Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    07. Studeni 2017. 14:47

Sanjchi, ne budi juuu!!!! Znači, preko dana ju budiš svaka 3h... Mada Sretna kaže da ih ona ne budi niti po danu  Po noći ga nikada nisam budila nit za promjenu pelene nit za cicanje... Pelenu po noći promjenim ako vidim da se pokakao i ako je i sam budan i, a cicam kad se probudi... Znači, od početka 2x po noći... oko 2-3 i oko 5-6... Kako kada... U zadnje vrijeme oko 3 i oko 6...

treca_sreca
    07. Studeni 2017. 14:47

Bela

Treca, vagano na istoj vagi, gola…tako da nije do vage…inace za 8 dana ce dva mjeseca, prvi mjesec je dobila 1100 gr sto je super ali jela je i Ad…a do danas je dobila 650 gr, znaci trebala bi jos 200 barem do kontrole…makar nisu svi isti ali neki prosjek gledam
    Inace svaka pelena popisana poprilicno, a od pocetka kaka svaka 2,3,4 dana ali obilno… pratit cu je kako bude barem do te kontrole…a da je lijena za papati je…

jasno! nisu svi isti i ne može se ni očekivat da bebe napreduju istim tempom. Uostalim i nas odraslih ima i debljih i mršavijih, itd
    Važno je samo da napreduje, a ovo šta veliš da ne kaka po par komada - može bit da je do tog.
    Ako je npr kakala sad netom pred ovo zadnje vaganje, i crijeva joj bila prazna....a na predzadnjem vaganju je možda bila nepokakana (sa sadržajem od 2+ dana...koje nije pokakila) pa zato pari da je malo dobila. A moguće da je napredak ipak veći.
    Uglavnom, ne valja se slijepo držat brojeva (najbitnije da je dijete naočigled zdravo i dobro raspoloženo, uz pokakane/popiškane pelene) ali čisto treba bacit oko svako 2tj na gramažu da se ne dogodi da cijeli mjesec slabo dobije....a taj 1 tjedan nije za zabrinut se ako ostane samo na tom. I mojoj se ne jede uvijek, pa ju zagnjavi prehlada, pa ovo pa ono - sve to utječe na apetit i na koncu koliko će napredovat u masi taj period.
    Kakogod, nastoj da povuče zadnje mlijeko, ne mijenjat sisu čim popije ono rijetkasto prvo....jer to im je najlakše, pa neki lijenivci ni ne žele se potrudit izvući ono stražnje a ono ih u biti deblja.
    A jel joj daješ štagod za probavu, kakve kapi?

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    07. Studeni 2017. 14:52

sanjchi255

E kolko vam po noci su bebe spavale u pocetku? Moja je sinoc jela u 22:30 (cca) i probudila se jutros u 5:30 😳😳😳 jel to oredugo? Da ju budim svaka 3 sata ?

u početku ju trebaš budit za dojenje. uostalom - kako ti sise ne prsnu?
    Meni kad je imala tako par dana, ako bi spavala preko 5h u komadu po noći, a znala je to uradit, ja bih zaspala s njom i onda bih se probudila s kvrgavim tvrdim bolnim sisama zorom....
    Sad ju ne budim, već ima par tjedana - koliko spava nek spava....dapače, ne bunim se

treca_sreca
    07. Studeni 2017. 14:55

ali npr sad ić budit nakon točno 180minuta, to mi je smiješno....nego ono, kad ti se sise prepune da ne moraš izdajat (jer je to full neprirodno, prirodnije je da beba to izvuče, i tako ćeš puno brže uskladit ponudu/potražnju) a i kad procjeniš da joj je prošlo puno sati da nije papala.
    Za njih malene svakako je zdravije dobivat puno puta po malu (njima prilagodjenu) količinu - točno koliko im treba, nego ić ih natovit pa onda pol dana držat bez jela, pa onda opet pretrpat. Zbog njihove probave, lakše im je malo po malo...

barbs
    07. Studeni 2017. 14:57

treca_sreca

prirodnije je da beba to izvuče, i tako ćeš puno brže uskladit ponudu/potražnju) a i kad procjeniš da joj je prošlo puno sati da nije papala.

Sad sam skužilaaaaa šta je ta ponuda i potražmnja 
    Eeee, nemam pojma.. Ali jako brzo nakon izlaska iz rodilišta... 

barbs
    07. Studeni 2017. 14:58

Ja Diega eto od početka po noći nisam budila... on se budio sam da traži cicu... 

Suncokretica
    07. Studeni 2017. 15:18

Mi sutra idemo na uzv kukova pa ćemo vidjeti stanje. Nadam se da je sve ok...
    Isto privatno, 300 kn. Žalosno je koliko se čeka po bolnicama i dok dođeš na red, prođe vrijeme, užas 

luce <3
    07. Studeni 2017. 15:43

Govorite o toj ponudi i potraznji i kako kao treba izbjegavat izdajalicu da ne bi navukli previse mlijeka... ja bi osobno tila imat vise mljeka da dio mogu zamrznit i napravit zalihu tako da kad krenu kasice i to mogu koristit svoje mlijeko za kombinacije... Zanima me kako funkcionira to kad ostavite bebu nekom pa ostavite i izdojeno mlijeko, kad ga izdajate? Prije nego je beba jela ili nakon pa sta ostane? 

treca_sreca
    07. Studeni 2017. 15:50

ojoj sanjchi, ja ne bih....
    ali eto toliko puta sam popovala o tom NEdodavanju adaptiranog na početku dojenja, pa na kraju ispadam naprasita. Pa mi je bolje šutit

treca_sreca
    07. Studeni 2017. 15:54

luce ja sam izdajala tako par puta kad bi ona prispala puno sati pa bi se obje napunile full, a kontam šta će joj obje, kad se probudi cugnit će samo jednu dosta joj....a ovu drugu bih izdojila. I ostavila u frizideru (tu može par dana, recimo 4-5) pa smo to koristili kad bi ju baka/djed čuvali prvih tjedana života za prijavit ju kad smo išli i slično....
    U zamrzivaču može trajat mejsecima ali nekako mislim da dosta izgubi na vrijednosti, pa ne mislim to radit. Ovako kad mi treba, uhvatim neki "višak" par dana ranije i spremim u frizider...npr za 10 dana ću u frizera par sati pa ću tokom narednih tjedan dana tak kad ona bude dugo prespavala a cice poplave - spremit sastrane višak.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.