Svasta ste pisale, pomalo sam citala, uglavnom, urokane bebe su super😁
Pelene, mi sad koristimo babylove i dobre su, samo mi se cine dosta grube naspram pampersa i onih iz mullera, ali bolje mi drze nego mullerove
Jednokratne podloge sam skuzika da su bacanje novaca, koristim ih samo kad je na kaucu zbog bljuckanja i ako se propiški
Setnje, meni je patronažna rekla da vrijedi pravilo koliko mama može, mi smo bili pol sata sa 10 dana i kak je meni postajalo bolje tako su se i setnje produzile
Blazinice sam samo iz dm koristila, a kad ostanem bez njih onda vlažne naramice mocim u toplu vodu
Posjete, nama je sa 3 tjedna došla krsna kuma od mm, koja je medicinska sestra, povela je smrkavo dijete od godinu i pol i nije prala ruke, a jucer dosla svekriva i kaze joj muz da opere ruke jer išla dirat malu, a na to ona kaže da je oprala kod kuce, ja inace nisam neki manijak na bakterije, al ono......
Evo mene s mukom po gostima. Nisam stigla prije komentirati a bas me to muci cijeli dan… 😔 Ne znam pretjerujem li, pa molim za savjet. Dakle, gotovo sa svim gostima imamo istu muku. Odmah da kazem da imam samo 3 osnovna uvjeta koja zelim da postuju: 1.ne dolazi bolestan, 2.izuj se kad ulazis u kucu (svima pripremimo slape na ulazu), 3. Operite ruke prije diranja bebe. I onda krecu muke, svi kad dodu prvo odmah narhle prema meni i malom, onda ih moramo moliti da se izuju i operu ruke sto bude jako neugodno jer mi je glupo da odrasle ljude moras na to podsijecati. Imali smo cak i slucaj da se ljudi naljute na tu zamolbu pa bude neugodna situacija sto stvarno ne zelim kad mi netko dode gledati dijete… Danas sam sva jadna jer ne znam jesu li moje reakcije i molbe normalne ili pretjerane… Jucer smo imali goste, u hodniku ista scena, moras im sve govoriti + dosli su sa 2godisnjim djetetom koje je prehladeno; mokri kasalj i cujes da se maloj cijedi slajm niz grlo. Ok, mozda to dijete nije nazaraznije na svijetu ali kad sam cula malu da kaslje jednostavno nisam mogla izdrzati i digla sam se i otisla s malim u sobu (srecom taman je bio gladan i bilo je vrijeme spavanja). Na kraju nit sam ja bila s gostima nit su malog vidjeli kako treba. Razmisljala sam trebam li im nesto reci kad sam cula da mala kaslje ali sam presutila jer je ionako vec bilo kasno.
nema ti smisla poslije govorit, samo bi TI još ispala čudna
nego moraš to SPRIJEČIT
znači na vratima omdah lijepo u prvoj rečenici (pristojno, ugodnim tonom) : "IZVOLITE, WC VAM JE OVDJE ZA OPRATI RUKE" I OTVORI IM VRATA PRITOM...u mene se ne izuva doma, ali da jest, rekla bih i to u PRVOJ rečenici. Bez ljubljenja, grljenja, glume dobrog domaćina.
Kad operu ruke, onda se pozdravljamo!
ovako, ti ideš bit fina pa izložiš svoje dite opasnosti
ma nema šanseeeee
radije nek se čude
šta ih s vrata pozdravljam kao skretničar "tu vam je wc"
nego posli plakat kad mi dite pokupi nešta
btw. eto zašto ja JOŠ UVIJEK nisam krenula s babinama, osim za najnajužu rodbinu koji su naravno vidili ju odmah prvi tjedan (bake/dide/tete) jer kad posjet(i) krenu, ne možeš više 100% kontrolirat situaciju, zat ih je bolje odgodit šta više možeš....dok beba ojača
žena-majka-carica:)
jucer dosla svekriva i kaze joj muz da opere ruke jer išla dirat malu, a na to ona kaže da je oprala kod kuce, ja inace nisam neki manijak na bakterije, al ono……
ja na to odgovorim da je u medjuvremenu dirala kvaku od vrata i lift itd
i mora oprat ruke.
ali dobro ja sam aždaja valjda
iako moja sveki već s vrata sama ide u wc, a da ne ode poslala bih ju, zna to i ona:)
mamisita - ovo za robicu br56 je logično jer ako si ga rodila s 4300 a sad ima 2tj ima valjda već 4ipol kg
moj Toma je s 2tj imao već 5kg i 56ica mu je bila mala.....to se nosi dok beba ne dosegne 4ipol kg ILI 56cm visine.
Idući broj, 62 se nosi dok beba ne prešiša 6kg ILI 62cm….znači ili visinom ili kilažom kad prešiša - gotovo je, malo mu/joj
mada, ima nekih brendova koji rade komotnije kalupe (LIDL recimo zna imat bodije 50/56 koji su dužinom kao 62ica od nekog drugog brenda) pa u biti ima iznimaka, ali generalno to s brojevima ide tako...pa tko rodi krupniju bebu, već prvi mjesec nosi 62
a tko rodi sitniju, može 56icu nosit i do 2mj starosti
Treca sreca ja ih i posaljem oprat ruke odmah s vrata jer nam je kupaona odmah prva prostorija, ali oni me onda gledaju kao nenormalnu i naljute se pa ostatak vremena bude neugodna situacija jer ih valja moja molba da operu ruke uvrijedi kao da sam im rekla da smrde. Naravno da mi nitko nije taknuo dijete a da nije prije oprao ruke, ali meni je problem sto kad to trazim svi se nadu uvrijedenima. A isto cu paziti na bebu i kad bude imala 2, 3 mjeseca, tako da bez obzira na cekanje i sto odgadam svima posjete isti me "problem" ceka i kasnije...
Nama jos nisu krenule babinje,osim rodbine, al to ne brojim. Ali inace onima koji sami ne idu oprat ruke, ja ih bez pardona posaljem da ih operu. Uopce me ne dira
Blazinice ja koristim iz DMa a kad nema Babylove uzmem one deblje ovalne Ebelin koje stoje tamo kod sminke a ne na baby odjelu. Imaju deblje i tanje, tih debljih ima 50kom u pakovanju i ispadnu jos povoljnije od Babylove blazinica. Mislim blazinice ko blazinice, ne vjerujem da je drugaciji sastav, a ne mucaju se.
Sta se tice pranja ruku, kod mene se ruke i peru i dezinficiraju, nije mi nimalo neugodno to traziti posjete, bilo moja mama, sogorica ili gosti...
Curke mene uzasno boli rez,ko da me netko sad reze,ne mogu se uopce pomaknuti u krevetu..MM je pogledao dolje i sve dobro izgleda,nije nist upaljeno ni nista..grozno se osjecam,ko invalid😢
Mlijeko mi tece u potocima,morat cu kupiti one skoljke za skupljanje mlijeka
Curke mene uzasno boli rez,ko da me netko sad reze,ne mogu se uopce pomaknuti u krevetu..MM je pogledao dolje i sve dobro izgleda,nije nist upaljeno ni nista..grozno se osjecam,ko invalid😢
Mlijeko mi tece u potocima,morat cu kupiti one skoljke za skupljanje mlijeka
Da se nisi preforsirala pa te pocelo jace boljet?
Sortiraj odgovore
Najstariji