Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pinkica93
    16. Studeni 2017. 20:20

Upadam ko grom iz vedra neba, ali vidim da ima pitanja vezano za AD pa se nadam da ću pomoći. Moja će u nedjelju imati 4 mj i od rođenja je na AD jer smo imale velikih problema s dojenjem i ja sam u roku od mjesec dana skroz izgubila mlijeko. Mislim da je za svu AD hranu da na 30ml vode(ako je iz pipe, obavezno mora biti prokuhana) dodaš 1 mjericu(obavezno onu koja je priložena u pakiranju). Bolje napraviti i malo više, nego manje jer koliko god brzo radiš, beba se brže isfrustrira što nema više klope pa često više neće jesti. Nije baš da će ti beba s toliko i toliko tjedana/mjeseci jesti onako kako piše na uputama. Po tome bi moja trebala imati 4-5 obroka od 6 mjerica, ali u praksi je sasvim drugačije. Jede svaka 3 sata 90-130ml po obroku. Kad trebamo nekud ić, uzmem vrećicu s hranom sa sobom u kutijici koja se dobro zatvori, čistu bočicu i prokuhanu vodu u termosici malo topliju nego što je za pripremu hrane(u međuvremenu se ohladi koji stupanj ili ju ohladim u hladnoj vodi do željene temp) i kad je vrijeme papanja, smučkam i dam joj papati.

• sretna
    16. Studeni 2017. 20:33

Mamasita obavezno.prokuhana voda, a moze stajat kolko god u jednom danu. Ova hladna voda mora biti ili prokuhana ili kupovna. Ka sam L obicno janu uzimala npr, al uglavnom nikako iz pipe. 
    Ovo za 40 stupnjeva tak pisem jer su takva uputstva na aptamilu, ne znam koji AD ti dajes, procitaj sto na tvom pise. Ali trebala bi ti na svom isto imat tablicu kako se dozira prah s obzitom na mililitre i sto je za koju dob. Ti kombiniras AD i dojenje pa logicno da ti nece pojest 130 ml sto je kao za 3 tj.kad je prije toga cicao. Ali npr kad je L presao u potpunosti na AD on je jeo bas tocno kako pise na kutiji i u razmaku od 4 - 4.5 h, dok neke bebe jedu manje, a cesce..

Pinkica93
    16. Studeni 2017. 20:39

Mene su med sestre učile da kad napraviš bočicu, kapneš malo na unutarnju stranu zapešća. O nikakvoj konkretnoj temperaturi nije bilo govora.

• sretna
    16. Studeni 2017. 20:49

Pinkica93

Mene su med sestre učile da kad napraviš bočicu, kapneš malo na unutarnju stranu zapešća. O nikakvoj konkretnoj temperaturi nije bilo govora.

Temperatira ovisi vjerojatno do marke AD-a. Npr na aptamilu pise da se mucka na 40 stupnjeva pa se ohladi na 37. Mozda se na hladnijoj temp ne bi otopio prasak..mislim da je i na hipp-u tako. Ugl, takva su uputstva

Kiki156
    16. Studeni 2017. 21:07

Moze Sanjchi, hvala! 
    Mi imamo onu rucnu pumpicu, nemamo onu za usisavac jer nam nema ono podessnje za brzinu pa bi kupili taj na baterije, cula sam da su dobri. 
    Mi pokusavamo uspavati malca s dudom varalicom u kinderbetu. Meni otpala leda pa je sad muz preuzeo. S jedne strane mi je zao trpat mu tu dudu, kad je vec sam ne voli, jer sam cula sa se od nje mogu iskriviti zubi? Jel to tocno? A i kasnije ih onda moras odvikavati.... zato mi je i cudno da je nekome (sad ne znam koja je to pisala) pedijatar preporucio dudu varalicu. Mislila sam da su oni protiv toga.. 

• sretna
    16. Studeni 2017. 21:13

Kiki156

Moze Sanjchi, hvala!
    Mi imamo onu rucnu pumpicu, nemamo onu za usisavac jer nam nema ono podessnje za brzinu pa bi kupili taj na baterije, cula sam da su dobri.
    Mi pokusavamo uspavati malca s dudom varalicom u kinderbetu. Meni otpala leda pa je sad muz preuzeo. S jedne strane mi je zao trpat mu tu dudu, kad je vec sam ne voli, jer sam cula sa se od nje mogu iskriviti zubi? Jel to tocno? A i kasnije ih onda moras odvikavati…. zato mi je i cudno da je nekome (sad ne znam koja je to pisala) pedijatar preporucio dudu varalicu. Mislila sam da su oni protiv toga..

Moj L je imao dudu do trece godine, ima skroz ravne i zdrave zubice. Cak ni idvikavanje nije bilo problem, prerezala sam ju i vise ju nije htio 😂 moj brat je dusu imao do 4-te godine, savrseno ravni zubi, nikad nine trebao aparatic

• Barbi13
    16. Studeni 2017. 21:27

mamisita27

vicky, tak je i moj, dobio je zadnji tj 200 g, kak i sve super al ne znam vise sta da radim. Samo sebe ubijam psihicki i njega mucim. Moj isto trazi sisu nakon ad, al sam mu uspjela ovaj put staviti dudu i zaspao je. Toliko sam jadna da vise ne znam sta da radim, on zijeva cijeli dan a ocito nemre zaspat jer je gladan jer je velik i ocito voli i sisat i papat….
    Ma necu uopce vise psihicki ubijat, dat cu mu sisu u nekim normalnim granicama a ak i dalje place, da t cu mu AD. Muka mi je to pripremat a veca mi je muka imat cjelodnevni sisomaraton svaki dan bez stanke i predaha.

Mamisita i meni je cijeli dan sisamaraton,cak sam je popodne isla kupat mislila sam da ce zaspat al nista,evo tek je sad zaspala.....ja ne znam kako vasi al moja se baca na sisu udara glavom ako joj ispadne a moram pazit da se ne udari ma isto ziva psihijatrija....

URL = https: //lilypie.com]
    Leptirica.com

• sretna
    16. Studeni 2017. 21:33

Ja imam psihijatriju pred ovo vecernje spavanje 😥

• Barbi13
    16. Studeni 2017. 21:39

sretna

Sretna,kako ste?

URL = https: //lilypie.com]
    Leptirica.com

• sretna
    16. Studeni 2017. 21:41

bbrletic13

sretna

Sretna,kako ste?

Prezivljavamo 😂 vi?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.