Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dzenny
    07. Prosinac 2017. 05:57

barbs

Mamisita… a uuuu i to krvarenje viseeee…Jbt meni je ono pred 2tj krenulo krvarenje… tj malo smeckasto malo krvarenje… paaaaaa eto neki dan opet… Ne znam ako je to normalnoooo

Ahhh barbs,isto tako je i kod mene.. tocno tako kao sto kazes.. bilo je krenulo pred 2 tjedna i evo u ponedjeljak opeeeet.. 😕 isto malo krvarenje,malo smeckasto.. nemam pojma stooo,jer kod ginica je bilo sve uredu.. koliko dana tebi traje to krvarenje?? Evo mn od pon i jos uvijek se pomalo pokazuje.. 😐

dzenny
    07. Prosinac 2017. 06:01

Maca,nemam iskustva sa AD,tak da nazalost ne mogu pomoci 😕
    Maslacak,bravoo za vas.. iako,nije se ni moja budila,ali ja sam se probudila oko 2h i kroz san je nahranila i eto opet se probudim oko 5h i ne mogu spavati,pa sam ju opet nahranila.. ona spava,ja se trudim zaspati 😂

Marijana12345
    07. Prosinac 2017. 06:58

Maco evo savjet za navlacenje mlijeka (naravno ako zelis dojiti).. tako je meni uspjelo prvih dana, beadavice ravne, krasta na krasti...
    Dakle svako hranjenje obavezno svaku ciku dati po 15min makar nista ne izvuce ali bar navlaci, s tim da ga budis ceskajuci ga i cupkajuci ako krene spavat. Zatim mu das svoj izdojenog koliko imas pa taman bilo 10ml, ostalo kolko zeli napravi mu AD (mi nismo nikad vise od 90ml a ni to nije nikad popio). Ako ostane budan ponudi mu malo vode ali ne prije nego prodje pola sata od jela jer postoji mogucnost da cd povracati. Ali posto je beban mali mislim da ce zaspat. Onda ti kreces u akciju: obavezno pod vruci tus da izmasiras cice i omeksas bradavice jer ih tako omeksane nece izdajalica jos vise unistiti. Izdajas max svaku cicu 15min, u suprotnom ces si sama jos unistiti bradavice. Zatim ih namazes purelanom i ostavis na zraku da disu da se cim prije oporave, posto je hladno vrijeme i da smanjis mogucnost nahladjivanja, preporucam da unutar pamucnog grudnjaka ili potkosulje metnes one skoljke aventove (ili drugog proizvodjaca, ja sam imala medeline) ali s rupicama (bez rupica su sakupljaci mlijeka) jer ce ti tako bradavice disati i brze se oporaviti. Meni je to trajalo 2tj jer su mu bradavice bile zive rane. I onda ides spavati da se odmoris. Kad se probudi ista procedura, 15min dojis svaku ciku ali naravno sa sesiricima sve dok ne prodju ragade, to obavezno!!!! Onda izdojeno mu das. Pa AD. To dvoje se ne preporuca mijesati makar mnoge mame to rade. Onda opet 15min izdajanje svake cike. I tako ukrug 2tj sam ja. Mlijeko je navrlo. Sad samo dojimo. I btw, ksd jednom kraste prodju vise te ne moze ozlijediti.

Marijana12345
    07. Prosinac 2017. 07:06

Yel pa naravno da ces ga nositi. To su gluparije da ce se naviknuti na ruke, do 4mj se dijete ne moze ni nasto naviknuti i nauciti. Uostalom, nosila si ga 9mj, vrc i je naucen da bude nosen i to je sasvim normalno. Utoliko koliko mu protiv grceva pase toplina tvog tijela, toliko mu treba i blizina mame i mamin miris, moze netko pricat sta oce ali mama je mama i ona najbolje smiri i utjesi svoje dijete. Isuse Boze koja je to bagra oko tebe, divim ti se i tvojim konjskim zivcima, ja bih to vec odavno sve sterala u krasni.

• Bebushka
    07. Prosinac 2017. 07:10

Maco isto mislim da mu možeš dat vise od onoga sta pise na kutiji, nece mu bit nista, probaj jednom-dva puta pa ces vidit je li gladan il je nesto drugo u pitanju. Moje su cure navecer mogle puno vise pojest nego kroz dan pa bi im onda i dala vise...ne boj se pokusat metodom pokusaja i pogreske, nekad nema drugog nacina 

Bela
    07. Prosinac 2017. 07:11

Maca ako je gladan nakon tih ml koje das i koji pisu na mislim da bi mu trebalo ponuditi jos malo...ne treba svima isto, to je neki prosjek...moja nikad nije popila koliko je pisalo da treba, a i ako je uvijek sam napeavila jos npr 30 ml da vidim ako zeli, ako ne bacila...
    Ja sam to kombinirala uz dojenje pa joj mozda zato nije trebala cijela doza.

Marijana12345
    07. Prosinac 2017. 07:13

I_me bit ce to u redu. Vjeruj ima i gorih stvari od remencica. Moja je necakinja imala kao beba gips na obje noge i oko kukova samo nekako s rupom za pelenu, i tako tjednima, to je muka isusova... bila je ekstreman slucaj i oba kukica joj nisu bila u redu. i onda jos godinu dana je nosila onak sipku izmedju koljena. Muka je to ali su prihvatili i naucili se s tim zivjeti. Brzo je proslo i sad normalno hods, trci, jase... znam da ti tesko pada ali bit ce to dobro

• Bebushka
    07. Prosinac 2017. 07:17

Npr u prvom mjesecu bi znale isto trazit jest pa plakat i tako u krug pa je moja iskusna mama rekla dosta i uzele smo ih nunat i hopsat i svasta da prodju bar dva sata od zadnjeg jedenja da im se malo isprazni probavni trakt i nakon toga su bolje jele i bile mirnije tako da mame sa slicnim provlemom mozda isto mozete probat "resetirat" bebe jer i meni je izgledalo da placu jer zele jest (onaj mot ustima) al vjvtno su trazile utjehu jer ih je bolio trbuh od stalnog sopanja 

Bela
    07. Prosinac 2017. 07:17

Violeta tuzno da to moze netko reci, a kamoli sestra. Ja imam brata i seku i ne mogu to ni zamisliti...kada budu imali djecu gledati cu ih ko svoju.
    A ti se nemoj opterecivati iako je tesko, njoj na dusu.
    Ja bi okrenula na salu npr. meni je bas sladak tako celav, sladak mi je kad se mrsti pa nek si misli.
    kad i jesu slatki svakako

• Bebushka
    07. Prosinac 2017. 07:19

Ovo pisem ko nase iskustvo ne mislim da je sigurno tako kod drugih al mozda pomogne...
    Ona gina ford iz knjige sretna beba tvrdi da njene bebe nemaju kolike bas zato sta ih ne dovodi u situaciju da novo mliko ide na poluprobavljeno pa ka to nije dobro...a ko ce ga znat 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.