Evo da se i ja javim, danas smo sto na sat. Obavljamo administraciju od jutra, prijaviljivali smo ga i svasta.Bila nam patronazna i sve je odlicno, dobili smo 100 g u odnosu na tezinu pri izlasku iz rodilista danas smo se vagali. Kaze da je turbo beba, da kucnem. Mlijeko i dalje moje samo papa i sretna sam zbog toga. Danas je ostao s mojom mamom i htjela sam se izdojit malo prije, dobila sam rabljenu Avent izdajalicu. Sterilizirala ju, slozila i pristisla na vakum uz dojku i stiscem tako par minuta jer pise da treba malo duze da krene al nis nije izaslo pa mi nije jasno?! Ili nesto krivo radim ili se izdajalica pokvarila, ako je to moguce. Dobro je slozena. Nemam pojma. Ne zelim ju previse koristiti al ako negdje idem dobro ce mi doci dok mi mama cuva malog da joj ostavim nesto izdojenog mlijeka ako mali bude gladan.
Skoknula sam i u Muller buduci da curim ko luda i potrosila sam dva packa Lola lady natural sensitiv zacas jer moram stavit dva do tri uloska. Onda sam u Mulleru trazila onaj Record sta mi je Dena preporucila al nije bilo nego neki Camila i jos neki ugl isto izgledaju i sve kad se stave samo dr marka. Zadovoljna sam, malo su veci i cini mi se da vise upijaju, jer ja se stvarno cistim turbo.
I sad sam rucala i mali napokon zaspao (budio se jednom u noci u 2 pa do 4 jeo pa kakio pa bljucnuo tj kao povratio malo pa opet kakio pa opet jeo dok nije napokon zaspao do 8) i idem i ja malo odmorit jer padam...
Kasnije procitam zaostatke...
Diego nosi svakakve brendove... I svakakve brojeve, pa ti budi pametan sta mu kupiti
Bela, sto ti je patronazna rekla za kilazu??? Za dobivenih 90g?? kazu da je dovoljno min 20g dnevno dobivati…
Treca sreca, eeeee to se i meni desi za cice…Znaju biti mekse, pogotovo kad je na cici cesce… ali to ne znaci da nema mlijeka… kad stisnem izadje mlijeko..
Barbs, nije neki veliki porast ali rekla je ako vidim na njoj da je zadovoljna da jos ne dajem ad...14. imamo kontrolu kod pedijatra pa cu vidjeti koliko ce dobiti sveukupno do tada...ako mi ona bude kao do sada pricekati cu kontrolu...
Skoknula sam i u Muller buduci da curim ko luda i potrosila sam dva packa Lola lady natural sensitiv zacas jer moram stavit dva do tri uloska. Onda sam u Mulleru trazila onaj Record sta mi je Dena preporucila al nije bilo nego neki Camila i jos neki ugl isto izgledaju i sve kad se stave samo dr marka. Zadovoljna sam, malo su veci i cini mi se da vise upijaju, jer ja se stvarno cistim turbo.
bolje da se čistiš "turbo" kako ti to veliš, jer onda ode sve to prije, šta već treba otić....a tako je i bolje.
nego da curkaš pomalo pa se to otegne unadogled (onda završiš na tabletama za "čišćenje maternice" ko ja nakon prvog poroda.
Ulošci - ja sam do nekih 15-20dana po porodu bila na chicco/pelzy a onda se najednom smanjilo i dovoljan mi lola lady postao (ne onaj mali dnevni nego onaj sensitive naturals klasične dimenzije kao vir/veo)
Sad bi mi bio dovoljan i neki mini mini dnevni, ali ja ne volim dnevne zbpg plastike u njima pa ostajem pri lola lady do daljnjega..jer je prozračan i prirodan full.
Diego - svaka čast!!! moja je lijena za dizat glavu, već me strah da kao s Davidom ne bude...Toma je puno napredniji bio i dizao glavicu više i čvršće u ovom periodu. Ona se naj voli zagnjurit glavom kao noj, i skviči kad ju stavim potrbuške. Dama!
žena-majka-carica:)
Treca, vagano na istoj vagi, gola...tako da nije do vage...inace za 8 dana ce dva mjeseca, prvi mjesec je dobila 1100 gr sto je super ali jela je i Ad...a do danas je dobila 650 gr, znaci trebala bi jos 200 barem do kontrole...makar nisu svi isti ali neki prosjek gledam...
Inace svaka pelena popisana poprilicno, a od pocetka kaka svaka 2,3,4 dana ali obilno... pratit cu je kako bude barem do te kontrole...a da je lijena za papati je...
