Hvala cure…ma ja sam znala da cim ti imas posla s puno ljudi da ce tu biti svega. Od kojekakvih savjeta "ja znam najbolje" na dalje, al to lako ignoriram. Zivcira me jedino ono sto ugrozava moje dijete.
Mamistia e bas to, solili bi pamet da nesto bude! A zamisli ta ista mama koja je dovela smrkavo dijete mi kaze pazi ga sad u pocetku nemoj da se previse izlaze svemu. Na kraju onda mene pece savjest jer sam ih zvala prije nego je proslo onih 40 dana, i zato jer sam dijete izvela malo na svjezi zrak. I ono, sto su ti blizi ljudi to su uvrede vece. A mi jos imamo hrpetinu ljudi koji nam moraju doci…
Zato ti ja nikog nisam ni zvala, ono sretnem ljude po kvartu prije porodaja i sami mi se najavljuju doci. Mos mislit kak bi trpjela da banu po kuci. Samo sam rekla da da, i mislim se mos mislit kak ce mi ti neki doci. To je ona sorta ljudi sta samo pricaju, tipa ko kad ih sretnes pa kazu moramo na kavu za koju odmah znas da se nikad nece dogodit I bolje. Kad prode tih 40i kusur dana i on ojaca, prode pregled kod dr i prve setnje, budem pozvala par najblizih ljudi , citaj:rodbine, kumova a ostalo kad god mi se netko javi kazem da sam jos jako pod bolovima i da hvatam ritam i da ce mi trebat bar 2 mj hehehe Briga me, meni je strasna tlaka ugoscivat neke ljude koje vidim svako prijestupne. Vise stete nego koristi. Pogotovo sad dok je jos premali.
A i ja se zbilja nisam oporavila, bila sam na rubu da mi dajz transfuziju al ok su nalazi bili na kraju.
Sanjchi, znam da je strasno. Tak je meni prije radaone bilo, grcilo mi se cijelo tijelo, koljena tresla...Prestrasno...Babica me upozorila da se moram smirit jer tako nece biti dobro...Zato sam i uzela epi jer od bolova mi se tijelo grcilo a vj i podsvjesni strah...Ali, na kraju to sve prode i zbilja kad uzmes to malo stvorenje sve prode :)) i prihvati svaku pomoc, ja imam pomoc od svojih oko domacinstva, i sve sta mi je netko ponudio inace sam prihvatila, bilo savjet, robica ili bilo sta...Jedino sta nisam iskoristila su oni jednokratni jastucici za doilje, a i skuzila sam da su mi jednokratni podlosci bacanje novaca pa sad stavim tetru dok ga presvlacim jer on tolko sere i pisa i tijekom prematanja da sam znala dvije podloge i dvoje pelene bacit , dok ga obrisem i namazem on vec zapisa i zasere drugu hehehe
Sta se tice okretanja glavice, nemam problema s time al moj vec izvrce cijeli vrat prema gore i iza , ne znam zasto to radi, ne stoji mu nitko iza glave i muzu sam rekla da sad jos vise pazi da mu ne govori od iza jer se mali izvrne glavom skroz, cijeli vrat. A ne cini me to jos u ovoj fazi normalno. Vidjet cu sta ce reci patronaza u ponedjeljak.
I sta se tice robice- meni nista 50/56 nije dobro, ni iz Lidla ni od nikud, mali mi je bas jak i buckast i 62 noci, rukavice mu malo podfrknem, mislim da ce mj.,dva jos bit u tom br. Malo mu je komotniji al 56 mu je zbilja knap, jedva rukavice uguram pa mi je to muka po presvlacenju...
Cure, kad ste dali prvi caj/vodu? Kako to ide sad kad iskljucivo dojim?
Ja se nadam da ce nama do vikenda kad napunimo 2 tj ispasti pupak kako bi ga mogla izvest kratko u setnju, imamo parkic ispred zgrade, samo 10 min. Jel to rano?
I ja sam svom pocela davat biogaiu, ima nesto malo grcica, dala sam mu dosad 2x, samo sam kaonula na sisu pri dojenju...
Cure, kad ste dali prvi caj/vodu? Kako to ide sad kad iskljucivo dojim?
Ja se nadam da ce nama do vikenda kad napunimo 2 tj ispasti pupak kako bi ga mogla izvest kratko u setnju, imamo parkic ispred zgrade, samo 10 min. Jel to rano?
Ako samo dojis nema potrebe bebi davat caj/vodu jer beba sve prima sto joj treba preko mlijeka.
A to sto citas da neke mame ovdje daju bebama kamilicu... to ako beba ne kaka par dana i muci se.. dovolnjo joj je par gutljaja da pokrene kakicu.
Ma nisam ni ja nikad zvala, ove sam zvala jer su htjeli doci vec u bolnicu pa sam si zapravo kupila mjesec dana fore. I evo i dalje stalno pristizu poruke kad mogu doci...nitko bas ne ferma tih 40 dana kod mene. Sad opet otkantavam sve al opet ne mogu dovjeka tako. Jedna frendica se evo vec drugi put poziva i ja je opet odbijam, vise ne znam sto da kazem....a ima malog klinca, isto ima dvije godine i jos mi kaze da njen mali jedva ceka da ga dode vidjeti. Ponovila sam opet da cemo se javit i dogovorit, al sad je vec neugodna situacija i vidim da se lagano ljuti.
Mom malom se poravila stolica i nema grceve od kad dajemo bio gaiau 😁 Ne znam jel zbog toga ali tako se poklopilo. A i dalje pije D3 kapi.
Mamasita po meni nije rano da krenete s 2 tj u kratke setnjice. Mi smo s P bili prvi out vani kad je imao 8 dana, ali bilo je toplo dosta. Od tada idemi bas cesto.
Amelie hvala na brzom odgovoru, bar sam se malo umirila.🙂
Da, bio je u jajetu jer nismo za to kratko vrijeme nosili sve sa sobom, pa izgleda da se malo zalezao. Kad smo ga stavili u krevetic, zaspao je i okrenuo glavu na desno i kad se oko pola 6 probudio da jede skroz je normalno okretao glavu i sada je sve ok. Idemo ovaj tjedan kod pedijatrice pa cu pitati.
Marijana okrecem ja njega, al on se tolko meskolji i okrece, ne ostane dugo tako kako ga ja namjestim, danas se probudio poprijeko kreveta.
Ja sam probala g&g edekine pelene i katastrofa su, premocile nakon 3 sata spavanja i bas su plasticne.
Jucer smo napunili 2mj 🤗🤗 i poceli sa pampers trojikom. Ostale su nam ili previse debele ili plasticne.
Blazinice sam dobre kupila u kauflandu al mi je predaleko samo za to voziti, a trenutno nemamo nikve jer vec dva puta nisu imali u dm-u.
url=https://lilypie.com]
Caricejel spavate na trbuhu? Kad ste počele? Meni ne rez super i ne boli me, ali me još uvijek strah.
ja sam do 4tj od poroda isključivo na leđa ravno simetrično spavala
nakon tog bok kako koji mi paše, a na stomak samo kratko radi sisa, a ne radi reza
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji