Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    05. Studeni 2017. 11:15

mamisita27

Cure, kad ste dali prvi caj/vodu? Kako to ide sad kad iskljucivo dojim?
    Ja se nadam da ce nama do vikenda kad napunimo 2 tj ispasti pupak kako bi ga mogla izvest kratko u setnju, imamo parkic ispred zgrade, samo 10 min. Jel to rano?

Ako samo dojis nema potrebe bebi davat caj/vodu jer beba sve prima sto joj treba preko mlijeka. 
    A to sto citas da neke mame ovdje daju bebama kamilicu... to ako beba ne kaka par dana i muci se.. dovolnjo joj je par gutljaja da pokrene kakicu.

Kiki156
    05. Studeni 2017. 11:19

Ma nisam ni ja nikad zvala, ove sam zvala jer su htjeli doci vec u bolnicu pa sam si zapravo kupila mjesec dana fore. I evo i dalje stalno pristizu poruke kad mogu doci...nitko bas ne ferma tih 40 dana kod mene. Sad opet otkantavam sve al opet ne mogu dovjeka tako. Jedna frendica se evo vec drugi put poziva i ja je opet odbijam, vise ne znam sto da kazem....a ima malog klinca, isto ima dvije godine i jos mi kaze da njen mali jedva ceka da ga dode vidjeti. Ponovila sam opet da cemo se javit i dogovorit, al sad je vec neugodna situacija i vidim da se lagano ljuti. 

Kiki156
    05. Studeni 2017. 11:21

Mom malom se poravila stolica i nema grceve od kad dajemo bio gaiau 😁 Ne znam jel zbog toga ali tako se poklopilo. A i dalje pije D3 kapi.

• sretna
    05. Studeni 2017. 11:46

Mamasita po meni nije rano da krenete s 2 tj u kratke setnjice. Mi smo s P bili prvi out vani kad je imao 8 dana, ali bilo je toplo dosta. Od tada idemi bas cesto. 

• Dena1009
    05. Studeni 2017. 12:23

Amelie hvala na brzom odgovoru, bar sam se malo umirila.🙂
    Da, bio je u jajetu jer nismo za to kratko vrijeme nosili sve sa sobom, pa izgleda da se malo zalezao. Kad smo ga stavili u krevetic, zaspao je i okrenuo glavu na desno i kad se  oko pola 6 probudio da jede skroz je normalno okretao glavu i sada je sve ok. Idemo ovaj tjedan kod pedijatrice pa cu pitati.
    Marijana okrecem ja njega, al on se tolko meskolji i okrece,  ne ostane dugo tako kako ga ja namjestim, danas se probudio poprijeko kreveta.
    Ja sam probala g&g edekine pelene i katastrofa su, premocile nakon 3 sata spavanja i bas su plasticne.
    Jucer smo napunili 2mj 🤗🤗 i poceli sa pampers trojikom. Ostale su nam ili previse debele ili plasticne.
    Blazinice sam dobre kupila u kauflandu al mi je predaleko samo za to voziti, a trenutno nemamo nikve jer vec dva puta nisu imali u dm-u.

url=https://lilypie.com]

treca_sreca
    05. Studeni 2017. 12:29

zelimobebu2701

Caricejel spavate na trbuhu? Kad ste počele? Meni ne rez super i ne boli me, ali me još uvijek strah.

ja sam do 4tj od poroda isključivo na leđa ravno simetrično spavala
    nakon tog bok kako koji mi paše, a na stomak samo kratko radi sisa, a ne radi reza