Barbs Diego vjezba za ozbiljno... moja ne voli bas biti potrbuske ali je svejedno stavim kad je najraspolozenija i kratko izdrzi bez placa
Mamisita, da li osjetiš vakum kad se izdaješ??
Treca sreca, jaaao, Diego k'o veliki diže glavicu već dosta vremena... Koliko si ti krvarila nakon prvog poroda? Meni je, kako sam već prije napisala, sve skupa trajalo 40 dana... sa krvarenjem, sukrvicom, čišćenjem i pauzama...
A što se tiče spavanja... e ovako... ja sam ga sinoć spremila oko 20.30 jer je pokazao još prije znakove umora, ali nikako da zaspi... stavila sam ga u krevetić i povremeno ga provjeravala... ali nikako da zaspi ono čvrsto i znala sam da će se oko 22 razbuditi jer sam ga nagranila oko 18.30, pa sam iskoristila priliku da ga prije presvučem... Inače, tjedan prije bi zaspao najkasnije u 21h... Ne znam što mu je sada iznenada, ali primijetila sam da što ranije zaspi to se češće po noći budi i duže mu treba da ponovno zaspi, pa se ja budim neispavana jer me probudi u klasično vrijeme 8-8.30h... Tako da sam zadovoljna ako zaspi oko oko 21-22h... S time da je u krevetiću u sobi, a ne s nama... jer bi onda živčanio, urlao, ništa ga ne bi moglo smiriti... ovako se povremeno javi iz sobe.. Provjerimo ga... pomazimo... stavimo dudu
Sanjchi, LUCIJA je prepreprepeslatka... Ma kako sve samo imamo predivne bebice!
Ponuda i potražnja - svi o tome pišete, ali ja ne znam što to znači???? Pa ako je netko voljan objasniti mi, svakako ću odgovoriti na pitanje koje je netko postavio... Ne sjećam se tko jer smo se raspisali, pa dok sam pročitala sve što sam trebala sam zaboravila
Danas je ostao s mojom mamom i htjela sam se izdojit malo prije, dobila sam rabljenu Avent izdajalicu. Sterilizirala ju, slozila i pristisla na vakum uz dojku i stiscem tako par minuta jer pise da treba malo duze da krene al nis nije izaslo pa mi nije jasno?! Ili nesto krivo radim ili se izdajalica pokvarila, ako je to moguce. Dobro je slozena. Nemam pojma. Ne zelim ju previse koristiti al ako negdje idem dobro ce mi doci dok mi mama cuva malog da joj ostavim nesto izdojenog mlijeka ako mali bude gladan
za ovo sam već pisala jednom pred cca mjesec dana da sam imala sličan scenarij.
Rabljena (ali ispravna, ispravno sastavljena) električna avent izdajalica....sise pune bile, baš onako nabrekle jer je ona spavala preko 4h.....prištekala se na izdajalicu - i preko 5min ništa nije išlo......ništa. Ni kap. Onda sam stavila malu na sisu da krene dojit, nakon šta je ona potegla malo, dala ju (malu) mužu i nastavila odmah izdajalicom - izašlo više nego šta stane u bočicu....iz jedne cice samo.
Problem je očito bio (a i kod tebe je čini mi se) u tom "otpuštanju", dok KRENE mlijeko - na bebu mi sisa reagira, a na izdajalicu NE...mada sam koristila onaj pripremni "masažni" mod rada (elektična aventica to ima, al ručna nema) koji bi kao trebao dat cici signal da će ju sad netko ćućati
žena-majka-carica:)
Bela, ni Diego ne voli, pa moram stvarno ubosti pravo vrijeme kad je raspoložen Svi mali šefovi u ovoj grupi
90g tjedno se i meni čini malo, ali ja se ne kužim u taj posao, pa vjerujem da patronažna sestra zna više od, a i pedijatrica isto
Ja kad se izdajem stisnem svaki put cicu Zadnji put sam se izdojila u nedjelju kad sam pustila Diega sa mužem, a ja otišla sa sestrom... Bio je na cici 15ak min prije nego sam se išla izdajati i osjetila sam da je jedna cica punija od druge... ali unatoč tome sam uspjela iz jedne cice izdojiti 100ml a iz druge oko 70-80ml (iz te je cicao prije izdajanja!)... s time da sam htjela još iz one punije (jer sam vidjela da ima tu dosta toga!), a muž je rekao da nema potrebe... Napunila sam cijelu onu bočicu od 125ml (išla i preko crte!)...
Sortiraj odgovore
Najstariji