[ul]
Teta90Ja se prije neki dan hvalila kako sam dobila samo 1.5kg, jucer stanem na vagu i strefilo me: +3kg! Pa neznam kako sam u 2 tjedna dobila 1.5kg 😬 Doktor je rekao da je prirast ok, ali me brine jesam li u kratkom roku dobila puno.. Sto mislite?Prirast težine u trudnoći po tromjesječju (prosječne vrijednosti): [ul]
[li]1.tromjesječje: većina žena dobije najviše 1.6 kg tijekom prva tri mjeseca[/li]
[li]2.tromjesječje: dobitak oko 0.5 kg po tjednu u sljedeća tri mjeseca (5.5 - 6.4kg ukupno)[/li]
[li]3.tromjeječje: dobitak od oko 5kg cijekom zadnja tri mjeseca [/li]
[/ul]
[/ul]
Me kile variraju, ovisno šta jedem dan prije, čak 2 kg variraju, ako par dana jedem isključivo zdravo i puno vode onda je ok kolaža, a ako jedan dan pijem manje vode i npr pizzu ili tak nešto idući dan sam odma na +2, ili mi se događa često da sam ujutro teža 1 kg nego navečer nakon cijelog dana vode i hrane, baš nema logike nikakve
Isssa baš tak, kile ovise o jako puno toga. Naravno postoje razno razne tablice koje su samo okvirni pokazatelji i ne treba ih slijepo pratiti jer svi smo mi različiti.
Pozdrav svima
Čestitam svima na pregledima!!
Evo mi završili sa pregledom..sve je super..beba je jako aktivna..veliki smo 30cm i imamo oko 750g..
Tinci, bravo za napredak! Beba je bas velika!
Kako je bilo na natjecanju?
Bok zenske...
Vidim raspisale ste se opet o svemu... pola sam zaboravila...
Al moram napomenut da cu zadavit onu koja je stavila sliku onog divnog predivnog kupa s vocem... zaboravih koja je to bila! 😂😂
Sto se tice posjeta nakon poroda... evo ovo mi trece i ja od prvog dana imam neka pravila... moji roditelji, njegovi roditelji i braca i sestre nasi mogu doc kad zele... znam da nece pretjerivat i gnjavit i dobro dode jos par ruku po kuci... najblizi prijatelji i kumovi ne dolaze unutar prva dva tjedna, dok malo ne dodem k sebi i ustimam sve s bebom, a i onda ne mogu ocekivat od mene ne znam ja sta... muz je tu, ja ako se mogu druzit ok ako ne vidimo se drugi put.... svi ostali, dok ne prode mjesec dana nemas mi sta radit tu i nikako bez najave...
Takkder imam pravila o odgoju djeteta i svemu vezanom uz to... ne primam savjete ako nisu trazeni... dojila sam dvoje po vise od godinu dana i tp samp zato jer sam imala celicnu volju i zivce i jer sam.svih stetala u pm odmah na pocetku...
Nema nosanja bebe stalno i setanja iz ruku u ruke... nema ljubakanja... nema pokudavanja hranjenja bebe bilo cime sto ja nisam odobrila (bila to bocica ili kasnije kasice).
Znam... ovako zvuci grubo... ali uz ovu moju obitelj morala sam postaviti granice odmah! Moja sveki je imala svakojake ideje i savjete... za pola njih bi ju pridavila da je samo i pokusala... ostali su malo razumniji, ajde... al malo 😂😂
Sad cu jos i klince morat educirat... haha...
Ja zadnja 3 dana slabo osjetim mrvicu i bas me to malo brine... znam da nebi trebalo jer je rano jos ali kako sam rano pocela osjecat i bilo prilicno cesto i intenzivno, sad me ovo zatisje bas muci 😔
Slikala sam se jutros, makar mi je sutra punih 15... ali uvijek zaboravim pa prikeljim danas...
Sreća 1 - 2011.
Sreća 2 - 2013.
Sreća 3 - na putu :)
Sreća 1 - 2011.
Sreća 2 - 2013.
Sreća 3 - na putu :)
Teta beba je dosta velika da..pa nek idem napraviti OGTT da slučajno nije šećer u pitanju..kod svoje ginekologice imam zakazano tek 08.06. zato ću ovaj tjedan ić napraviti pretrage u medico..kada imaš ti pregled u bolnici?
Natjecanje je ok prošlo, malo smo se umorili jer ima dosta vožnje do tamo, pa nazad..
Sortiraj odgovore
Najstariji