Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kleaiva
    19. Prosinac 2017. 11:24

Ženeeee... jeste li i vi stalno gladne i žedne?
    Ja non stop osjećam glad, a ne stignem toliko jesti i ne znam više što bih jela...otišlo 12 od 14 kg iz trudnoće..a koliko jedem imam osjećaj da se debljam ;)
    Dajte neke prijedloge zasitnih jela ako imate...a da nije baš junk.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

treca_sreca
    19. Prosinac 2017. 11:25

mamisita27

moj prvi mj je teze soavao a sad sve bolje. Ja sam izmisljala pjesmice. Iako mi je s ovim mojim glasom bilo bed pjevat na pocetku heheh Jednom sam bila tak izmorena i vise nisam znala sta cu da sam pjevala pjesmicu: "Doji K, doji doji dok sve velik me podoji…" I onda je refren bio:" Doji! Sisa a , sisa b, sisa a , sisa b" i tak sam sve ponavljala dok se moj muz nije probudio i rekao mi da zasutim vise😂.Al nemos vjerovat, uspavalo ga je to na kraju

ja pišam gaće.....stvarno si 'spaljena
    idem čitat dalje, 5str zaostajemod jučer, dobro je, stignem

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    19. Prosinac 2017. 11:28

kleaiva daaaa, stalno žednaaaaaa nenormalno. Ne mogu više toliko pit mada zbog kašlja samnavikla svako 5min pijuckat neš, ali ovo je koma....stalno su mi suha usta i koža i sve a pijem. Dojenje izvlači vodu iz mene
    O hrani da ne govorim, jedem ko blesava kad god stignem i koliko stignem... a kile idu same od sebe bez da ih itko traži da idu:(

Suncokretica
    19. Prosinac 2017. 11:29

Slažem se s Kleaivom, moja je jedno vrijeme bila preumorna navečer pa nervozna i oči širom otvorene. Mi smo mislili da joj se još ne spava pa ju držali u boravku i nikako ju uspavati. U biti još gore je bilo jer se još više uznervozila i nikako zaspati. Bile neispavane i ja i ona.
    Sad ju uspavam ranije, stavim u kinderbet u mračnu sobu i puno brže zaspe nego prije. 
    I ne vrijedi ono da se dijete drži budnim preko dana da bolje spava po noći! Moja puno bolje spava po noći otkako si par puta dnevno odspava, čak i ako.je to oko 6,7 navečer pred spavanje. Inače bude preumorna. 
    Mi nemamo problema sa uspavljivanjem po noći. Duda, mrak i kinderbet, nekad upalim šum fena. Prije toga pelene, vreća za spavanje i papica. Jednom u noći ju hranim i opet zaspe bez problema.
    Ak preko dana je druga priča, postane cendrava kad joj se spava a nikako zažmiriti jer je svjetlo i sve hoće gledati. Onda ju uzmem uz sebe i palim fen i odmah zaspe. 
    Mislim da joj je to već prešlo u naviku za dnevno spavanje i to sam očito ja kriva što sam ju navikla jer ima grčeve po cijele dane pa joj jedino to pomogne. Ak ju grči dok sama spava, odmah se probudi i u plač. A stvarno ju po cijele dane grčevi hvataju i nemam srca gledati ju kak se muči i da ne odspava ništa. I ovak ima podočnjake i budi ju i na meni al bar nastavi spavati... 

treca_sreca
    19. Prosinac 2017. 11:32

Marijana

treca_sreca

barbs pa šta će ti kad on nije problematičan za zaspat? koliko sam skužila iz tvojih postova barem.
    Mene ona izluđuje, ne zna zaspat na sisi a na ramenu traje i traje….ajd da je samo večernje, nego cili dan kad god triba zaspat zijeva i sve ali ne bi se odjavila nema šanseee. Baš problem sa zaspivanjem ima:/
    ne očekujem ja da se ona sama uspava ali brate mili da mi nije to ovak nemoguća misija, borimo se stalno.

Treca i mi smo imali slican problem i onda je mm rekao nemre to tako. Odnio ga u sobu, stavio na trbuh, pokrio ali bas ono umotao, nabio mu dudu, upalio lullaby ili app kisu, lupkao malo po guzi i govorio ŠŠŠŠŠŠ, nakon 10min izasao i upalio baby phone. Malo je negodovao ali nije plakao. Od tada zna da mora spavati kad ga tako metnemo. Nece se umiriti jedino kad je gladan, kad se ukakio ili mora podrignut. Pokusaj!

palimo i mi navečer obvezno s youtube "relaxing white sounds" (ima baš taj kanal - pa toooonu različitih zvukova imaju a sve bijeli šum za uspavljivanje....da slušam samo jednu te istu uvik, obolila bih na živce koliko sati to slušamo navečer pokušavajuć ju ununat) samo ju moram ja nosat (neće ležat i slušat to mirno)
    a dudu neće....najduže šta je izdržala s njom je nekih 2minute (probali smo baš nekidan, jer neko vrime je stala sastrane nisam nit pokušavala), ja se već ponadala, kad ono vriskaaa (valjda se nadala da će krenit mliko pa kad je vidila da je zafrk/navlakuša - poludila i ne moš ti nju na silu...)
    tako da za nas ta tehnika nema šanse...

treca_sreca
    19. Prosinac 2017. 11:34

Suncokretica

Mi imamo ovo za uspavljivanje :
    http://www.bubamara.in/igracke/igracke-za-najmlade/moje-prve-igracke/kidz-delight-mekana-svjetiljka-little-ghost/162208436538671566
    Upalimo to u kinderbetu, svira, lagano svjetli i baš uspava, uz dudu naravno
    To smo joj nedavno uzeli i puno je kvalitetnije od kornjače. Al zato i košta duplo.
    Kornjaču voli al ju više razbudi jer je oduševljena s tim pa krene mlatit rukama i nogama hehe

ovo je rekla bih potpuno ista shema kao ovčica Ewan.....a i cijenom (doduše ewan je duplo skuplja ali polovnu sam ja za tak 150 naručila)
    jel ju uspije ikad uspavat? grli ju ili samo objesiš na krevet blizu nje?

kleaiva
    19. Prosinac 2017. 11:37

treca_sreca

kleaiva daaaa, stalno žednaaaaaa nenormalno. Ne mogu više toliko pit mada zbog kašlja samnavikla svako 5min pijuckat neš, ali ovo je koma….stalno su mi suha usta i koža i sve a pijem. Dojenje izvlači vodu iz mene
    O hrani da ne govorim, jedem ko blesava kad god stignem i koliko stignem… a kile idu same od sebe bez da ih itko traži da idu:(

E tako i kod mene...ok...nek idu kile al ja više ne znam što bi jela...ujutro namažem kruh s nečim...za sat i pol ja već gladna...pa onda voće, pa onda jaja ili nešto jače...pa ručak, pa onda kavu s maslacem jer me zasiti...pa onda ostatke od ručka, pa onda opet voćku nelku, i tako u krug. A vode i čaja nisam ovoliko popila nikad. 

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

Suncokretica
    19. Prosinac 2017. 12:02

treca_sreca

ovo je rekla bih potpuno ista shema kao ovčica Ewan…..a i cijenom (doduše ewan je duplo skuplja ali polovnu sam ja za tak 150 naručila)
    jel ju uspije ikad uspavat? grli ju ili samo objesiš na krevet blizu nje?

Moju uspava uz dudu koju onda vrlo brzo pljune, čim se malo umiri hehe. Stavim joj na kinderbet, još ne grli al vjerojatno bude s vremenom. Nama je super i pali, a sad je pitanje jel bi uspavalo svako dijete, nisu svi isti...
    Slično je kao ovčica Ewan al ovo ima neku uspavljujuću muziku i mijenja boju. Nema šumove, to palim na mobitelu ako treba. 
    Javi kako si zadovoljna sa ovčicom i jel se isplati. Mislila sam ju uzeti jer ju zvuk fena umiruje al ne znam kakva je kvaliteta zvuka?
    Imam različite aplikacije na mobitelu i neko zvuk fena ju uopće ne umiri a neki da. Žao bi mi bilo dati novce za ovčicu ako joj zvuk ne bi odgovarao... 

Suncokretica
    19. Prosinac 2017. 12:04

Kako po danu primjetite da su vam bebe pospane?
    Ja sam tek nedavno skužila da moja postane cendrava, ne znam kako to drugačije nazvati jer to nije plač. A neće zijevati i sama zažmiriti... 

• Barbi13
    19. Prosinac 2017. 12:18

Treca,je li stigla ovca?

URL = https: //lilypie.com]
    Leptirica.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.