Mi smo evo prvi puta papali bez sesirica. Vec sam se bojala da nakon 2tj sisanja s tim silikoncicima nece ponovno prihvatiti golu ciku. Ali je! Avent niplette su mi malo izvukle bradavice. Spavala sam s njima tj od sinoc ih nosim cijelo vrijeme osim u vrijeme dojenja. Maloprije je zadnji puta bila patronazna. Za 16dana maleni je dobio kilu, sad smo na 4kg. Paradirat ce s dojenjem dok ne udjemo svi skupa, i on i ja i moje cice u jedan ritam: evo nocas oko 1 cikio obje cike po pola sata i maznuo jos 60ml izdojenog od prije dan-dva, i onda oko 4 pocikio samo desnu a lijeva mi je bila ogromna da sam ju morala izdojiti i to sam rucno za 10min izdojila 80ml iz lijeve i 20ml iz desne koju je cikio!! Seka se moja vec 4mj izdaja i rekla mi je na koji nacin se mogu brzo i lako izdojiti a da ne stradaju bradavice (posto mi je el.izdajalica nakon 10ak dana postala jako bolna); istodobnim izdajanjem iz obje je olaksano ispustanje mlijeka tj refleks je bolji, a kad cice vise gravitacija ucini svoje, tako da stojeci nad stolom svaku ciku izdajam u svoj spremnik i ide puno brze i doslovce bezbolno. Tako su mi i prosle ragade. Da sam nastavila s izdajalicom sigurno bih jos imala kraste
znaci, Diego danas non stop zeli spavatikojanje sad to faza?
jel se ti to buniš ženo???
valjda je to faza nakon_skoka, ne znam...
moja evo isto, strah me pohvalit da ne ureknem, spavala zadnje dvije noći u komadu od ponoć do 6 tj jutros čak do 7 !!!! ...ja se ustala u 6 da ću ju promijenit pelenu, uvik to uradim prije cicanja, al toliko je tvrdo spavala da je nastavila na prematalici spavat još cca pol ure:
žena-majka-carica:)
A ovo je odljelce.. Jedva sam nasla, velicina 62. Malo je kosulja velika a sad nemam izbora vise. Nisam mislila da je tolika oskudica sa odjelcima 😕 Znat cu za drugo djete 😊
oooo koji će to gospodin biti! (a fakat izgleda preogromna košulja, ali podvrneš da mu ne ispadne kao vešta!)
i drago mi je vidit da već razmišljaš o drugom ostalo mi je u glavi da si bila govorila da nećeš više od jednog (ili sam te pomiješala s nekim) pa tim više
Pilates lopta- po meni ne. Ne stavlja se beba na loptu nego mama sjedne na nju sa bebom u rukama i hopsa.. navodno smanjuje grceve i umiri bebu a po meni samo nauci bebu na ruke i treskanje.
da, možda sam se nezgodno izrazila: mama s bebom u krilu sjedne i hopsa...
a moja je već "naučena" (mada ja mrzim taj izraz) na ruke i na treskanje kad je full nervozna i nemre zaspat, tako da mi je to palo napamet
ono kad je sita i suha i ne uspije zaspat na sisi
onda ide nanašanje, pa ako ne zaspi tak u roku 15-20min a još ju muči probava (od 8 do ponoć) onda je treskanje na rukama na redu
jbg kad jedino pomaže, uz zvuk WC ventilacije (fen mi se ne da palit, a aplikaciju tu vašu nikako da skinem)
Steznik, mame koje imaju steznike, Barbs, Treca srecakoju veličinu ste uzimale? I da li to olakšava "vraćanje" samo nakon carskog ili i nakon vaginalnog poroda… ? :)
ja sam ga koristila i nakon vaginalnog poroda, onak radi figure za foru....da probam....isto polovni bila uzela...i posli ga prodala za iste novce. Inače 200kn ne bih davala tak samo da isprobam
i nisam ga mislila sad ponovno uzimat za treće, misleći da ću vaginalno
ali brate nakon carskog, čim sam došla sebi u bolnici sam išla googlat na njuškalo da si ga naručim. Bez njeg nakon carskog ne znam kako bih!!
uzela sam S jer sam inače konfekcijski 34/36 odnosno XS...eventualno S, pogotovo u struku
Hej cure evo da vam se malo javim, nemam baš vremena pratiti vas.
Mi smo jutros dojili i procjena je da je povukla 5 ml. Baš je lijepo vukla i bila aktivna, jučer spavala i ništa. Nije joj bio dan
Ostalo sam ju nahranila na bočicu, uživam s njom i kad se ugnijezdi na moje rame i zaspe
Rekli su nam da ovaj tjedan idemo doma, sve je ok samo da još malo dobije grama, jedva čekam da dođemo
Pozdrav
Super, izdržite još malo tako, da se mlijeko ne povuče....a onda kući ćeš ju stavljat stalno na sisu i to je skroz druga pjesma onda. Držimo fige <3
Marijana, malac ti je super napredovao!!! Bravo...moj Toma je tak bio izjelica, u 2tjedna 1 kilogram....pero ždero smo ga zvali. Meni žao jedino što tako prebrzo prerastu robicu koja sam ja frikuša! On je meni br 62 prerastao već s 1mjesec, a ja nakupovala bila tonu robice u 56 i 62 za šminku, sve skupo i lipo....onda sam se grizla kako nismo stigli nosit.
ručno izdajanje - Luuudilo da si našla način za bezbolnije izdajanje...ni meni ova električna izdajalica nije baš nešto se pokazala. Žali bože novaca....ali ajd prodat ću ju za slične novce pa neću preko 100kn valjda izgubit jer je praktički nova, nisam ju koristila nego 2-3 puta
Iako još se nećkam da ju zadržim kod sebe koji mjesec, kad budem išla na pir u prosincu i tak negdje, jer se nisam nikad ručno izdajala pa ako ne naučim tehniku, da se imam s čime izdojit tak za te neke prilike.
Mame bio je porodiljni. Bar je meni sjelo. Ja sam u erste banci.
I opet sam u svojim omiljenim riflama 😆😆😍
rebatinke si obukla već?? što te ne smeta rana? ja u haljinama najradije po kući, a za van obučem trudničke tajice mekane rastezljive da me ne sječu u ranu. Baš me zadnjih dana opet zeza jedan dio di je malo širi rez ostao pa se zakrastalo pa dok to otpadne ta krastica valjda...uglavnom nema šanse da ću tak brzo u nešto kruto upast
CIAO CURKEEEE
Ne bunim se, ne, Treca sreca
Diego i ja smo jutros spavali do 9.30 I to je odlično jer nas je opet zaj* po noći... Znači, probudio se oko 2.30... Cikao je... Zaspao oko 3h... oko 4.30 se opet probudio i aaajmoooo diskooo
Non stop je nešto mrmljao... nikako da ga uspavam, a nikako da se sam uspava... ajmooo, duda u usta i fen... muž je išao na posao i rekla sam mu neka mu uvali dudu jer ooopeeeet je krenuo
i ništa, rekla sam mu neka mi ga da i nahranila sam ga. Malo smo se mazili i zaspali... i probudio me oko 9 i pol
Skočila sam s kreveta i dočekala svoje u pidđami, neoprana, kosa razbacana s malim na cici
Išli smo se šetati oko 11 i 15 i od onda spavaaa... Sad je u kolicima na terasi. Vani je lijepo vrijeme. Sunčano. On uživa na zraku. Ja sam malo čistila po kući. Morat ću samo zamoliti muža da mi pomogne s čišćenjem kupatila... Među fuge nam se skuplja vlaga
A on može to brže od mene počistiti, tj. oribati jer je jači...
Sad mi se juha radi i napravit ću si fuže. Moji su mi donijeli skuhano šugo
Uglavnom, skužila sam da je Diego po noći jako lijen cicati... Često ju izbaci i ne želi nazad i kad se uspava ga stavim u krevet i opet njorga, hoće cicu... Stavim u usta i on nakon 2-3 cicanja izbaci.... Samo bi se mazio, pogotovo po noći... A mama je uuumorna... Često me muž probudi jer zaspim kad ga cicam ili dok mi je na prsima...
Sortiraj odgovore
Najstariji