Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    30. Studeni 2017. 13:08

treca_sreca

mm inače nema takve baze i onda kad je za šalu, onak na rubu živaca jer se ona nije htjela smirit njemu, to uradio, ja sam oplakala od smijeha….a onda sam počela vikat da ju skine da mi se ne raskesa, iovak mi je široka 5 brojeva…

Hihihi al dobro se sjetio 😊 meni je patronazna rekla kad ga preko dana stavljam spavati u kindac da mu stavim negdje blizu glave (ali naravno s oprezom da si ju ne navuce na nos/usta) svoju spavacicu jer ima moj miris i beba spava ljepse s osjecajem sigurnosti da je mama blizu.

Kiki156
    30. Studeni 2017. 13:09

Bok cure! 😘
    Mi vec par dana imamo slicnu rutinu spavanja, ide spavati oko 21, 2x se budi po noci da jede ali brzo zaspi, pa se budi oko 7 i obavezno oko 8, pol 9 ide jos malo spavati ujutro. Preko dana bi spavao ali iz nekog razloga se bori, zato i ide tako rano leci. Sad mi evo cudom spava, iako je vec u nekoliko navrata tako pa se budio. Samo da mu to ne poremeti nocni ritam, ovako je bas dobro! 
    Kupanje - mi se kupamo do 3x tjedno, patronazna je rekla 2x al nekako mi je to malo. 
    S cime kupate bebe? Mi jos nismo koristili sampone jer je patronazna rekla samo voda i par kapi bademovog ulja pa tako i radimo. Razmisljam da uvedem sampon za kosu ali ne znam je li rano? Rekli su nam da je obicna voda najbolja jer ce tako dijete imati najbolju kozu (sam stvara zastitni sloj i vlaznost) i ne savjetuju kupanje svaki dan zbog osjetljivosti bebine koze i isusivanja. Tako su nam rekli u bolnici jos na trudnickom tecaju i patronazna.

treca_sreca
    30. Studeni 2017. 13:18

Marijana

treca_sreca

mm inače nema takve baze i onda kad je za šalu, onak na rubu živaca jer se ona nije htjela smirit njemu, to uradio, ja sam oplakala od smijeha….a onda sam počela vikat da ju skine da mi se ne raskesa, iovak mi je široka 5 brojeva…

Hihihi al dobro se sjetio 😊 meni je patronazna rekla kad ga preko dana stavljam spavati u kindac da mu stavim negdje blizu glave (ali naravno s oprezom da si ju ne navuce na nos/usta) svoju spavacicu jer ima moj miris i beba spava ljepse s osjecajem sigurnosti da je mama blizu.

moja je sad tako odspavala u kolicima....kako po danu više neće baš da spava (sviđa joj se više noć - kad je mama uz nju na velikom krevetu) onda sam svoj gornji dio pidžame ovila oko nje u području glave (ali ne omotala da se udavi, nego da joj je bočno od lica - da ga može mirisat)
    ali ipak neće dulje od pol ure nit tako
    evo taman sam servirala ručak i utrpala se i evo ti je zovee

žena-majka-carica:)

dzenny
    30. Studeni 2017. 13:18

Marijana

treca_sreca

Kod moje to ne pali.. pali samo ako je bas mama pored nje (kakva spavacica) .. 

Kiki156
    30. Studeni 2017. 13:19

Tko je stavio vijenac? Bas super i svaka cast za volju i kreativnost! Ja sam bas okupirana malim, divim vam se kako sve stizete...osjecam se nesposobno kad vas citam 😂😐 
    Ja jednostavno ne stizem nista jer je on budan uglavnom cijeli dan. Ne stignem ni kuhati a kamoli nesto drugo... ne znam kad cu uci u ritam da sve stizem...mozda kad uhvati rutinu dnevnog (duzeg) spavanja. 
    Evo budan je, idem.

Marijana12345
    30. Studeni 2017. 13:20

Kiki kad citam tvoj post kao da citam svoj... i mi imamo takvu rutinu i borbu sa spavanjem preko dana. Ali evo najcesce spava od 13-14h pa zato mogu tipkati 😊 ja sam evo potrosila svo majcino mlijeko koje je bilo podgrijavano i slicno, a koje mi je stajalo u posebnoj posudici za kupanje. Od danas cemo stavljati u vodu ili par kapljica maslinovog ulja ili onog Babylove ulja. Mi smo prije tjedan dana poceli s doslovno mrvicom sampona Babylove jer moja debela vjeverica ima jako puno kose (vise i od Sanjchyne Lucije) pa ako operem samo tom vodom u kojoj je majcino mlijeko ili ulje, bude onako masnjikava i neuredna. Vjerujem da su ti ssmponi turbo blagi i formula im je bas prilagodjena bebinoj kozi. Mi ga kupamo sada 2x tjedno a u toplijim mjesecima cemo cesce. Inace ga svaki dan trljacicom prebrisem.

treca_sreca
    30. Studeni 2017. 13:21

Kiki156

Razmisljam da uvedem sampon za kosu ali ne znam je li rano? Rekli su nam da je obicna voda najbolja jer ce tako dijete imati najbolju kozu (sam stvara zastitni sloj i vlaznost) i ne savjetuju kupanje svaki dan zbog osjetljivosti bebine koze i isusivanja. Tako su nam rekli u bolnici jos na trudnickom tecaju i patronazna.

ja sam njih dvoje prvih xy tjedana  goloj vodi
    tako i nju
    nikakvi šamponi nit kremice za tijelo
    i imaju super kožu mi svi
    a imam spreman johnsons toptotoe i neke trudi što sam kupila po preporuci naše mamuke
    ali to ću poslije tek
    u početku je najbolje šta manje atack radit na nježnu kožu
    mi se ni kupali nismo nego 1x tjedno u početku
    tek sad odnedavno kupamo svaki dan, ali koža bebe od par dana i bebe od 2mj nije je neusporediva

dzenny
    30. Studeni 2017. 13:22

Kiki,i ja svoju kupam 3x tjedno ili i vise,jer eto imam naviku ako imamo goste,bebu obavezno okupati taj dan.. kao nisam sigurna da mi je beba cista 😂😂
    Do mjesec dana sam samo malo baby ulja dala u vodu,a kad je napunila mjesec povela sam kosu prati samponom 1x tjedno.. nama je tako savjetovala patronozna

treca_sreca
    30. Studeni 2017. 13:24

a kako isperete onda šampon marijana?
    mi se kupamo u kadici, nalijem ju jednomm i u tom ju kupamo
    hoću reći ne prolijevam/nalijevanNovo tokom kupanja
    znači teoretski ispireš šampon u vodi u kojoj kupaš bebu - sve joj opet završi na koži kao da nisi ražentao....
    po meni su šamponi tek kad prerastu kadicu pa se kupaju u tuš/kadi....pa možeš isprati dobro tu kemiju

Bela
    30. Studeni 2017. 13:27

Hvala Barbs, danas je malo bolji dan.
    Haha mamisita bas si me nasmijala, ko da sebe vidim... ja isto za pregled kod pedijatra,sminka i sve tip top, prilika za izlazak i meni kipe traperice, iako samo par kilica viska jos ima morala sam gumb otkopcati cim sam u auto sjela.
    Kiki i mi se tako kupamo, bademovo ulje... isto sam mislila da bi barem kosu, koje nema puno al svejedno, oprala sa malo sampona joj.
    Da li mazete lice necim, sad kad je pocelo hladnije vrijeme?
    Vidjela sam neku mustelinu cold kremu bas za to pa mislim kupiti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.