žena-majka-carica:)

panica
    05. Studeni 2017. 12:45

Svasta ste pisale, pomalo sam citala, uglavnom, urokane bebe su super😁
    Pelene, mi sad koristimo babylove i dobre su, samo mi se cine dosta grube naspram pampersa i onih iz mullera, ali bolje mi drze nego mullerove
    Jednokratne podloge sam skuzika da su bacanje novaca, koristim ih samo kad je na kaucu zbog bljuckanja i ako se propiški
    Setnje, meni je patronažna rekla da vrijedi pravilo koliko mama može, mi smo bili pol sata sa 10 dana i kak je meni postajalo bolje tako su se i setnje produzile

panica
    05. Studeni 2017. 12:50

Blazinice sam samo iz dm koristila, a kad ostanem bez njih onda vlažne naramice mocim u toplu vodu
    Posjete, nama je sa 3 tjedna došla krsna kuma od mm, koja je medicinska sestra, povela je smrkavo dijete od godinu i pol i nije prala ruke, a jucer dosla svekriva i kaze joj muz da opere ruke jer išla dirat malu, a na to ona kaže da je oprala kod kuce, ja inace nisam neki manijak na bakterije, al ono......

treca_sreca
    05. Studeni 2017. 12:52

Kiki156

Evo mene s mukom po gostima. Nisam stigla prije komentirati a bas me to muci cijeli dan… 😔 Ne znam pretjerujem li, pa molim za savjet. Dakle, gotovo sa svim gostima imamo istu muku. Odmah da kazem da imam samo 3 osnovna uvjeta koja zelim da postuju: 1.ne dolazi bolestan, 2.izuj se kad ulazis u kucu (svima pripremimo slape na ulazu), 3. Operite ruke prije diranja bebe. I onda krecu muke, svi kad dodu prvo odmah narhle prema meni i malom, onda ih moramo moliti da se izuju i operu ruke sto bude jako neugodno jer mi je glupo da odrasle ljude moras na to podsijecati. Imali smo cak i slucaj da se ljudi naljute na tu zamolbu pa bude neugodna situacija sto stvarno ne zelim kad mi netko dode gledati dijete… Danas sam sva jadna jer ne znam jesu li moje reakcije i molbe normalne ili pretjerane… Jucer smo imali goste, u hodniku ista scena, moras im sve govoriti + dosli su sa 2godisnjim djetetom koje je prehladeno; mokri kasalj i cujes da se maloj cijedi slajm niz grlo. Ok, mozda to dijete nije nazaraznije na svijetu ali kad sam cula malu da kaslje jednostavno nisam mogla izdrzati i digla sam se i otisla s malim u sobu (srecom taman je bio gladan i bilo je vrijeme spavanja). Na kraju nit sam ja bila s gostima nit su malog vidjeli kako treba. Razmisljala sam trebam li im nesto reci kad sam cula da mala kaslje ali sam presutila jer je ionako vec bilo kasno.

nema ti smisla poslije govorit, samo bi TI još ispala čudna
    nego moraš to SPRIJEČIT
    znači na vratima omdah lijepo u prvoj rečenici (pristojno, ugodnim tonom) : "IZVOLITE, WC VAM JE OVDJE ZA OPRATI RUKE" I OTVORI IM VRATA PRITOM...u mene se ne izuva doma, ali da jest, rekla bih i to u PRVOJ rečenici. Bez ljubljenja, grljenja, glume dobrog domaćina.
    Kad operu ruke, onda se pozdravljamo!
    ovako, ti ideš bit fina pa izložiš svoje dite opasnosti
    ma nema šanseeeee
    radije nek se čude
    šta ih s vrata pozdravljam kao skretničar "tu vam je wc"
    nego posli plakat kad mi dite pokupi nešta
    btw. eto zašto ja JOŠ UVIJEK nisam krenula s babinama, osim za najnajužu rodbinu koji su naravno vidili ju odmah prvi tjedan (bake/dide/tete) jer kad posjet(i) krenu, ne možeš više 100% kontrolirat situaciju, zat ih je bolje odgodit šta više možeš....dok beba ojača

treca_sreca
    05. Studeni 2017. 12:54

panica

jucer dosla svekriva i kaze joj muz da opere ruke jer išla dirat malu, a na to ona kaže da je oprala kod kuce, ja inace nisam neki manijak na bakterije, al ono……

ja na to odgovorim da je u medjuvremenu dirala kvaku od vrata i lift itd
    i mora oprat ruke.
    ali dobro ja sam aždaja valjda
    iako moja sveki već s vrata sama ide u wc, a da ne ode poslala bih ju, zna to i ona:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI