Violeta L je premeden! Daj mi reci jel on sam tako podboci rukicu ispod sebe ili mu jevti stavis? Moj B nikakok da priblizi rukice i da se tako digne nego je u polozaju kao da pliva. A ja mu ne pomazem jer mislim da bi trebao sam..
Kad ga stavis na trbuh, moras mu ispruziti ruke, a dalje on sam treba povuc prema sebi i dignut se
Ispruzim mu al nikako da ih podvuce da se tako lijepo digne
Violeta L je premeden! Daj mi reci jel on sam tako podboci rukicu ispod sebe ili mu jevti stavis? Moj B nikakok da priblizi rukice i da se tako digne nego je u polozaju kao da pliva. A ja mu ne pomazem jer mislim da bi trebao sam..
Kad ga stavis na trbuh, moras mu ispruziti ruke, a dalje on sam treba povuc prema sebi i dignut se
Ispruzim mu al nikako da ih podvuce da se tako lijepo digne
Trebao bi to sam..jedino da mu ti par puta nakon stonih ispruzis stavis tako pod njega da skuzi da mora povuc ruke

Marijana nama je pedijatrica rekla da ga mi podbocimo tako na ruke u pocetku da skuzi da se moze oslanjati na njih, pa tako radimo.
Suncokretice, mi smo cijepili protiv rote, popio je to cjepivo kod prvog cijepljenja.
Violeta presladak je! I lijepo se drzi na rukicama 😊

Krv su joj vadili još u rodilištu, pa smo dobili nalaze 2-3 tjedna kasnije u kojima samo piše da je povišen i da moramo dostaviti uzorak.. Pedijatrica je rekla da je sada to standardna procedura i da u 99% beba koje imaju povišen tsh da je nakon drugog vađenja u normali. Trudim se ne razmišljat o tome, pogotovo jer se krv vadi iz pete i mora 3 kruga napuniti baš ono nasaftati, i med.sestra kad smo bili kod pedijatrice je to radila, pa smo poslali. Ali danas smo dobili da nije dobro nasaftala pa da moramo ponavljati.Pa sutra opet moramo prolaziti to…
To se krv vadi svim bebama 72 sata nakon rodenja iz pete i krv se salje za zagreb na testiranje. Sjetila si me na nase iskustvk s tim vadenje. Bila je neka nesposobna sestra i ispikala joj je cijele pete, malena je plakala iz svega glasa, ja skoro skupa s njom a mora se to odraditi.Neznam kak bi izdrazal da smo morale opet ici…
Ej, hvala na info. Jel vama bilo sve u redu poslije s nalazima? Nisam shvatila jeste li i vi morali ponovo vadit nakon rodilišta?
Nismo, mi smo ranije izasli iz rodilista pa smo se morali vracati za 2 dana vaditi krv i testirati sluh.
Smjenski, uh, kako to funkcionira? Do kad oni rade? I mi smo u banani tko će skupiti dijete popodne iz vrtića. Ali neda mi se sad još uvijek misliti o tom eee. :(
Samo jedan je smjenski u Ri a on radi do devet navecer,a bit ce nam zeznuto😥
iskreno ja nisam čula da ikoji vrtić (pa i privatni) radi iza 21h. Za sve specifičnije slučajeve, ljudi si moraju dadilju organizirat.
Državni su ovdje u ST do 16h, a privatni u kog su išli moji sinovi radi od 6am do 9 navečer, i možeš birat klasičnu smjenu (6-16h) ili popodnevnu (od 14 do 21h)

žena-majka-carica:)
tek sam na 1005. str a mala se lagano budi....da ne zaboravim što sam dosad vidila:
I_me jesi ih ti onda počela pit? mene malo strah šta su mi u ovim lljekarnama rekli da su ih povukli jer očito nešto s njima ne valja, pa me to zagolicalo maštu....al svakako strah me T pa bih uzela...kako bi mi ih ti mogla uzeti....da ti skeniram recept ili?
Violeta - stigao nam je psić danas:)) još ga nisam upogonila jer ima previše igračaka trenutno, pa čeka u ormaru ali samo sam ga malo isprobala ovak....malo su ga upgrejdali od doba kad su moji klinci bili bebe....ovo sad ima neš po stejđovima, trebam proučit!
Kiki - baš mi je žao radi prijateljica :/ nisu baš neke...
Trake za kosu - mi ipak nosimo, isto pada na oči/usta pa se ljuti, ali rodila sam ju sa savršenim uhekima koji su do 1mj starosti bile full uz glavu, i onda kad je ušla u đir vrtenja glavom lijevo/desno dok bi ležala na leđima, oklempavila ih je...desno pogotovo. I želim to ispravit natrag (jer bogme nije genetski!) i spriječit da više to radi (izvrnula bi skroz uho tako tim vrtenjem glavice i onda zaspala na preklopljenom uhu! kako se neće oklempavit...)

E i da vas pitam. Dali je koja od vas morala vaditi krv bebe za tsh vrijednost? Naime mi smo kad je L bila 2-3 tjedna stara dobili poštom nalaze da su joj vadili krv u bolnici (što ja recimo uopće nisam znala) i da ima povišenu vrijednost tsh hormona. I da moramo opet izvaditi krv i poslat im. Mi smo kod pedijatrice vadili krv i poslali im i sad ne valja i moramo opet. Ono što sam čitala ne mora ništa značiti ta povišena vrijednost, a može značiti svašta. A znam da treća i barbsmislim imaju problema s štitnjačom. Imate li vi cure kakvih iskustva s tim kod malih beba.
ja osobno imam problema sa štitnjačom, ali nevezano ima li mama ili ne, u rodilištu su nam (svima) bebama izvadili krv i rekli da šalju uzorke na analizu u ZG i da ako nešto nije u redu da će nam doći obavijest na kuću. To je valjda to šta je tebi došlo.
Ako je sve okej, ne šalju ženama/majkama ništa.
To je bilo mislim dan prije otpusta kući...
Kad ste vadili u pedice...ona je onda poslala ili?

ja svojoj pomognem jer padne na nos ako joj ja ne stavim, pa će s vremenom skužit sama da to uradi....a Toma je sve to sam radio i sam se okretao bočno naveliko u ovoj dobi koliko ona sad ima, ali eto....

I kakva su vam iskustva nakon tog cjepiva za rotu?
Nama je pedijatrica rekla da mora bit razmak mjesec dana između dva cjepiva i da se moraju primiti do 6 mjeseci pa bi onda mogli idući put prvi put to primiti.
Još se dvoumimo...

Ja mislim da cu P cijepit protiv rota virusa,ne znam da li smo zakasnili moram pitat pedica 19 imamo kontrolu?Sretna ti si cijepila L,oces i P?

URL = https: //lilypie.com]
Leptirica.com
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji