Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    05. Kolovoz 2018. 18:09

Looda_vila

Mene danas tako peru hormoni da je to strava! 🤯
    Prvo sam gledala neki filmic o dojenju na youtube od udruge RODA koji traje skoro 2h, takav mix emocija me preplavio.. od uzbudenja, straha, veselja, bojazni, sa hrpom upitnika iznad glave…da nisam znala bi li plakala, smijala se, bila tuzna i potistena sve u isto vrijeme😑😫😭😂😳😰 Dosao muz u sobu da pita staa mi je - izderem se na njega da mi nije nista, jadan zbunjen ne zna sta bi.. samo se pokupio u dnevnu🤣🤣
    Sad gledala film kuca na jezeru, plakala ko kisna godina… 😭😭 majko mila koje nenormalno stanje!!

Mislim da nas ima više kojima zna bit tako, čudo zvano hormoni 😂😂😂, blažena trudnoća 🤣, moj bježi od mene kad me uhvati takvo ludilo

Schinin
    05. Kolovoz 2018. 19:25

pozdravcic cure  nama se vratilo ljeto  jos prekjucer tako da sam puno s malom vani  sinoc ona drhti u bazenu a neda se istjerat van, jadno dijete pozelilo da se kupa dok smo imali jesen btw nakon 23 mjeseci zivota je otkrila dudu  kao beba ju je s gadjenjem odbacivala sad je grize 
    jucer smo bili citav dan skoro negdje, a meni mobitel opet ne da da se ulogirma na klokanicu  zato nisam nista pisala, a vidjela sam da je bilo ptanja za mene, odgovaram odmah 
    sve ste nesto pisale o gladi, meni nije glad problem, vec neka nenormalna zedj, ne mogu se napiti  sto god da popijem kao da nisam pila bar tjedan dana... mjerila sam si secer ali je u redu, tako da bar nije od toga... a samo razmisljam kako mi sva ta tecnost ode u noge  
    cure hvala vam za utjehu u vezi haljine, drago mi je da nisam jedina sa tim "problemom"  samo sto se meni takve stvari dese i kad nisam trudna 
    Sanja drago mi je da je kod tebe bilo sve u redu  izdrzite curke jos koji dan i eto vas brzo zajedno 
    Isssa ti mi na toj slici djelujes tako sitno , ni trbuh mi se ne cini tako veliki.. u svakom slucaju zgodna mama
    Baby.K, Kike, Teta zgodne busice 
    Anđeo bas mi je zao zbog ledja... mogu mislit kako ti je  i mene je uhvatilo ali ja se bar koliko toliko mogu kretati i sama ustati odnosno otkotrljati iz kreveta...samo se zezam stalno s muzem da definitivno ne hodam kao neki eu politicari 

05. Kolovoz 2018. 19:38

Nas_bebac

KikeS

Nas_bebac

Mi sada ljepo odspavali malo ali bi jos 😁😁
    Curke uzivajte koje se smijete kupat a na moru stee a nesmijem 🙄 takooo blizu a takooo dalekoo 😶😶
    Masen i Bruncili zasigurno uzivaju sa svojim smotuljcima 😁😁
    Uh uh Anđeo tebe bas ulovilo 😳
    I sada kada spominjete hranu i ja sam gladna opet…. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Hahhaha

Sad opet citam kad je kojoj termin. Pa nama je isti dan ☺🍼
    I ja sam jela, krusku i marelicu 😂😂😂😂

Kada je tvoj? Meni ga nije prebacila ali bi kao morala jer je beba za tjedan vec tj trebalo bi biti 19.9 al ona ostavila 25.9 😁 paa vidit cemo kada odluci van😁😁😁😁 hahah

A meni je po ZM 20.9, al kako je bila kasnija ovulacija po uvz 25.9. 😂😂😂

Jelennnna
    05. Kolovoz 2018. 19:44

Bok klokse, 
    Schinin super da opet mozete gustat na bazenu. 
    Anđeo bas mi je zao radi leđa ti, moja mama je sa mnom u trudnoci imala ogromne probleme, svako par dana na inekcijama, poslije je nikad nije mucilo to. Trudnoca je bas bizzaro zbog tih nekih stvari. 
    Teta super slatka slicica, mene bas emocije obuzmu kad se sjetim pocetaka dok si govorila ka virujen u ovu bebu i svega sta si prosla prije, a pogle koliki put je sad prevaljen!
    Kike super da se smis kupat, ja predvecer malo do Znjana prosetam, bas sam ljubomorna na sve kupace. 
    Hvala svima na savjetu za grihanje, hehhhe. 
    Mene danas zbediralo kad sam skuzila da taj vrh prsta nije isto sta cm. Jer ka prst je cm i po, a kako cujem toleriraju do 3ipo cm. Jucer mi se opet nekako poslozia dan da sam slabo mirovala i danas me bas oprala griznja savjesti, tako da sam danas popodne bas i 2 h odlezala i sve lagano. 
    Mislim da sam i ja u tom superemotivnom stanju.
     Sutra napadam s muzem Lidl, svidjaju mi se stvari iz letka. 
    Pozzz svima. 

Schinin
    05. Kolovoz 2018. 19:47

lijecnicka ordinacija radi punom parom 
    Aurora a ne znam sto da ti kazem za to sa hashimotom i glutenom. cinjenica je da je ta bezglutenska dijeta postala pomoderna, svi bi sad na bezglutensku dijetu iako je masa studija pokazala da bezglutenska hrana nema nikakvog benefita osim ako imas celijakiju... e sad posto vec imas jednu autoimunu bolest (hashimoto) i tvoje sanse za imati neku drugu autoimunu bolest kao celijakiju su dosta vise neg kod normalne populacije. a bas sam nedavno citala da imaju novi seroloski testovi za celijakiju ("alergija na gluten") koji puno bolje otkrivaju tu bolest, jer su stari testovi dosta slucajeva propustila. na kraju samo biopsija tankog crijeva donosi pravu dijagnozu, ali dosta doktora ne salje pacijente na endoskopiju ako su seroloski testovi negativni. americko drustvo za gastroenterologiju kaze da je "cista" celijakija nekih 1% populacije dok "atipicna forma" bude 5-10% ali to vecina lijecnika ne dijagnosticira kao celijakiju i pacijenti se muce dok bi im jednostavna bezglutenska dijeta mogla pomoci...u slucaju da netko sa celijakijom ima i hashimoto (sto je relativno cesto) studije su pokazale da se bez dijete mora vise hormona substituirat dok kod onih pacijenata koji se drze bezglutenske dijete samo "ustimavanje" terapije ide brze i lakse i da trebaju manje hormona. e sad u tvom slucaju, nisi pisala jel ti bolje sa bezglutenskom dijetom? jesi mozda i anemicna (manjak zeljeza)? imas probavne tegobe? ako da, mozda bi mogla nagovorit svog lijecnika da te posalje na endoskopiju sa biopsijom duodenuma - ako se potvrdi celijakija, drzi se dijete, ako ne, nemoras se mucit s tim jer ti onda nema efekta ni na stitnu ;)
    Garavusa na skali 1-10 trebas se brinuti otprilike 2  posto ti dragi uzima vec neko vrijeme andol onda je najvjerovatnije on uzrok tih masnica posto djeluje antikoagulativno, tvoj dragi samo reagira malo vise na njega. a da one stoje tu i po dva tjedna i nije zabrinjavajuce, cesto tijelu treba malo duze dok se to razgradi, a posto je kod vas pakleno vruce vjerovatno ima i manjak volumena odnosno tijelo je zabavljeno s tim da regulira temperaturu a masnice su sekundarne. a to sto ni heparin ne pomaze - neki reagiraju sensitivnije na neke substance, neki manje, napr. ni meni te heparinske kreme ne pomazu ni malo... ako se nakon dva tjedna nakon sto je prestao uzimati andol nastave pojavljivati masnice onda nek ide napravit krvnu sliku

Schinin
    05. Kolovoz 2018. 19:50

nastavak lijecnicke ordinacije 
    Dea_Rene Clexane nisu nikakva prepreka dojenju, cak ni drugi antikoagulansi. studije nisu pokazale da prelazi u znacajnoj kolicini u mlijeko tako da je bezbjedno za bebicu. cak nije pokazano da lohije duze traju ili zacijelivanje rana. sto ti ne znam reci (a nisam nigdje nasla na tu informaciju) je utice li kako na proizvodnju mlijeka... ako zellis dojiti, ja bih ti preporucila u svakom slucaju preventivno pijes i neki caj za dojilje, puno piti uopceno i mozda nesto od onoga sto sam neki dan pisala ako primjetis da kolicina mlijeka ne nadolazi...skoditi nece, a ako pomogne super
    Kike i Dea_Rene zao mi je sto ste prolazile kroz to sve  sto se poroda tice preporuka je da se sa prvim naznacima trudova niposto vise ne injicira. e sad ako si prije pocetka trudova injicirala- onda je to tako :) samo obavezno jos jednom u bolnici napomenuti da se pikate i cime i ne bi trebalo biti problema. kod planiranog poroda (carski, indukcija) je preporuka dva dana ranije preci na intravenozni heparin.
    YAZ su bas poznate da mogu napraviti ugruske.... teoretski svaka hormonalna metoda (pa i spirala sa hormonima) nosi risiko trombofilije, ali je kod Yaz bas bilo izrazeno. teoretski svaka cura/zena bi trebala dobiti prvo one osnovne nalaze za trombofiliju prije neg sto dobije hormonalne antrikontraceptive. a ima puuuuno boljih kombinacija neg sto je yaz, tako da mi je ta gin od Garavuse bas cudna...Kike ti mozda nemas nista genetsko za trombofiliju ali sama cinjenica da si imala ugruske i emboliju pokazuje da si "osjetljivija" na to tako da bi ti ja u slucaju i slijedecih trudnoca preporucila da se pikas, cak da se i tokom dojenja pikas kao sto je kod Dea_rene planirano. u tvom slucaju bih ja bila i jako oprezna sto se tice hormonalne zastite...
    Jelena ti si uloziva za vrh prsta? to nije isto sto i otvorena za prst! prst se racuna 1,5 cm ali tada je citav cervih prohodan za "prst". ako imas kiflu doma uzmi je i gurni vrh prst u nju - to ti je "uloziva za vrh prsta" - donji dio cervixa se poceo malo ovarati a ti iznnad tog amozes imati jos 3cm cvrstog cervixa. zato opet ponavljam ni ceste kontrole nisu dobre, samo te zbedira 

Isssa
    05. Kolovoz 2018. 19:56

Schinin

pozdravciccurenama sevratiloljetojos prekjucer tako da sam puno s malom vanisinoc ona drhti u bazenu a neda se istjerat van, jadno dijete pozelilo da se kupa dok smo imali jesenbtw nakon 23 mjeseci zivota je otkrila dudukao beba ju je s gadjenjem odbacivala sad je grize
    jucer smo bili citav dan skoro negdje, a meni mobitel opet ne da da se ulogirma na klokanicuzato nisam nista pisala, a vidjela sam da je bilo ptanja za mene, odgovaram odmah
    sve ste nesto pisale o gladi, meni nije glad problem, vec neka nenormalna zedj, ne mogu se napitisto god da popijem kao da nisam pila bar tjedan dana… mjerila sam si secer ali je u redu, tako da bar nije od toga… a samo razmisljam kako mi sva ta tecnost ode u noge
    cure hvala vam za utjehu u vezi haljine, drago mi je da nisam jedina sa tim "problemom"samo sto se meni takve stvari dese i kad nisam trudnaSanja drago mi je da je kod tebe bilo sve u reduizdrzite curke jos koji dan i eto vas brzo zajednoIsssa ti mi na toj slici djelujes tako sitno, ni trbuh mi se ne cini tako veliki.. u svakom slucaju zgodna mamaBaby.K, Kike, Teta zgodne busiceAnđeo bas mi je zao zbog ledja… mogu mislit kako ti jei mene je uhvatilo ali ja se bar koliko toliko mogu kretati i sama ustati odnosno otkotrljati iz kreveta…samo se zezam stalno s muzem da definitivno ne hodam kao neki eu politicari

Hvala 😊, a mala jesam 162cm, kad se dijelila visina stajala sam u krivom redu 😂😂😂😂, bojala sam se da će me u trudnoći lakše ljudi preskočiti nego zaobići 😂😂😂😂

05. Kolovoz 2018. 19:56

JelenaM, od cetvrtka ti je Lidl ne od sutra. I ja ga cekam tj.mamu cu poslat jer je ona ekspert za guranje i pronalazenje stvari u Lidlu. Ispred zgrade nam je pa smo vise puta dnevno svi tamo :D
    A sto se kupanja tice, ja se kupam. Ne stojim dugo u moru i presvucem kupaci, izbjegavam jako sunce i ispod suncobrana sam jer za nac hlad triba u 6 ujutro doc :D Na zadnjem pregledu mi je rekla da se smijem kupati, a posto me nije dolje gledala mene stalno neka panika hvata da se i ja otvaram pa da radim nesto lose. Ne znam uopce do kad se kao smije kupati ako je sve ok. Posto sam sad 33tj planiram se mozda do 35 kupat ako sve bude ok naravno. 

05. Kolovoz 2018. 20:05

Schinin, rekla mi je dr u bolnici koja mi dozira mjesecno fragmin da sam imala ranije 2 3 spontana da mi ne bi heparin uvodila na osnovu nalaza nego sam rizicna pa da se bolje pikati. Meni ne smeta ako ce to pomoci bebanu, a na kraju krajeva i meni. Jer nocnu moru intenzivne i bolova nemam snage prolaziti opet, a nedajboze da se dogodi sto gore. I preporuka mi je jos 6tj iza poroda pikanje. A sto se tice kontraceptiva ne pada mi napamet ih u zivotu ikad piti vise, i svim svojim curama tupim isto, nije se ni meni moglo dogoditi teoretski, mlado zdravo celjade od 22g pa opet je. Regulirala sam si cikluse nevenom/vrkutom/stolisnikom. 
    E da..zaboravih napisati..Isssa, i mene danas hormoni muce..samo sam ja da oprostite nadrkana od kad sam se digla :D 

05. Kolovoz 2018. 20:08

Ne Isssa, Luda vilo haha sve sam pobrkala  
    Isssa neka je na kraju sve dobro zavrsilo..odmaraj!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.