozne. Što bi mi predložile? Da kupim prenatal? Valjda ima dovoljno folne u njemu. 

malac_28
    22. Veljača 2018. 15:12

Bok cure, nova sam ovdje  :) 
    Čestitam od srca svim trudnicama :) 
    Prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 22. 1. i danas, 32. dan ciklusa, sam napravila test i ugledala lijepi debeli plusić :) ovo mi je prva trudnoća pa ne znam što i kako dalje. Sutra ću nazvati ginekologa, ali pretpostavljam da je još rano za pregled i da mi preostaje samo čekanje, ali nema veze bitno da je plusić tu :) 

Jelennnna
    22. Veljača 2018. 15:20

Teta55

Jelena, da, sve je skolski, plod je za 6+0, dakle sve ok. Meni je malo tesko psihicki, pogotovo ce biti za 10ak dana, kada su se svi spontani dogadali, ali mislim pozitivno :)
    Mucnine imam kroz dan, zapravo od ujutro do navecer, ali ne traju predugo, mozda sat vremena, i ne javljaju se nakon jela, ali nastojim kolicinski ne pojesti puno odjednom.
    Kad ti je pregled?
    Koskica, koliko je smijesan opis, toliko mi je zapravo zao cuti da si pala, mogla si i gore proci, molim te cuvaj se, pogotovo po ovom vremenu,

Pregled mi je u ponedjeljak. Bar ce mi brz vikend bit (idemo do kumova na vikendicu i u nedjelju mi rockas) tako da mi ne djeluje daleko to toliko ka prije. 
    Cestitam Koskice. Stvarno je smijesna anegdota.

Dija85
    22. Veljača 2018. 15:24

malac_28

Bok cure, nova sam ovdje :)
    Čestitam od srca svim trudnicama :)
    Prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 22. 1. i danas, 32. dan ciklusa, sam napravila test i ugledala lijepi debeli plusić :) ovo mi je prva trudnoća pa ne znam što i kako dalje. Sutra ću nazvati ginekologa, ali pretpostavljam da je još rano za pregled i da mi preostaje samo čekanje, ali nema veze bitno da je plusić tu :)

Pa možda i nije prerano. Tako sam negdje i ja bila na pregledu. Zadnja menstruacija mi je bila 5.1. A na prvi pregled sam išla 6.2. Vidjela se mala točkica na ultrazvuku. 

Jelennnna
    22. Veljača 2018. 15:33

Dija85

Bok cure! Ja jučer zaboravila popiti folacin. Sumnjala sam da mi je od njega dosta muka. I danas se osjećam baš dobro. Došla mi je na trenutak mučnina ali u usporedbi sa prošlom, koja je trajala cijeli dan, ovo je ništa. Mogla sam i jesti i popiti nes. Možda je slučajnost ali možda je ipak vrijeme da zamjenim folacin nečim drugim jer one mučnine su grozne. Što bi mi predložile? Da kupim prenatal? Valjda ima dovoljno folne u njemu.

Najbolje da pitas svog ginekologa sta ti predlaze. Meni je moja rekla da u prenatalnim bude dovoljno folne tj da ne trebam samu folnu uzimat kad vec njih pijem.

Isssa
    22. Veljača 2018. 15:40

Pozdrav curke, evo mene sa drugog pregleda 😀, veličina bebice 58mm, 12. tjedana, sve je super jedino mi je mrvicu štitnjača sporija pa sam dobila tablete 😀
    Dobila sam i trudničku knjižicu, uputnice za krvnu grupu i rani kombinirani probir, sutra sam u Petrovoj na pretragama 😀

Čestitam novim trudnicama 👣🎉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.